INTER v BAYERN MÜNCHEN I FINAL!

Inter v Bayern München i Champions League-final alltså! Vem hade trott det? :D Om någon är intresserad så har jag skrivit ett otroligt rörigt och fult inlägg om hur det känns på min personliga blogg http://katrin.blogg.se/ ... Haha :D

Vilken känsla... Tänk om man kunde få känna såhär för Arsenal! En såndan lycka över att laget man hejade på faktiskt tog och vann! Underbart! Nu gäller det bara för Arsenal att komma igen :)

http://katrin.blogg.se/

Bred-are mittback på G med Arsenal? Clichy och Rosicky på väg ut?


Får Hangeland ett Arsenal-kontrakt i 29-års present mån tro?

Någon som känner igen denna Supergutte? ... Inte jag heller. Det är ingen mindre än Fulhams stjärna Brede Hangeland. Det skulle ju såklart vara totalt ointressat att skriva om honom på en Arsenal blogg, om det inte var så att han sitter bekvämt på Mr. Wengers transfer-radar.

Det sägs att den norske landsmannen inte är till salu från Fulham för mindre än £10 miljoner, men som många redan vet, så har Wenger en ganska stor buget inför sommarens fönster. Denna buget kommer också öka i och med diverse avsked av spelare. För tillfället påstås Clichy vara på G med Barcelona (?!) för £7.5 mille och Rosicky kan vara på väg till Bundesliga (möjligtvis Stuttgart eller Dortmund).

Jag tror Hangeland skulle vara ett mycket intressant alternativ för Arsenal inför kommande säsong. Gallas stannar ju inte 100% än och Vermaelen behöver någon stadigare (inte bokstavligt talat då, haha) än Silvestre & Campbell. Sen att Hangeland har nummer 5 är ju också ett gott tecken, he...he.

Något jag inte förstår mig på är varför Barcelona skulle vara intresserade av Clichy. Inget emot honom eller så, men av alla spelare, varför just honom? Och jag skulle tycka att det var otroligt tråkigt om Tomas 'Rossie' Rosicky lämnade klubben! Han har precis blivit en av mina extra-favoriter (efter Arshavin), och jag vill inte att han ska dra... Men han tillför ju kanske inte så himla mycket, så det är väl ganska möjligt att det blir så.

Jag ser faktiskt fram emot sommarens transfer-fönster, även om jag är så himla fäst vid laget vi har idag. Det finns många spelare som jag mer än gärna byter ut, men några vill jag har kvar... Så går det väl när man supportrar ett lag säsong efter säsong, spelare byts ut. Hittills har jag dock bara upplevt positiva förändringar: Arshavin & Vermaelen! (Hade noll koll på det faktum att Ade och Toure drog när de faktiskt gjorde det, haha). Vi får alltså hoppas på fler super-signeringar från Wegers sida :)

Arsenal v Manchester City


"Apparently you CAN put a price on love" stog det på en stor skylt i publiken, med bild på Ade.

98 minuter av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka. Detta var en av de tråkigaste matcherna jag någonsin sett! 0-0 matcher måste verkligen inte alltid vara tråkiga, men på de 98 spelade minutrarna hända tre intressanta saker:

Shay Given bröt armen. Eller så ser det ut nu i alla fall. Han fick syrgas och såg ut att ha ritkigt riktigt ont. Så det var ju lite action i alla fall.

Emmanuel Adebayor, vem annars... Det som var så roligt var att när han blev inbytt blev Viera utbytt, så publiken blev helt förvirrad! Ska de applodera för Viera eller bua ut Ade? Det faila i alla fall. Också lite action.

Robin v. Persie spelade och var kapten. Han sköt en frispark som var nära målet.

Sååå... ni förstår kanske själva att när dessa tre saker är de mest intressanta på en helt match, så är matchen inte speciellt händelserik. Arsenal hade kunnat super-säkra sin tredje placering för säsongen, men icke... De ska såklart spela 0-0.

Något roligt som flög runt på Twitter (ja, det skrivs massor med trevliga saker varje gång Arsenal spelar) när Gunnar Nielsen blev inbytt var saker som "Be a good gunnar, Nielsen". Haaaa. Ja ja, nog med ointressanta saker. