Inför Arsenal v FC Barcelona

Ikväll smäller det! Jag har inte kunnat blogga under den senaste tiden för jag har inte velat ta tag i det faktum att vi faktiskt möter Barcelona ikväll. Ja, jag är nervös. Jag har alltid varit livrädd för Barcelona och nu ska mina stackars småpojkar möta dem, haha. Det är som att skicka in sin katt till en tjurfäktare i en stor arena!

Det ryktas om eventuellt spel för Gallas ikväll, och Vermaelen är tillbaka efter helgens avstängning i Premier Legue. Frågan är om Campbell kommer starta eller om Gallas är redo för start. Fabregas är fortfarande ett frågetecken, men jag hoppas verkligen att han är fit for fight om några timmar!!

Zlatan har uttalat sig om Barca-vinnst ikväll. Jag hoppas han spelar sin sämsta match ever. Eller nej, näst sämsta. Sämsta ska komma på Camp Nou ;) Och det är nog inte bara jag i världen som önskar mer än något att jag fick sitta där i Spanien under andra kvartsfinalsmötet...

Jag kommer inte kunna blogga närmare inpå match då jag inte kommer vara hemma, men twittra kommer jag utan tvekan att göra, haha - så om ni har Twitter och inte följer mig, do it! KatrinB @Twitter. Adios!

Arsenal v Birmingham

Jaha... Det var det. Jag är otroligt besviken på laget just nu och det är ingen trevlig känsla. 1-1 FT. Wenger väljer att bänka Arshavin till att börja med. Nasri likaså.

Almunia. Vad ska man säga? Hur många chanser får han? Spelar han såhär mot Barca kan vi lika gärna gå och lägga oss bakom en buske och dö. Vi behöver en STABIL MÅLVAKT!!!

Nasri: Han börjar växa på mig. Jag brukar inte gilla honom men vilken lirare! Otroligt mål och otroligt synd att han inte nätade sin andra chans!

Nej... jag är grymt besviken och tycker att Wengers prioriteringar är lite fel. Vi ser nu fram emot onsdagens match mot Barcelona och glömmer det här. Hoppas på vinnst för Wilsheres Bolton nu, efter Chelseas slakt tidigare idag.

Helgens matcher

Jag ber om ursäkt för den misslyckade uppdateringen denna vecka, men har haft otroligt mycket annat att göra i skolan.

Imorgon möter Arsenal Bendtners 06/07 lån-lag, och Sebastian Larssons sida, Birmingham. Det blir spännande skulle jag tro, och som det låter ATM så kommer Silvestre och Campbell spela sida vid sida på mittbacken, precis som jag tidigare skrev här i bloggen.

Jag kan faktiskt också meddela att April-nummret av Arsenal: The Official Magazine kom hem till mig igår! Campbell står för omslaget (och en hel del ocharmiga bilder mitt i tidningen). Det var lite roligt när jag såg tidningen på köksbordet för det står "The Big Man Is Back" på den och jag läste "The Big Black Man Is Back" och tänkte "Hur kan de skriva så?!"... Haha. Hur som helst så kan man också i tidningen vinna något Nasri-inriktat... den tävligen måste man ju bara delta i, haha, rolig tjej här.

Chelsea möter Aston Villa i helgen också! Förhoppningsvis presterar Villa så att Chelsea tappar ytterligare poäng! United möter Wilsheres Bolton, Everton möter Wolves och Pool möter Sun'land. Trevlig fotbollshelg alltså... precis som de flesta andra, haha.

Mini-nyheter 100323


Är det bara jag som saknar favorit-chaufförens blonda hår..?


Äntligen hemma efter 48 timmar... någon annan stans. Här kommer lite "senaste nytt":

Ingen i laget skulle vilja ha Nicklas Bendtner som chaufför. Jag håller med. Almunia däremot, han var mest populär. Gael Clichy gillades också. Sen var det många i "Right Man for the Job" som valde Mannone som deras chaufför bara för att han såg ut som en... och det är ju bra att veta! :)

Arshavin har nyligen uttalat sig om Bendtners "återkomst". Han anser att det faktum att de har Bendtner med sig på planen har gjort det mycket lättare för laget. De har fått mer utrymme och Arshavin själv behöver inte spela den centrala striker-rollen i laget. I och med hans läng så kunde Arsenal tidigare bara använda sig av låga bollar i straffområdet, men med superNick på G där framme, så lyfter spelnivån drastiskt.

Klagomålen på Vermaelens röda kort har avslagits och hans matchavstängning kommer ha omedelbar verkan, tyvärr. Det blir första matchen som Vermaelen missar sedan han kom till klubben. Hur ska vi klara oss med Silvestre och Campbell bak i matchen mot Birmingham på lördag?

AZ Alkmaar-målvakt på väg till London?



Senaste transfer-ryktena kring Arsenal har med AZ Alkmaars målvakt, Sergio Romero, att göra. Det ryktas om att Wenger är redo att lägga £8 miljoner på argentinaren inför nästa säsong. Det har under hela säsongen varit snack om att Arsenal är i stort behov av en säker målvakt, vilket varken Almunia eller Fabianski är för tillfället.

Många misstag har gjorts från Arsenals målvakter, ibland mindre viktiga och allt för ofta matchavgörande. Jag tycker lätt att Wenger bör hålla ögonen öppna när det gäller målvakter. Som jag tidigare har skrivit så hoppas jag på en Londonflytt för Ryska CSKA's Igor Akinfeev, men hur keen han eller tränaren är på det vet jag inte haha.

Romero säger själv att han har gillat tiden i Holland men känner att det är dags att klättar uppåt. Han är sugen på Premier League-spel och i och med Arsenals visade intresse lockar det en hel del.

Ramsey är så gott som tillbaka...

Lite glada nyheter såhär mitt i natten! Aaron Ramsey kan nu gå utan kryckor. Det gillar vi :)

Arsenal v West Ham United


Superman-uel räddar straff

Ännu en match som var vid liv in i det sista. Arsenalgänget leder nu ligan åtminstonde tills imorgon då Man Utd möter Liverpool och Chelsea möter B'Burn. Det fanns ett antal nämnvärda händelser i matchen som jag tänkte break-a down:

Denilson målar redan i 5e matchminuten. Jag fick upp hoppet när det målet kom. Jag tänkte att vi kanske kunde börja döda matcher tidigare nu, så vi slipper hjärtattackerna mot slutet, men icke. Vi ska fortfarande vänta till sent sent att avgöra. Det var hur som helst ett snyggt mål och det gillar vi :)

Vermaelens röda kort var ju ett skämt. Det var knapp kroppskontakt och skulle inte ha varit rött kort. Det är extra irriterande eftersom att det är just Vermaelen det handlar om. Han är en tuff spelare som fått sitt share of gula kort den här säsongen, men att sätta rött på det han gjorde ikväll är inte okej. Han kommer nu missa sina första matcher någonsin för Arsenal och det svider, eftersom att vi onekligen BEHÖVER honom!

Almunias straffräddning var ju inget folk fokuserade på och uppskattade 100% i och med Verre's röda. Men vilken räddning. Vilken otroligt oväntad räddning! Grym insats av Almunia idag och det bör faktiskt uppmärksammas. Det känns faktiskt helt okej med honom i målet under de kommande matcherna. Är han helt tillbaka från... svackan? Det vet jag inte, men vi kan inte göra annat än hoppas.

Fabregas avgör matchen i 82a minuten på straff. Det är en solklar straff för hands på WHU-spelaren så det är det inget snack om. Snygg straff, välförtjänt mål av kaptenen. Utan straffen hade han nog tyvärr inte gjort speciellt många mål i matchen. West Ham-spelarna var på honom som Spanien på Arshavin under EM slutspelet 2008...

Bendtners insats var ju inget märkvärdigt idag. Vad som hände kan man ju fråga sig - slut på batterier? Han syndes knappt alls och blev därav utbytt i 57e minuten. Arshavins insats var inte heller perfekt, men han spelade faktiskt helt okej... Han hade det svårt med att komma igenom West Ham-försvaret. Men såklart godkänt overall.

Inför Arsenal v West Ham United


RvP firar mål mot West Ham. Kom tillbaka snart dude!


Sist lagen möttes lyckades West Ham få med sig ett helt poäng. En 2-2 match duger inte idag. Vinner vi, så står vi på toppen, över alla andra lag.

Många har nog svårt att fokusera på dagens match i och med lottningen igår. Wenger hade också en del problem med det under presskonferensen igår. Trots detta fick han fram några bra ord om hur läget ser ut:

“For us, we know the situation we are in is to win our next game. So our action is simple. Do not speak too much, shut up and win.”

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Vi måste vinna idag, precis som alla andra dagar och det faktum att Chelsea och Man Utd har knepiga matcher imorgon gör det bara ännu viktigare.

Rosicky, Fabregas och Song är nu tillbaka från diverse skador och avstängningar, vilket är grymt. Om man bortser från Ramsey så är mittfältet så gott som helt igen. Gallas är tyvärr fortfarande borta, så det blir ännu en match för antigen Campbell eller Silvestre. Enligt Wenger så påverkar inte Gallas skada kontrakt-snacket just nu. Som det låter på honom så ska ett nytt kontrakt snart vara på plats med en fransk signatur på.

Det är bara 8 Premier League matcher kvar den här säsongen.
Det känns som ingenting, men det är 8 veckor. Två månader. Sen då? Vad ska man göra hela sommaren? Alla drar till landslagen och spelar VM, men det blir inget Arsenal. Har jag tur i oturen, vilket jag säkert inte har, så kommer jag spendera sommaren någon annan stans än här hemma, vilket antagligen kommer innebära att det inte blir så jättemycket VM för mig... Men det löser sig, haha.

