Inför Arsenal v West Ham United

Idag är det äntligen dags igen! Arsenal-abstinens (speciellt eftersom att jag inte kunde se kanon-matchen mot Newcastle).

Ännu en hemma match idag alltså och förhoppningsvis 3 poäng. Tottenham möter United senare ikväll och jag hoppas på ett kryss eller Spurs-vinst i den matchen! Då är vi ganska safe från United ett tag.

Skadorna fortsätter att öka. Gibbs skadade sig mot Newcastle på St James' Park tidigare i veckan. Vermaelen, Diaby, Almunia, RvP och Ramsey är fortfarande borta från spel. Jack Wilshere likaså i och med sin avstängning.

Svar till eloosh:

Jag har bara bilden i väldigt litet format (och ihop satt med en annan bild). Skulle också vilja ha originalet haha, men jag har ingen aning om vart den finns. Här nedan kan du ta bilden jag har i alla fall:


Alex Song om sitt blonderade hår



Det konstigaste är enligt mig att han är gift redan vid 23......... haha ^^

Inför Arsenal v Newcastle

Jag hade inte alls koll på att det var match ikväll! Jag kände det lite på mig, men tur att jag kollade upp det. Eller rättare sagt kollade jag upp om Arsenal spelar den lördagen vi har öppen hus i skolan och guess what? De spelar mot Tottenham precis den dagen!!! Förstår ni hur drygt det är? En dags ogiltig frånvaro är det värt att se den matchen. Till och med två dagars om nödvändigt...

Hur som - i kväll är det Newcastle som gäller och det ska enligt Wenger vara 80% A-team som åker till S:t James' Park. Walcott, Bendtner och Koscielny kommer förmodligen spela från start Szczesny kommer också att starta matchen. Det kommer bli grymt roligt att se honom spela!! Ett antal spelar från den "officiella" startelvan kommer vilas (Fabregas, Arshavin, Nasri typ... fast Arshavin brukar ofta spela dessa reservmatcher... vi får se helt enkelt :)).

Ända sedan 4-1 vinsten mot Tottenham i september har Wenger sagt att Arsenal siktar på att vinna Carling Cup i år. Tre poäng i kväll tar oss ett steg närmare det målet :) Go Gunners!
BTW. JAG HATAR CANAL+ SÅ STÖRT MYCKET!!! AAAAAAH. Kommer inte kunna kolla på matchen, så det blir nog inget utförligt post-inlägg idag...

Lite trevliga giffar såhär i höstmörkret


Vilket lag är bäst i Premier League just nu?



Åh vad jag älskar ABs omröstningar! Haha jag älskar alla omröstningar som Arsenal leder ;) Okej, detta är ju inget bevis på något (ELLER ÄR DET DEEEEET?), men jag vill bara rapportera varje gång Arsenal är bäst (typ hela tiden? ja).

Med detta säger jag godnatt ^^

Post-match funderingar: Arsenal v City



Det första jag kom att tänka på under matchen
, eller rättare sagt redan i spelargången, är ut hur otroligt lika Nicklas Bendtner och Joe Hart är... Båda tuggar tuggummi som små fjortispojkar och ja... De beter sig som om de vore tha shit, när de i själva verket inte riktigt är det, haha.

"There Is A Light That Never Goes Out!" stod det på en banderoll i publiken. Den låten är inte fyskam! Frågan är bara varför dessa ord stod i läktarn på en Arsenal v City match... någon som vet?

VARFÖR är det så svårt att uttala Sagnas namn rätt?? Viasat har i största allmänhet svårt med namn-uttal. Eller i alla fall om man jämför med Canal+. I Sagnas fall är det ju inte så svårt att lista ut att G:et uttalas som ett J. SANJAAA! Inte SaGna... för guds skull. Fråga: Hur uttalar man Berbatovs namn rätt? På Viasat säger de BERRbatov, men på Canal+ säger de BerBAtov... hm kluring.

Jag är inte speciellt imponerad över Songs val av hårfärg på sistone. Speciellt inte nu när han har börjat få utväxt. Hur länge tror ni att han kommer fortsätta med detta... vågar man kalla det blonda? hår...?

Varje gång Adebayor byts in så hoppar han alltid på ett ben in på planen... undra varför han gör det. På tal om att hoppa, har ni lagt märke till Richardsons inkast? Haaaa värsta skutt-inkasten! Intressant metod :)

Det jag tycker är allra allra bäst på matchen (förutom själva matchen då) är när man får se spelarna anlända. Att få se dem i sina "vanliga" kläder (aka överdragsstället) och få se deras lite mer personliga stil. I love it! Eboue har absolut coolast stil (inte bara för att han och jag har likadana hörlurar haha. Okej alla fotbollsspelare har likadana som jag har...). Det tycker jag i alla fall är otroligt roligt :)

Arsenal v Manchester City


En match utan denna snubbe i protokollet... existerar inte... typ

En match fylld med gula kort, snyggt passningsspel och kanonförsvar. 3-0 var vad vi kunde åstadkomma under söndagens 90 minuter och det tycker jag i alla fall, är helt okej!

Man kan ju säga att matchen inleddes med Boyatas utvisning. IMO så var rött lite väl hårt dömt, speciellt med tanke på vilken nivå resten av matchen låg på - men rött blev det och var det kanske därför vi lyckades köra över City såpass mycket som vi faktiskt gjorde? Hur som helst så tycker jag att det var lite halvpinigt av domaren att vara så uppenbar med kompenserandet av Citys utvisning (alla Arsenals 700 gula kort)...

Det dröjde i vilket fall som helst inte länge innan säsongens stormålskytt Samir Nasri köttar in 1-0 efter ett kanonväggspel mellan honom själv och Arshavin. Ett typiskt Arsenal-mål som var riktigt kul att se :) Vi fick chansen att utöka ledningen till 2-0 innan halvtid genom straff, men Joe Hart räddade Fabregas mosiga straffläggning. Riktigt snygg räddning var det och skottet var lite väl förutsägbart. Det jag gillar med Hart är att han är väldigt lik Bendtner i många fall. Lika nonchalant och kaxig, och efter räddningen såg han ut som "Vadå? Jag äter straffräddningar till frukost" haha.

Tidigt i andra halvlek kommer Adebayor in i spel för Tevez. Jag vet inte om ni andra la märke till det, men han var otroligt "väluppfostrad" i spelet... Inga fulingar och bad alltid om ursäkt om det uppstod någon konflikt. Det var nog medvetet att han tog det lugnt och jag gillar det. Jag är nog en av få Arsenal supportrar som fortfarande uppskattar Adebayor och hans spel, meeeen vad gör det. :) Dock hjälpte inte bytet då Song (som är riktigt på G på sistone) skjuter oss till 2-målsledning i 66 spelminuten. Stört grymt mål! Hans andra i ligan och tredje totalt denna säsong! Inte illa!

I 84 minuten byts Bendtner in för Fabregas och gör sitt första mål för säsongen redan efter 4 minuter. Säkert och bra avslut och därmed punkterar han matchen. Game over för Man City.

MoTM tycker majoritet, inklusive mig själv att Fabianski var på City of Manchester Stadium under söndagseftermiddagen. Han spelade gryyyymt bra och räddade många svåra bollar. Han var ständigt på G och vaken. Inga småmisstag som lätt görs mellan Arsenals stolpar. Man ser tydligt att hans självförtroende stiger för varje match och jag ser mycket positivt på feedbacken han får, för uppenbarligen ökar den hans självförtroende ännu mer! Dock vet jag inte om jag riktigt litar på polacken än. Visst har han spelat kanon de senaste matcherna, men får han första-målvaktsrollen och sumpar det så är han ganska körd... och jag är inte villig att betta pengar på att detta inte kommer att ske...

Inför Arsenal v Manchester City

Då var det snart dags! Laget är förmodligen redan på plats på City of Manchester Stadium. Sagna har anslutit till truppen igen efter en kort skadeperiod och Fabregas är trott eller ej, fortfarande tillgänglig.

Dagens match är mycket viktig (precis som alla andra macher), men extra viktig är den för att City precis 3 poäng ifrån oss och om vi låter dem få tre poäng från detta möte så kommer vi halka efter rejält! Vi ligger redan på 5 plats efter Chelsea, ManC, Tottenham, WBA och om ManU håller i sin ledning mot Stoke så kommer även de glida om oss.

3 poäng är ett måste!!!

Spotlight: Sebastien Squillaci


Signerad. Målare. Kapten. Det går fort fram för fransmannen...

Då var det dags igen! En liten spelar spotlight och denna gång är det vårt nyaste nyförvärv Sebastien Squillaci som får stå i rampljuset.

Den franske la ndslagsmannen har gått igenom x antal franska klubbar innan han anslöt till vår spelartrupp i London i augusti. Det hela började i Monacos B lag, som han representerade i två år innan avancemang upp i A laget. Under sex års tid spelade han 117 matcher för Monaco och 69 för Ajaccio (laget han var utlånad till under en tvåårig period).

Efter dessa unga år signerade han ett fyraårigt kontrakt med Ligue 1 jättarna Olympique Lyonnais som vann Squillacis första säsong hela 18 poäng före tvåorna. Han etablerade sig som förstahandsval i Lyons backlinje bredvid brasilianaren Cris. Kontraktet han signerat på fyra år bröts dock efter två, då Lyon gått med på att sälja honom till La Ligas Sevilla för £6 miljoner.

I augusti 2010, inte långt efter mittbackens 30årsdag signerar Arsene Wenger honom för £4 miljoner och Arsenal fick en välbehövlig mittback. Speciellt eftersom att Vermaelen bestämde sig för att skada sig rejält strax efter signeringen...

På min födelsedag (haaa) den 11 september, vann Squillaci sin debut på hemmaplan för sin nya klubb, mot Bolton Wanderers. Sitt första mål nickade fransmannen in inte långt senare i Champions League mot FK Partizan och endast 5 dagar senare stod han som kapten i matchen mot London-rivalerna Chelsea, när laget förlorade med 2-0. Slut på kaptensrollen var det inte riktigt där. Veckan efter, när laget slog Brimingham City med 2-1 ledde han laget och fick mycket beröm för sin prestation. Det är mycket möjligt (dock inte säkerställt) att Squllaci slog rekordet om minst antal matcher i Arsenal (sex) innan han fick på sig kaptensbindeln...

Wenger om signeringen: "Sebastien är snabb och mycket erfaren, med en aggressiv twist på sitt spel. Han signering kommer att ge oss variation i backen under årets jakt på titlar".

Facebook: Arsenal vinner ligan



Det är så intressant att varje vecka när jag går in på Viasats Facebook grupp för att rösta i omröstningarna så leder Arsenal just denna fråga. Vad beror det på egentligen? Är Arsenal det mest omtyckta laget överlag? Vill de allra flesta att Arsenal ska vinna, eller är det bara Arsenalfans som är inne på sidan och röstar?

Ingen vet svaret. MEN! Att denna omröstning kommer ha rätt vet alla ;)

Joyeux anniversaire, Arsene!



Det är så mycket fel på detta inlägg hahaha. Syns det att jag slängde ihop bilden på 10 sekunder för att vara säker på att hinna innan 12-slaget? Och är franskan i rubriken ens korrekt? Ingen vet ^^

Idag fyller i alla fall ingen mindre än Arsene Wenger själv hela 61 år! Grattis x100 till honom! Kanonsnubbe, kanontränare, kanonekonom, kanon all over liksom! We all like.

Födelsedagspresenten blir fet-vinst mot City :) Au revoir!

Post-match funderingar: Arsenal v Donetsk


IQ-befriade funderingar dyker ibland upp i mitt huvud under match...

Efter/under varje match jag ser på så dyker alltid konstiga tankar upp i mitt huvud haha. Min hjärna spårar ibland iväg från den pågående fotbollen och ofta så glömmer jag dessa tankar snart efteråt. Men nu har jag ju som sagt lite anteckningar och tänkte dela med mig av dessa tan kar. En del är också frågor som ni kanske har svar på?

En sak jag bara kom att tänka på är att Donetsks tjeck Tomas Hübschman heter sötman i efternamn. Men han var inte speciellt söt.

Jack Wilsheres låga tyngdpunkt är något som jag stör mig på vid varje match. Det är ju kanon att han har så låg tyngdpunkt för det bidrar ju mycket till hans skills, men han flaxar så otroligt mycket med armarna när han springer! Han liksom springer med konstant böjda knän och flaxande armar... Någon mer som har tänkt på det?

Jag som mediaelev tänker ofta på jobbiga saker. Ämnena vi läser i skolan förstör ens liv seriöst, för man lägger alltid märke till jobbiga saker så som olika typsnitt och deras läsbarhet. Sverige till exempel hade mekan-typsnitt på ryggarna under Holland-matchen, vilket är ytterst ovanligt inom fotboll då alla har grotesker. MEN! Det som har med Arsenal att göra är att de alltid har endast gemena bokstäver på sina Champions League ställ och endast kapitäler på PL ställen! Någon som vet varför de gör så?

Den där kortside-domaren (Additional Assistant Referee) höll i något som liknade en svart plastpinne. Jag misstänker att detta var hans form av flagga, men vad är det han håller i? Och hur fungerar den?

Sen fick jag också för mig efter att Walcott blivit inbytt att han har blivit snabbare! Men det stämmer förmodligen inte... mycket snabbare än vad han redan är är nog svårt att bli... haha.

Arsenal v Shakhtar Donetsk



Ännu en Champions League match. Ännu en seger. Hela 5-1 stod det till Arsenal när domaren blåste i pipan för sista gången i tisdags. En fantastisk match hade spelats och resultatet speglar verkligen matchbilden redan från start.

Det dröjer inte längre än 19 minuter innan Arsenal tar ledningen genom Alex Song som liksom snubblar in bollen efter en misslyckad style-ar klack från honom själv. Donetsks målvakt Pyatov gjorde det inte precis svårare för vår kamerunare än nödvändigt. Song var även inblandad i Nasris 2-0 mål som kom precis innan halvtid. Ett snyggt inlägg och perfekt nedtagning samt avslut av Nasri gjorde att Arsenal kunde gå till vilan i lugn och ro.

Det som kommer nu kommer säkert uppröra många av er, men såhär ser jag på Fabregas "återkomst": Det är som att han inte riktigt kommer ihåg hur det går till. Det känns som att han inte är med i laget och har inte varit med när de alla har spelat ihop sig (vilket han i och för sig inte har varit denna säsong, men innan dess har han ju utan tvekan deltagit). Han kommer in och så fort han inte lever upp till sitt rykte och till förväntningarna så lägger han sig ner. Han spenderade nog 60% av matchen på marken. Okej, man kan ju resonera så att motståndarna drar ner honom extra mycket just för att han har namnet Fabregas på ryggen... men jag tror nästan inte det.

Andra halvlek inleds med kanonräddning från Fabianski efter ett misslyckat försvarsspel från Djurous sida. Adriano kommer väldigt fritt fram men som sagt så var Fabianski där och hindrade Donetsk från att göra ett tidigt reduceringsmål. Oturligt nog för Adriano (får man väl säga) så går han inte tillbaka till sin smått osynliga stil utan drar ner Chamakh i eget straffområde endast 10 minuter senare. Straff tilldelas Arsenal. Fabregas 3-0. Strax följt av ett byte då Denilson kommer in och ersätter 3-0 målskytten.

Rosicky tar nu över som lagkapten. Jag tycker att Rosicky gjorde en mycket bra match överlag faktiskt. Han försvarsspel var grymt och anfallsspelet likaså. Speciellt väggspelet och frampassningen till Wilshere som gör sitt första Champions League mål i 66 minuten. Otroligt fint avslut från pojkvaskerns sida! 4-0. Tre minuter senare kommer vårt nyförvärv och gör det han är bäst på. Mål alltså. Nasri fixar en snygg lobb som Chamakh kan placera in i målet. 5-0. Man börjar nu smått märka hur kommentatorerna hejar på Arsenal, haha!

Tillslut så får Eduardo komma in i spela och gör 1-5 för sitt nya lag. Hela Arsenalpubliken reser sig och applåderar vilket var riktigt fint tycker jag. Jag blev så glad när Eduardo gjorde mål haha för innan matchen hade jag ju sagt att jag ville att han skulle få måla fast att det inte skulle ha betydelse för matchresultatet :)

En kanonmatch var det utan tvekan och jag hoppas att vi tar med oss detta spel till City of Manchester Stadium i helgen. En match vi måste vinna! Heja Arsenal! :)

Be patient, young grass-smoker...

Post Arsenal v Shakhtar Donetsk är på G! Jag har till och med anteckningar från matchen så inga detaljer kommer glömmas. Jag har en hel del att skriva så förhoppningsvis kommer det upp imorgon (har haft massor med saker för mig sedan igår). :)

Inför Arsenal v Shakhtar Donetsk


Eduardo tillbaka på Emirates, fast nu i snäppet fulare kläder... ;)

Ikväll återvänder ett benkant ansikte till Emirates. Jag blev riktigt glad när vi blev lottade att möta Eduardo och hans nya klubb Shakhtar Donetsk. Han sa själv innan att han inte ville möta Arsenal men just så blir det.

Eduardo har sagt inför matchen att han inte tänker fira om han skulle göra mål ikväll. Jag tycker det är en "fin" grej att göra och väldigt respektfullt. Bara därför "vill" jag nästan att han ska få göra ett (högst oavgörande) mål, för hans skull liksom haha...

Vermaelen och RvP är fortfarande frånvarande, men Fabregas kommer att återvända ikväll. Vermaelen har inte spelat en match på ca 5 veckor nu... när det från början endast skulle ta 10 dagar. Jag hoppas att det inte är något karriärshotande och att han kommer tillbaka snarast!! :/

Kvällens möte är mycket viktigt eftersom att SD (inte Sverigedemokraterna... haha) ligger på delad första plats i gruppen för tillfället. Så vi måste håva in dessa tre poäng för att hinna andas innan nästa möte mot dem (på bortaplan) i början av November. Jag tror det kommer gå kanon. :)

Arsenal v Birmingham


Chamakh firar sitt supermål efter Wilsheres framspel i världsklass

Som vanligt kommer "dagen efter"-inlägget lite sent, haha. Men bättre sen än aldrig!

Ska jag vara helt ärlig så har jag helt glömt bort detaljerna i matchen (vilket kommer ändras på, för jag kommer införa ett nytt system så snart som ikväll haha). Men att vi vann går ju inte att ta miste på. 2-1 med mål av Nasri på straff och Chamakh i 47 matchminuten. (Bra skrivet... det låter ju bara som att Nasri gjorde mål både på straff och på Chamakh, i 47 minuten hahah fail).

Straffen som lades (las..? lades..?) av Nasri var exemplarisk. Helt perfekt och självförtroendet var det inget fel på. Felfri straffläggare är vad han är. Och det faktum att Chamakh gjorde ännu ett mål i ligan är ju inte speciellt chockerande. Han är grym och jag är riktigt glad att vi har honom på topp :)

Det som snackas mest om efter matchen är den mycket sena utvisningen på Jack Wilshere. Jag håller med honom, Wenger och de flesta andra att han förtjänade det röda kortet. Han miss-time-ade tacklingen helt och gick in med dobbarna först. Förhoppningsvis så fortsä tter han med sitt tuffa spel även efter dessa tre matcher av plan, för övning ger färdighet och det är just vad han behöver när det gäller tacklingar som den han satte in i lördags.

HA! Nu börjar matchdetaljerna komma tillbaka!! (Rörigt inlägg, jag vet haha). Chamakhs mål var ju hur grymt som helst, och inte bara från hans sida utan också från unge herr Wilshere! En otroligt snygg framspelning efter att ha bröstat ner passningen från Song. Hur kunde jag glömma det? Haha

Sidetrack: På tal om snygga mål så kollade jag också på några andra matcher under helgen (som vanligt) och det helgens snyggaste mål går solklart till Citys David Silva. Hans dribblingar, skottfintar och tillslut avslut var sååå grymt! Såg ni inte det så bör ni YouTuba det. Fantastiskt!! Ska bli kul att möta City nästa helg!

Hur som: 3 poäng fick vi med oss från denna helg. Man U spelade lika och Chelsea likaså. City har nu gått upp på andra plats och det enda som håller Liverpool från sista platsen i ligan är målskillnad. Det är intressant hur klubbar kan gå från kanon till kalkon på så lite tid... I feel for the Pool fans så att säga.

Ikväll blir det CL & Eduardo. Heja heja!

Inför post Arsenal v Birmingham



Nu hade jag tänkt sova, men som uppvärmning för morgondagens inlägg om dagens match delar jag med mig av denna bild. Arsenals egna pojkvasker håller på att manna till sig! Inte illa. (Okej, hur manligt det är att mis-time-a en tackling vet jag inte, men rött kort är ganska manligt... erhm...)

Skriver mer om matchen imorgon. Adios!

Arsenal reunion på lite olika nivåer


Bendtner planerar comeback under helgens hemmamatch

Okej, nog med töntiga kommentarer. Jag har mycket roligare saker att rapportera! :D

Nu på lördag möter vi Birmingham City hemma på Emirates och några bekanta ansikten planerar comeback. Bendtner, Walcott och Gibbs kan alla delta under helgens match efter olika långa skadeperioder. Det är riktigt kul att ha Bendtner tillbaka efter hans långa skada. Jag kommer ihåg det som om det var igår, när han gjorde illa ljumsken mot Tottenham tidigt i matchen och var tvungen att halta av... Men nu är han som sagt tillbaka och det kommer bli spännande att se hur det står till formmässigt ^^

Något annat spännande som händer runt Arsenal är att ingen mindre än Robert Pires har dykt upp på träningsanläggningen! Jag tycker att Wenger ska satsa och re-signa honom på momangen. Låta honom få tillbaka den speltiden han gick miste om under sin sista match. Så sent som i tisdags läste jag en intervju med honom i FourFourTwo där han berättade om just den matchen. Lehman fick, som många av er kanske kommer ihåg, rött kort. Detta resulterade i att Pires, efter bara 18 spelade minuter fick kliva av i sin sista match i Arsenaltröjan. Tråkigt men sant.

Vad tycker ni? Kan Pires fortfarande bidra med något till klubben eller är "over the hill" så att säga?

Svar på kommentar:

Är du bäng som hatar ditt egna land säger: "Zlatan är och förblir Sveriges bästa. När han dessutom pucklar på med svinet Bommel så blir man ju hur glad som helst. Helt rätt, så jävla klockrent! Ut med äcklena Brama, Affelay, Van Bommel och De Jong från sporten! Och in med folk som visar empati för sitt land."

Svar:

Haters gonna hate...



...taters gonna tate.

