Arsenal v Shakhtar Donetsk

Ännu en Champions League match. Ännu en seger. Hela 5-1 stod det till Arsenal när domaren blåste i pipan för sista gången i tisdags. En fantastisk match hade spelats och resultatet speglar verkligen matchbilden redan från start.

Det dröjer inte längre än 19 minuter innan Arsenal tar ledningen genom Alex Song som liksom snubblar in bollen efter en misslyckad style-ar klack från honom själv. Donetsks målvakt Pyatov gjorde det inte precis svårare för vår kamerunare än nödvändigt. Song var även inblandad i Nasris 2-0 mål som kom precis innan halvtid. Ett snyggt inlägg och perfekt nedtagning samt avslut av Nasri gjorde att Arsenal kunde gå till vilan i lugn och ro.

Det som kommer nu kommer säkert uppröra många av er, men såhär ser jag på Fabregas "återkomst": Det är som att han inte riktigt kommer ihåg hur det går till. Det känns som att han inte är med i laget och har inte varit med när de alla har spelat ihop sig (vilket han i och för sig inte har varit denna säsong, men innan dess har han ju utan tvekan deltagit). Han kommer in och så fort han inte lever upp till sitt rykte och till förväntningarna så lägger han sig ner. Han spenderade nog 60% av matchen på marken. Okej, man kan ju resonera så att motståndarna drar ner honom extra mycket just för att han har namnet Fabregas på ryggen... men jag tror nästan inte det.

Andra halvlek inleds med kanonräddning från Fabianski efter ett misslyckat försvarsspel från Djurous sida. Adriano kommer väldigt fritt fram men som sagt så var Fabianski där och hindrade Donetsk från att göra ett tidigt reduceringsmål. Oturligt nog för Adriano (får man väl säga) så går han inte tillbaka till sin smått osynliga stil utan drar ner Chamakh i eget straffområde endast 10 minuter senare. Straff tilldelas Arsenal. Fabregas 3-0. Strax följt av ett byte då Denilson kommer in och ersätter 3-0 målskytten.

Rosicky tar nu över som lagkapten. Jag tycker att Rosicky gjorde en mycket bra match överlag faktiskt. Han försvarsspel var grymt och anfallsspelet likaså. Speciellt väggspelet och frampassningen till Wilshere som gör sitt första Champions League mål i 66 minuten. Otroligt fint avslut från pojkvaskerns sida! 4-0. Tre minuter senare kommer vårt nyförvärv och gör det han är bäst på. Mål alltså. Nasri fixar en snygg lobb som Chamakh kan placera in i målet. 5-0. Man börjar nu smått märka hur kommentatorerna hejar på Arsenal, haha!

Tillslut så får Eduardo komma in i spela och gör 1-5 för sitt nya lag. Hela Arsenalpubliken reser sig och applåderar vilket var riktigt fint tycker jag. Jag blev så glad när Eduardo gjorde mål haha för innan matchen hade jag ju sagt att jag ville att han skulle få måla fast att det inte skulle ha betydelse för matchresultatet :)

En kanonmatch var det utan tvekan och jag hoppas att vi tar med oss detta spel till City of Manchester Stadium i helgen. En match vi måste vinna! Heja Arsenal! :)