En merit i livet...



...är helt klart att bli taggad i en Twitter "tråd" som den ovan, haha! Jag vill tacka min mama, min papa, min katt och Arsene Wenger som köpte Arshavin för lite mer än ett år sedan. Jag känner mig hedrad. Haha...

Sen borde jag ju också få något pris för min otroliga humor.

Blogginlägg @Arsenal.se

Jag läste precis ett väldigt bra blogginlägg på Arsenal.se och tänkte dela med mig av det. Det handlar såklart om Arsenal-Barcelona, och är otroligt välskrivet.

Det kanske ser ut som ett jättelångt inlägg som man inte orkar läsa, men det är verkligen värt din tid, så läs det och efteråt kan man inte hjälpa att tro ännu mer på Arsenal. Alla tvivel om vinnst mot Barcelona är som bortblåsta.

Checka it out [HÄR]

Inför Arsenal v FC Barcelona


Ser inte bilden asläskig ut..?


Om någon har missat det faktum att Arsenal möter BARCELONA i Champions League-kvartsfinalen den 31 mars så kan de gå hem och lägga sig.

Jag fick veta det under skoltid och freakade nästan out (snygg blandning). Av alla lag som är kvar... varför Barcelona? Visst, jag tror att vi har en chans att vinna, men ändå. Vilka möter vi då i final? München? Bordeaux? Lyon? Om det blir så att vi möter United i final så är det sån sjuk otur. Inte för att jag tror att vi skulle förlora, utan för att det är så tråkigt!

Många har redan gett upp hoppet om final-plats och jag kan inte ärligt säga att jag tror 100% på att vi vinner, MEN jag tror 100% på att vi har chansen att vinna med spelarna vi har! Spelarna i Arsenal är inte värdelösa. De är grymma, och kan verkligen vinna. Det skrämmer mig verkligen att det är Barcelona vi möter, men det minskar inte hur mycket jag faktiskt tror på laget.

Gallas är fortfarande osäker inför Barcelona-match nummer ett, men jag hoppas att han kommer tillbaka. Fabregas och Rosicky har redan klarat fitness-testet så de är på g igen.

Något som många nog ser som negativt är att första kvart-matchen är på Emirates, men jag tycker det är bra! Jag menar, hellre spela sin "dåliga" match hemma, och sen kunna förbereda sig inför bortamatchen i Spanien, då man redan vet vilken nivå spelet ligger på och kan anpassa bättre än vad man kan när det gäller första matchen, som är hemma-match. Jag tror det kommer work-a i vår fördel.

Men först ser vi fram emot helgens match mot WHU :)

He is Terryble - no doubt about it


Terry Terry Terry... *besviken* haha...

Jag vet att detta inte har med Arsenal att göra men... Hahahahahaha. John Terry, som jag för övrigt fightades mot i måndags natt, har nu kört på en säkerhetsvakt. Jag förstår inte, hur kan en och samma människa göra så mycket... fel?

Det var nog dagens skratt i alla fall :) Och när det gäller Arsenal så händer inte mycket. Arsenal.com försöker bevisa att det faktum att Arsenal avgör i sista sekund, är tradition och coolt, haha. Juventus vill ha RvP som vanligt, Roma vill ha... alla backar Arsenal har, Bendtner anses vara Danmarks huvudspelare. Alltså har inget speciellt nytt hänt på sista tiden, men det finns ju alltid lite smått att raportera haha.

På tal om inget så kan jag berätta att ingen mindre än Jonas Dahlquist är med i ett av mina skolarbeten. Jag var tvungen att fota en hel del bilder till Pernilla Wahlgrens låt "Piccadilly Circus" och ja, jag hade bara en Offside-tidning att klippa i sååå... detta blev resultatet av det:


Haha, jag gillare..!


Mini-nyheter 100316


Idag fyller självaste Theo Walcott år! Så grattis till honom :)


Och igår så råkade Arshavin crasha en del av sin bil när han, Yulia och säkert barnen också var ute och åkte i London. Arshavin var ledig från "jobbet" i måndags och ville ta en tur i huvudstaden. Han scratchade en annan bil och hans kofångare blev pajad, men ingen skadade sig.

Självklart blåser Aftonbladet och alla andra upp det helt, och gör det så himla överdrivet. Men det bevisar ju bara hur lite som egentligen händer i fotbollsvärlden just nu... som inte har med fotboll att göra, haha.

Snart är det helg igen och då möter Arsenal West Ham United. Det blir nog en intressant match. Fotbollsabstinens!

Randomness: I know you love it!


Skulle jag vinna en fistfight mot honom IRL?.. Säkert... haha!

Min mor vågar påstå att jag kollar på för mycket fotboll... Påstår hon detta för att jag inatt drömde om att slå ner John Terry? Det var krig hemma hos mig och den enda jag lyckades döda va Terry... han hade sitt fulla Chelsea-ställ på sig, och hade skyddande krafter. Trots allt detta lyckades jag ta honom. Det kändes bra.