Just remember: Ingen tvingar dig att läsa min blogg :)

Ryssland v FYROM & Holland v Sverige


Ryssarna firar Kerzhakovs 1-0 mål och Zlatan blir ägd av en av många holländare

Vilken perfekt kväll det blev tillslut! 4-1 till Holland, spel för RvN och mycket viktig vinst för ryssarna tack vare Akinfeev och Kerzhakov! Faktastiskt.

Sveriges spel var faktiskt mycket sämre än jag hade väntat mig. Jag trodde innerst inne att Zlatan skulle leva upp till sitt alldeles för stora namn och göra något i alla fall, men icke. Det enda han gjorde under matchen var att knäa Johnny Heitinga i arslet, utanför spelsituationen. Manligt, Zlatte.

Nyckelspelarna i det holländska laget var utan tvekan Sneijder, Huntelaar och Afellay. Grymt spel från dem allihop och från resten av laget också för den delen. Maarten Stekelenburg briljerade i målet som under hela VM-turneringen i somras. Nog såg Zlatan ganska kaxig ut efter att ha skjutit sina två skott på mål, men gick in... det gjorde de ju inte riktigt.

Däremot gick Huntelaar och Afellays mål in, två gånger vardera! Vad kan man säga mer än att målen var underbara? Underbar fotboll och precis vad vi alla vet att de kan.

Det var riktigt synd att Kuyt inte kunde spela klart matchen. Skadan såg inte speciellt rolig ut och enligt en ganska osäker källa ska han vara på sjukhus med vristskada. Inte kul för varken Holland eller Liverpool! Men något som är desto roligare är att Nistelrooy fick speltid! Första matchen på otroligt länge jag fick se honom spela. För er som inte vet det så var han min första favoritspelare och min förebild under min tidigare fotbollskarriär haha (och de som är lite skarpa kan ju då lista ut vilket Prem-lag jag höll på under den tiden i mitt liv ;)).

Just nu ligger Holland på 12 poäng vilket innebär att de har en ganska bekväm ledning framför Ungern på 9 och Sverige och Moldavien på 6. Jag ser nu om möjligt, ännu mer fram emot returmatchen i Stockholm nästa år! Det kommer bli så grymt!

Rysslands match under kvällen såg jag tyvärr inte, men Akinfeev ska ha storspelat och det enda målet i matchen gjordes under första halvlek av Aleksandr Kerzhakov. Arshavin byttes ut sent i matchen, så jag kan bara anta att han hade en av sina Arsenal-matcher med landslaget. Det sker sällan men vad ska man göra...

Även Ryssland leder sin grupp nu före Irland och kan de bara hålla detta avstånd så ska avancemang inte vara något problem! :)

Snart är det dags! HUP HOLLAND HUP!


Jag är redo med mina tröja ^___^

Det är snart dags att bänka sig framför TVn. Sverige-Holland. Det kommer bli en grymt kul match att se och förhoppningsvis kommer Holland spela lika bra som alla vet att de kan. Sverige kommer väl vara samma gamla vanliga Sverige, men lite motstånd kan de väl ändå ta och gräva fram?

Jag kanske får äta upp mina ord efter matchen, men jag kan ta det för ärligt talat blir jag chockerad om Sverige vinner. Men vi får se! Jag säger inte att Holland har 100% chans att vinna. Det har vi ju sett inte minst i Premier League, att en match kan vända i vilken minut som helst.

Förhoppningsvis blir det en kanonmatch  alla fall. Have a good one! Peace out.

Svar på kommentar:

(Nej jag ska inte svara på alla kommentarer i inlägg, men de jag gärna vill att alla ska veta passar jag på att ta upp :))

Anty: Men hejar du inte på Sverige alls alltså?

Svar: Jo... det är klart jag gör. När varken Holland, Ryssland eller USA är inblandade i matchen eller påverkas av svensk vinst på ett negativt sätt så hejar jag på Sverige. Det kanske låter lite långsökt, haha, men så är fallet.

(Samtidigt är det något med svenska landslaget jag inte gillar. Jag smyger inte precis med att jag allt annat än avgudar Zlatan. Han äcklar mig och allt medierum han får är stört. Men Martin Olsson däremot är cool, och Källström likaså. Och jag är nog inte den enda i landet som saknar tiden med Ljungberg och Larsson...)

Så - det är klart jag hejar på Sverige i en vänskapsmatch mot Japan, men påverkar svensk vinst mina favoritlag på ett negativt sätt, så blir det tyvärr motståndarna för min del. :)

Svar på kommentar:

nils: Du kan väll ändå inte hålla Holland högre än Sverige? :S

Svar: Jo, det är just det jag kan. Jag tvekar inte en sekund med att säga att Holland alltid kommer gå före Sverige. USA och Ryssland kommer göra precis det samma. Jag är ingen antinationalist eller nationalist, jag anser bara att man borde få heja på det lag man vill, precis som i klubblagssamanhang. Det är ju ingen som klagar på att jag driver en Arsenal blogg bara för att jag bor i Sverige?