Mer bra nyheter? Bendtner och pedofil-dansken Caroline... vad hon nu heter, är officiellt ett par! Tjoflöjt!

Annars händer det inte så mycket... Beckham missar VM. Han är i Finland och opereras ATM, haha stackarn.

Ekar på presskonferenserna?


En ascool Wenger för x antal år sedan haha!

Det är så kul att läsa Wengers uttalande efter matcherna, för han säger alltid exakt samma sak. Exakt samma frågor ställs varje vecka och vi får alltid exakt samma svar...

"Vi missade många chanser" ... "Jag tror fortfarande på våra titelchanser" ... "Jag såg inte vad som hände mellan Bendtner och Boateng" osv osv. Men det han säger stämmer ju för det mesta så vad annars ska han säga? Haha...

Senaste nytt angående skadade spelare är att Fabregas och Rosicky förmodligen kommer kunna spela på lördag mot WHU, men tyvärr är Gallas fortfarande borta. När han får frågan om Campbell kommer få fortsätta starta alla matcher svarar han att sålänge det gäller en match i veckan så kommer han få starta, men blir det fler så blir det jobbigt.

På tal om något helt annat så osar det nervositet kring Nasri just nu, över hela internet. Han är nervös inför VM. Osäker på om han kommer få en plats i laget, eftersom att han mest spelat yttermittfältare i Arsenal den här säsongen. Detta oroar eftersom att hans plats i landslaget mest ligger i en central mittfältarposition. Vi får hoppas på att han får hänga med till Sydafrika i alla fall!

Arsenal v Hull City


Random. Bara några nummer till så ser man hela laget ^^


Nicklas Bendtner... Hur många matchinlägg ska handla om honom egentligen? Jag gissar på att det blir en hel del framöver.

2 mål hade vi gjort när domaren blåste fulltid. 1 mål hade Hull lyckats göra på straff. De som inte såg matchen kan inte förstå frustrationen mellan matchminut 89-93. De som inte såg matchen kan inte förstå LÄTTNADEN efter matchminut 94. Att Bendtner väntade till 94e minuten med sitt avgörande mål uppskattas kanske inte av alla, haha, men mål gjorde han!

Vi spelade så otroligt dåligt igår på alla positioner, överallt. Almunia var nog den enda som inte riktigt gjorde något dåligt. Arshavin var helt vilsen och missade de två perfekta chanserna han fick. Bendtner gjorde inget speciellt. Campbell var så osäker på backen att jag blev nervös. Vermaelen gjorde i och för sig bra ifrån sig som vanligt...

Ett rött kort blev det i matchen också. Precis innan halvtid. Det kom efter att Hull-spelaren först petat Bendtner i ögat (random), och sedan gjort en ful tackling. Detta röda kort kunde vi inte ta vara på. Vi utnyttjade inte det faktum att vi var en man mer. Först när Walcott kom in i spel började det bli fart på gubbarna!

Sen måste jag bara påpeka hur frustrerande jag tyckter att planen var! Inte speciellt hög kvalitétsnivå om man säger så. Och detta blir ett väldigt osammanhängande inlägg men så blir det ibland!

:D

Känslor för stunden: Lättad, överlycklig, kan inte förstå att vi vann trots allt, skriver post-match inlägg imorgon.

Dagens övriga matcher

Det började helt okej för West Ham United i mötet mot Chelsea, men slutade tyvärr i katastrof. 4-1. Även Everton började bra mot Birmingham, men 2-0 ledningen blev snart 2-2 och så slutade den matchen.

Med samma antal spelade matcher leder nu Chelsea, åter igen, serien med sina 64 p. United ligger tätt bakom med 63 p och Arsenal har en tredjeplats, 2 poäng bakom United och 9 poäng framför Tottenham.

Wilsheres lån-lag Bolton, vann idag över Wigan med 4-0. Owen Coyles största vinst som Bolton-manager :)

Nu är det Arsenal - Hull som gäller!

Inför Arsenal v Hull City


Vi vill se fler såndana här målgester, Mr. Arshavinal!


Vi börjar dagen med ett matchinlägg tycker jag.

Halv sju ikväll gästar Kingston Communications Stadium vårat Arsenal. När lagen möttes på Emirates i december plockade vi hem tre poäng i och med 3-0 vinsten. Vi får hoppas på liknande resultat idag :)

Wenger underskattar verkligen inga lag i Premier League. Han vet att laget inte gjorde bra ifrån sig när det gällde Man U och Chelsea, vilket då innebär att hans sida måsta vara konstant genom resterande matcher. Detta är ingen 'walk in the park' enligt honom, eftersom att många lag, inklusive Hull, kan storspela mot stora lag. Förhoppningsvis känner spelarna likadant och spelar inget mindre än sitt bästa.

Bendtner, är enligt Wenger (och mig och säger många många andra) en helt annan spelare idag, om man jämför med bara några veckor sedan. Visst, det beror såklart på att han producerar mål och målchanser i varje match på sistone, men ändå! I början när han kommit tillbaka från långtidsskadan så var han verkligen inte sig själv, vilket är fullt förståeligt.

"Bendtners insats efter inhoppet i 64e minuten var extremt tråkigt. Han får redan otroligt mycket kritik för sitt dåliga spel och så ska han försöka coola till det lite med en fint som förstör en helt legetim målchans. Nu kommer ännu mer kritik välla in. Jag tycker synd om honom och saknar den självsäkra Bendtner vi såg i oktober."

Detta skrev 7 februari i år, och är otroligt glad över att ha honom tillbaka, stronger than ever!

Skador inför match: Campbell kommer förmodligen vara spelklar efter diverse kramper i matchen mot Porto tidigare i veckan. Bacary Sagna och Rosicky kommer också kunna spela idag. Fabregas däremot, behöver ett mirakel för att kunna delta i dagens match, tyvärr. Men spelar vi som mot Porto så tror jag inte att det är fel att låta honom hela upp sig till fullo. Alex Song är fortfarande avstängd.

Jag tror självklart att vi kan ta hem tre poäng idag. Jag tror också att det är dags för Arshavin att göra mål. Ett mål var femte match duger inte! Kom igen nu, gör mål! Niet Razborki! Jag hoppas också på att Chelseas tredjemålvakt, som kommer få chansen att stå mot West Ham idag, gör en del... misstag. Och så hoppas vi på att Fulham steppar upp sitt game inför Man U mötet imorgon.

Bendtner: Of course we believe...


Otroligt grym bild från gårdagen! Tagen av [KLICKA]

"Of course we believe,"..."We believed at the start of the season and we still believe it now and until the end of the season. We'll fight every minute of the way" Nicklas Bendtner.

Visa ord från allas favorit-fjortis. Det är inget skämt hur mycket uppmärksamhet han får idag och under gårdagen!

Jag kan inte påstå helt ärligt att jag alltid trott på honom. Som efter Burnley-matchen är det klart att jag tänkte 'Omg, vem är han och vad gör han?', men de tankarna försvinner alltid inför nästa match. Jag tror lätt att han kan göra massa mål varje helg! Fast jag är nog lite naiv, för jag tror att alla kan göra 100 mål per match... Och så är jag hopplöst förälskad i honom... Okej, skämt åsido...

Jag tippade innan Porto-matchen att Bendtner skulle göra två mål. Det var inte få som påpeka hur fel jag skulle ha. Oj, lite awkward, om ni frågar mig... haha. Och Bendtner's egna tavla på min vägg kommer hänga kvar ett bra bra bra tag till, som jag redan sa innan matchen!

Något jag dock tycker är lite pinsamt när det gäller honom är att han nu har uttalat sig om hur Arsenal ska vinna Champions League... det känns lite... som att han bara ser målet och inte vad som krävs för att nå det. Jag är 100% för att tro på sitt lag tills allt är helt galet kört, men han om någon kanske ska ligga liiite lågt med sådana mål, haha. Fast samtidigt inte (nu säger jag bara emot mig själv hela tiden), för jag tror ju på laget. Jag tror att vi kan vinna (om vi har tur).

Jag har tidigare sagt, och jag säger igen: Det är pinsammare att ha gett upp på ett lag som går hela vägen än att ha trott på ett lag som inte gjorde just det!

PS. Dags att sluta använda '...' ? haha DS.

Arsenal v FC Porto

Jag saknar ord. 5 effin 0, det är inget skämt alltså. Vad är det för lag vi ser spela ikväll?! Jag mår så bra just nu att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Bendtner: Vilken man... VILKEN MAN! Alla Bendtner-haters kan gå och lägga sig och sova.
Arshavin: Så himla liten, och helt otrolig. Ingen måtta hur bra han är.
Vermaelen: Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva, hahah, han är SÅ BRA!
Nasri: Jag gillar honom inte... men vem kan blunda för hans brillians? GRYMMM!

Wenger: STOLT PAPPA :D

Det här är så underbart och jag kunde inte bry mig mindre om de otroligt långa skoldagarna denna vecka med 100 prov för det här väger upp för alltihop!

Och som en mycket vis kvinna en gång sa: "Vadå 'Bendtner behöver lika många chanser för att göra mål, som numret han bär på ryggen', han GÖR lika många mål som numret på ryggen!"...

Det här blir som ni kanske ser inget speciellt strukturerat och välskrivet inlägg haha! Men jag kunde inte ha brytt mig mindre :D Woo!

Inför Arsenal v Porto

När jag hör Champions League-vingetten så blir jag så sjukt nervös.

Bendtner spelar från start. Rosicky spelar från start. En skadad Arshavin spelar från start. JAG ÄR NERVÖS OCH JAG HOPPAS ATT VI VINNER! AAAAH!