Bor man i Sverige och vill heja på Sverige så är ju det kanon. Men låt mig heja på det land jag vill :)

Läs mer om ämnet [HÄR].

Ryssland v Irland


Ryssarna efter vinsten mot Holland i EM kvarten 08

Det jag har att säga om denna match är: HU-VA-LI-GEN! Och detta av många olika anledningar. Jag tänkte nu kamma igenom dem lite fort här på bloggen.

Passningsspelet: Helt sanslöst måste jag säga (och för er som inte vet om det så är Ryssland mitt favoritlandslag i fotboll, eller i alla fall delad förstaplats med Holland och USA, så detta inlägg kommer skrivas utifrån den vinkeln). Ryssarnas passningar var helt otroliga! Det var som magi när de spelade och det var riktigt kul att se! Målen också som kom från perfekta passningar var helt felfria. Detta gör det till en lättnad att se på rysk fotboll... Som en enda stor utandning...

Lagkänslan: De kämpar hela vägen och de gör allt som ett lag. Missar en spelare att göra något så finns det alltid minst två andra ryssar som kan hjälpa till. Jag hemma i vardagsrummet känner till och med hur mycket laget kämpar inte bara för vinst men också för varandra. Alla satsningar och situationer gås in i till 110% för mindre vore skandalöst (till exempel som i VM-kval matchen mot Slovenien där alla var helt värdelösa och uppgivna).

Tvillingarna Berezutski: Likare ryssar får man leta efter! Och de har samma sorts hy som Arshavin har (och antagligen större delar av den ryska befolkningen haha), alltså väldigt röd men ändå fläckig och blek. Det är äkta ryskt och äkta ryskt är äkta fett nice.

Tränarbytet: Från Hiddink till Advocaat. Holländare till holländare. Advocaat (som även var Arshavins coach under hans tid i Zenit) har gjort det helt okej hittills. Det kommer krävas mycket för att slå Hiddink som ändå tog laget till en EM-semi. Det kommer bli och är faktiskt redan mycket jämt i Rysslands grupp. Jag hoppas för allt i världen att jag inte kommer behöva gå igenom samma sak som när de inte kvalificerade sig till VM. Seriöst en av de värsta dagarna i mitt liv...

Arshavin: Hans form har ju, som alla vet, varit lite sisådär under augusti och september i Arsenal. Det är inte Arshavin vi är vana att se som springer runt med nummer 23 på ryggen. Men jag har märkt av ofta att så fort han får på sig 10an och kaptensbindeln kommer lite av den där EM 08-ryssen fram och det är den alla vill se! Det är den ryssen alla vet att han kan vara! Idag gjorde han många typiskt Arshavin-iga saker, som t.ex. att han bröt sig in förbi ytterbacken för att sedan följa mållinjen följt av skott/inlägg. Kul att se att han inte är helt död i alla fall. Nu gäller det bara att få in de skillsen i Arsenal igen så att han inte blir ihågkommen som den där ryssen som typ va typ bra ibland... typ.

Oh well. 3-2 blev det hur som helst. Tyvärr släppte Ryssland efter när (den sämst dömda) straffen (i världen) gick in i mål. Lyckan och magin försvann men höll kvar 3 poäng gjorde de och det är det som räknas just nu.

Holland vann också sin match med 1-0 vilket var kanonbra! Förhoppningsvis kör de också över Sverige när det är dags. :)

Wilshere: A Shooting Star, Typ.



Dagens nämnvärda: Unge Jack Wilshere (som inte är så ung längre... han är ju faktiskt snart 19 år gammal) har blivit kallad till inte en, men två internationella sammanhang inom loppet av 5 dagar!

Den 12 kommer han och resten av Englands landslag ta emot Montenegro på Wembley - EM '12 kval match som kan bli hans andra A-lags match någonsin. Fredagen innan möter U-21 landslaget Rumänien i deras EM kval, där Wilshere också förväntas närvara.

Han är på G, denna pöjk, och jag gillar att det är Arsenal han representerar under uppgången (och förhoppningsvis in i hans bästa år).

Hurra hurra hurra!



Vad är det för dag idag? Det är ingen vanlig dag för det är Rosses födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!

Arsenal v Chelsea


Jahapp, är det lika bra att ta tag i detta inlägg nu på en gång? I guess so.

Matchbilden överlag var det faktiskt inget fel på. Arsenal spelade riktigt bra med tanke på vilka som stod för motståndet. Vi hade otroligt många chanser, till skillnad från hemmalaget. Tyvärr satte vi inga av dessa chanser, och det gjorde dem.

Det som oroade mig mest under hela matchen var hur kapten (?) Squillaci och Chamakh spelade. Chamakh var helt otroligt värdelös efter nicken alldeles i början. Jag förstår det inte! Han spelade så halvhjärtat att det inte var sant. Och Squillacis misstag kunde ha kostat oss matchen långt innan Alex satte punkt för den precis i slutet. Hur kommer detta sig? Ja, jag vet ärligt talat inte. Wenger sa själv innan idag att Chamakh inte skulle vara osynlig på Stamford Bridge. Tyvärr blev det så.

Fabianski spelade riktigt riktigt bra idag, till skillnad från de ovan-nämnda. Hans räddningar var grymma och den sista frisparken var helt omöjlig att sätta stopp för. Mycket bra jobbat av honom. Jag sa ju innan matchen att han skulle ha en kanon-match, eller hur? ;)

Nasris move han gjorde precis innan han fyrade av ett halvdant skott var grymt snygg. Perfekt skottfint och kom till avslut gjorde han ju trots allt. Tyvärr gick den inte in. På tal om att komma till avslut så gjorde Arshavin det mycket bra idag. Han kom till åtminstone två avslut. Framsteg.

2-0. Förlorade gjorde vi, men om man ser på prestationsnivån jämfört med tidigare möten med Premier League jättarna så har vi faktiskt gjort stora framsteg. Vi har alla chanser i världen att slå dem på hemma plan i december.

Inför Arsenal v Chelsea

Snart är det dags. Arsenal gästar Chelsea på Stamford Bridge och jag röstar på att vi går därifrån med 3 poäng.

En liten btw: Varför kallar Viasatsnubbarna RvP för van der Persie? Haha...

Hur som helst, det ser ut som att Fabianski står och alla som tidigare varit skadade fortsätter att vara så.

Men först: Manchester City mot Newcastle - skrällmatch kanske?

Aluminium, Flappyhandski & Arsenal Wenger


När ska Monsieur Wenger inse..?

Målvakter, för unga spelare, ligans längsta skadelista och det kanske mest oroande: trofé torka. Dessa samtalsämnen är det enda folk kommer att tänka på när det hör talas om Arsenal FC. Kan ni ens föreställa er kritiker, experter och kommentatorer prata om något annat?

Jag vet inte i hur många inlägg här på bloggen jag har adresserat målvaktsproblemet vi har. Det känns otroligt utslitet och meningslöst att skriva om eftersom att Wenger uppenbarligen inte har planer på att göra något åt problemet. Men trots detta så känns det som att en förändring kommer ske inom en snar framtid, en känsla jag inte har haft förut. Almunia har visserligen räddat sina 5 av 6 senaste straffar, men det gör honom inte till en outstanding målvakt. Han är nu skadad, vilket betyder att Lukasz Fabianski måste kliva in. Två matcher har han vaktat målet den här säsongen och sugit stenhårt har han inte gjort. Tyvärr är hans form alldeles för oförutsägbar och sviker den i en otroligt viktig match så är vi körda.

Inga av våra målvakter är bra nog för ligans tredje bästa lag och snart kommer även Wenger inse det. Jag längtar tills den dagen han förklarar varför han trodde så stenhårt på Almunia. Jag har en känsla av att det är lite Snape-Dumbledore över det hela...

På tal om Wenger, så är det många som anser att han bör avgå snarast. Det jag kommer skriva nu kanske upprör många men jag vill inte vinna titlar om det inte är med Wenger. Visst vill jag att Arsenal ska vinna precis allt, men inte tack vare någon random tränare som tagit över. Jag vill ha kvar Wenger tills han stupar, även om det betyder att vi inte kommer vinna något stort. Tror på honom gör jag och jag vet att vi kommer kunna vinna något eller allt om HAN bara ändrar lite smådetaljer (ny målvakt till exempel). Det är nog inte många som läser min blogg som var Arsenal supportrar innan Wengers tid, så kanske känner ni likadant? Det är nog lättare att acceptera en ny tränare om man varit med vid tränarbyte förut... eller om man bara inte bryr sig.

Imorgon är det Arsenal v Chelsea som gäller. Jag tror att vi kommer ta Stamford Bridge med storm, haha. Okej, kanske inte, men vinna matchen tror jag säker att vi klarar av. Fabianski i målet kommer få det otroligt tufft mot Drogba, Essien, Kalou, Malouda etc. Men jag tror han kommer ha en av sina kanonmatcher och Chamakh, Nasri, Rosicky, Squillaci och Arshavin kommer alla steppa up och visa vad de går för. 3-2 till Arsenal står det efter 90.

RSS 2.0