Dagens citat:

Arsène Wenger: We will never forget what happened to Aaron Ramsey at Stoke, but we are now moving forward.

Det är detta jag har väntat på nu i en vecka. Jag tycker verkligen att det som hände Ramsey var hemskt, men det är dags att gå framåt. Det är också precis som Wenger säger, att det faktum att vi går framåt innebär inte att vi glömmer vad som hänt honom, bara att det inte hjälper att älta något som inte går att ändra!

Så förhoppningsvis är hans skada en liten motivationshöjare för laget, men att de inte hakar upp sig allt för mycket på det.

Inför Arsenal v FC Porto


Otroligt olägliga och tråkiga nyheter angående Fabregas. Det blir ingent spel för honom imorgon på Emirates, när superArsenal möter Porto. Det var tidigare snack om att Wenger tänkte spela honom trots sin hamstring-skada, men nu är även det uteslutet. Jag tror att vi har en chans utan honom, men det kommer att bli obeskrivligt tufft.

Wenger påstår också att Bendtners missar inte kommer att påverka hans självförtroende, och jag hoppas verkligen att han har rätt. Jag tror på Bendtner och alla som kritiserar honom idag och säger att han inte duger som Arsenal-spelar kommer få äta upp sina ord. Kanske inte idag, kanske inte imorgon, men en vacker dag. Det kommer nog dröja innan jag plockar ner min Bendtner-tillägnade tavla från väggen. En vacker dag, det är allt jag säger.

Som tur är har vi fått tillbaka Campbell och Song inför morgondagen, men tyvärr är Gallas fortfarande skadad. Det är tur att Vermaelen är så otroligt gryymm!

Jag kommer inte kunna kolla på matchen imorgon... eftersom att den endast visas på Viasat TÄNKTE jag skriva! Men jag såg nyss att den visst visas på 6an!!! :D That just made my day!

Arsenal v Burnley


Jag saknar RvP extra mycket just nu...

3-1. Jag vet inte vad jag ska säga om matchen... Slutresultatet skulle minst ha varit typ 7-1! Nu ska jag försöka bryta ner mina åsikter liten här:

Nicklas Bendtner: Vem annars ska man börja med? Vad händer med honom? Jag fick ihop det till 4 missade målchanser bara den här matchen! Och inga mål alls. Visst är det bra att han tar för sig och inte är rädd, men SÄTT chanserna du får tönt! Det är inte fel att inte göra mål, och inte fel att missa. Men när målet är öppet och man gör stora misstag som orsakar att det inte blir något mål, då är det inte så otroligt roligt.

Theo Walcott: Efter matchen tyckte Jens i studion att han var matchens lirare helt solklart. Jag fokuserade kanske inte så mycket på just hans spela under matchen, men kan han snälla sluta whine-a?! Först ska han börja sura och hålla på för att han inte får bollen, sen ska han få rådamp pga en tackling (som kunde ha varit hemsk, visst, men ändå...). Han och Nasri saktade många gånger ner hela anfallet men han fick ett mål i alla fall och det är ju kanon för honom.

Andrei Arshavin: Spelade inte så jättemycket, men missade en stoor målchans! Det är något med Arsenal och att göra mål som inte riktigt fungerar, tyvärr. Sen måste jag påpeka hur otroligt jätteful hans frisyr är nu direkt efter att han har klippt sig. Jag förstår inte vart han klipper sig någonstans för att se ut sådär i håret borde vara olagligt! Frågan är om han fortfarande flyger in sin personliga frisör från StP... Kanonmål av honom också by the way.

Det är skönt att vi vann, men bör ha gjort det med många fler mål och i och med det gått upp i ledning, men nu gjorde vi bara 3. Det räckte för 3 poäng, vilket är grymt hur som helst i alla fall. Fabregas blev utbytt kort efter sitt mål pga en hamstring skada. Vi får hoppas på att han är hel på tisdag inför Porto hemma.

Nu: Heja Wolves!

Laguppställningen mot Burnley

Startelva: Almunia, Eboue, Vermaelen, Silvestre, Clichy, Denilson, Nasri, Fabregas, Rosicky, Walcott, Bendtner

Bänkvärmare: Fabianski, Sagna, Traore, Eastmond, Diaby, Arshavin, Eduardo

Song har fått sitt 10e gula kort för säsongen och är därmed avstängd. Sagna och Arshavin får tyvärr inte starta.

Inför Arsenal v Burnley


Fabregas nätar mot Burnley borta på Turf Moor efter bara 7 minuter


Den 16 december stog det 1-1 mellan Burnley och gästande Arsenal efter 90 spelade minuter. Fabregas gjorde mål efter endast 7 minuter på Turf Moor och Burnley kvitterade till 1-1 efter 28 minuter genom en straff.

Idag möts lagen igen hemma på Emirates. En vinst idag betyder att vi ligger delad förstaplats i ligan och om vi gör 4 mål eller fler så leder vi ligan. Jag tror att jag talar för alla när jag säger att det verkligen inte skulle sitta fel! Jag älskar att det bara var några få veckor sedan som otroligt många Arsenal-fans gett upp hoppet om ligatiteln, och nu är vi med i racet igen! Det lönar sig att alltid tro på sitt lag.

Inför dagens match är Arshavin, Diaby och Denilson tillbaka i truppen. Tyvärr är både Gallas och Campbell skadade, så det blir Silvestre som får ta plats på planen berdvid Vermaelen. Ramsey är ju också tyvärr borta från spel... men det vet väl alla redan, haha...

Burnley har riktigt dålig statistik från de senaste matcherna, med endast en vinst på 16 matcher. De har också förlorat deras senaste 8 matcher och är det laget i ligan med sämst försvarsstatistik mot topplagen!

Förhoppningsvis fortsätter Bendtner som han gjort de senaste tre matcherna och gör mål även idag! Det vore inte helt fel om han gjorde fler än ett mål heller, he he.

Danmark-bor är körda


Bendtner när han tar emot sitt Danish Footballer of the Year pris i Danmark. För er som inte har hört hans tack-tal så kan jag meddela att det var otroligt pinsamt. Klicka [HÄR] för att kolla på det.

Gillar ni rubriken? Haha, det gör jag.

I brist på andra intressanta nyheter så kan jag meddela att
alla mina danska läsare som planerat att spela på VM-matcherna i sommar, på utländska spelbolag, är ganska körda. Det är bara Danske Spil (Danmarks motsvarighet till Svenska spel) som går att spela på för danskarna.

1 Januari 2011 kommer en ny lag träda i kraft i Danmark. Alla spelbolag i Danmark måste ha dansk licens för att erbjuda spel i landet.

Detta vad ju inte speciellt intressant kanske, men det var ett bra tag sen något hände i Arsenal-världen. Eller något nytt får jag väl lov att säga. Det senaste transferryktet är om RvP. Media påstår att han kommer dra till Juventus snart, hmmm. Och snart har samtliga spelare i klubben uttalat sig om att de ska vinna serien för Ramseys skull, och det är ju kul och så, haha.

Imorgon blir det nog lite roligare inlägg tack vare Burnley-matchen! :D

Haha... Stackars Wenger


Mini-nyheter 100304



Arshavin och Denilson är tillbaka i truppen inför Burnley-matchen i helgen, vilket är riktigt goda nyheter! Tyvärr är inte Song, Gallas, Campbell och Vela uteslutna pga av skador och avständningar. Diaby har en 50:50 chans att vara spelklar.

Wenger har ännu inte kunnat sätta ett realistiskt come-back datum för Ramsey, eftersom att det är aldeles för lång tid kvar för att kunna uppskatta. Det är en stor skada men inte karriärshotande. Han kommer behöva lång tid på sig att komma tillbaka, och med tanke på att han just nu inte är speciellt optimistisk så kan det dra ut på tiden. Klubb och supportrar kommer hur som helst ge honom allt stöd han behöver och förhoppningsvis går allt som det ska.

Igår spelades som jag tidigare skrev om, många tränings-landskamper inför VM. Bland annat gjorde Bendtner mål mot Österrike när Danmark förlorade 2-1. Ryssland spelade lika mot Ungern, fast utan Arshavin i spel då. RvPs Nederländerna vann över USA, och England, med Walcott i startelvan, vann över Egypten.

Vad gör du, när Kelda gör jobbet?



... jag kollar på fyra fotbollsmatcher samtidigt. Vad ska man göra när man verkligen inte kan välja liksom? Man måste ju hålla koll på Bendtner, Rosicky, Arshavin, Donovan, och alla holländare... resterande spelare, så som Vermaelen och töntarna från Tyskland hålls koll på via Live-score sidor.

Varför plugga när man kan kolla på så mycket fotboll..?

Spotlight: Tony Adams


Mr. Arsenal och Mr. Arsenal Sr.


Idag i skolan fick vi en uppgift på engelskalektionen om att vara beroende av saker. Till min förvåning handlade en av delarna i uppgiften om Arsenal-legenden Tony Adams alkoholberoende. Så trots att han inte har representerat Arsenal sedan 2002 så tänkte jag köra en liten spotlight på just honom idag.


Tony Adams skrev på ett kontrakt med Arsenal redan 1980 och debuterade för klubben den 5e november 1983. Han var här endast 17 år gammal. Säsongen 85/86 fick han sin plats i start-elvan. 1987, på Wembly, vann Adams sin första stora trofé för klubben genom att slå Liverpool i Football League Cup finalen. Vid 21 års ålder blev han kapten för Arsenal, en position som han behöll de 14 åren som återstod av hans karriär.

Sen var det just det där med alkoholismen som började på mitten av 80-talet. Han råkade ofta i slagsmål på olika pubar och nattklubbar, körde in i sitt eget hus med sin bil kraftigt alkoholpåverkad, åkte i fängelset, spelade matcher bakfull, ramlade ner för diverse trappor och fick som resultat 29 stygn i skallen osv osv.

Den 14 september 1996 erkände Adams sitt beroende och sökte hjälp. Efter att ha rehab-at så gjorde hans livskvalité en 180° flipp. Han började plugga igen och lärde sig spela piano... ingen vet varför haha, men det är ju bra. Två år efter att Arsene Wenger kommit till klubben och stöttat honom i sitt tillfrisknande, så skrev Adams en självbiografi som heter 'Addicted'.

Efter att ha överkommit alkoholismen fortsatte hans fotbollskarriär i ett par år under Arsenes ledarskap. Efter att ha gått i pension, spelmässigt, så tog han över Wycombe Wanderers 2003, och sedan Portsmouth 2008.

Ganska intressant snubbe, måste jag säga. Jag har hört talas om honom mycket, som en av alla Arsenal-legender, men aldrig kunde jag ha gissat vad han haft för historia bakom sig. Men nu vet jag det, och om ni inte visste det redan så vet ni det nu :)

How to study: The Arsenal-Way

När man måste lära sig de 18 första grundämnena i periodiska systemet så måste man göra det på ett sätt man kommer ihåg. Min kära vän och jag har nu gjort lite flashcards som funkar utmärkt. Men för att riktigt komma ihåg alla Magnesium och Syre och Helium och Neon osv osv och alla egenskaper så måste man förknippa allt med saker man... förstår sig på, haha!

Exempel:

Svavel: Betäckning S, Svavel = Svava = Snava = Ramsey = 16. Svavel = S16.
Bor: Betäckning B, inte B1, inte B2, inte B3, inte B4 utan B5 = Vermaelen. Bor = B5.
Kväve: Betäckning N, N + Kväva Rosicky = 7. Kväve = N7. (Vill inte kväva Rosicky, egentligen)
Syre: Betäckning O, och siffran är inte 2 som man kan tro UTAN 8. Syre = O8.
Neon: Betäckning Ne, nej Arshavin, du har inte ___ längre = 10. Neon = Ne10

Så kan det gå när man inte riktigt har ett liv, haha!

Mini-nyheter 100302


Klassen var på studiebesök hos Aftonbladet för ett år sen. Jag tycker våra rubriker är helt okej i jämförelse med deras.


Nu har jag inte varit hemma på ett tag, men jag har lite småsaker jag tänkte skriva om:

Födelsedagar: 25 februari fyllde Eduardo år, igår fyllde Carlos Vela år och idag fyller ingen mindre än Vito Mannone år! Så grattis till hela gänget :)

Nicklas Bendtner: De senaste ryktet om dansken är att han ska sjunga solo i Danmarks VM2010-låt, som heter 'The Danish Way To Rock'. Fyndigt. Sorensen och Rommedahl kommer också få sina solostunder. Förhoppningsvis lyckas Bendtner skrämma iväg sin medelålders-flickvän med sin, uppenbarligen, vackra sångröst.

Shawcross: Många klagar på avstängningstiden Shawcross fick efter 'överfallet' och tycker att spelare som bryter andra spelares bens straff ska motsvara tiden som den skadade blir borta från spel. Jag tycker det är otroligt onödigt att ens föreslå något sådant, för det är inte rättvist och jag tror att många inser det också. Det skulle innebära massor med undantag eftersom att spelares läkningstider varierar otroligt mycket och vissa spelare kanske inte ens kommer tillbaka över huvud taget. Reglerna som finns idag har satts för en anledning. Vissa kanske är bättre än andra, men det ligger inte i våra händer.

Aftonbladet: Får dagens största möjliga fet-DISS! Deras rubriker är ett skämt. När jag klickar mig in på fotbollsbladet ser jag rubriken 'Efter skräcktacklingen - Fabregas öppnar för flytt'. Jag vet redan att Fabregas har påpekat hur oskyddade spelarna är när det gäller dessa händelser och fattade att det var något som inte stämde med rubriken angående hemflytten. När jag läste ingressen så såg jag vart skon klämde. Så här stog det:

I lördags tacklades Arsenals Aaron Ramsey så hårt att han bröt två ben. Nu rasar lagkamraten Cesc Fabregas mot kapningen – och engelsk fotboll överlag. Något som kanske stärker ryktet om en hemflytt till Spanien i sommar?

Ett frågetecken. De ställer en fråga i ingressen som de sedan utgår ifrån i rubriken. Jag vet inte om det bara är jag som tycker att det här är helt otroligt? Visst, folk vill läsa om att Fabregas kommer skriva på ett kontrakt med Barcelona, men kan någon inse att det inte kommer hända idag, imorgon eller nästa vecka?!

PS. Henry envisas med att ramla ner från min vägg gång på gång. Undra vad han försöker hinta om. DS.

RSS 2.0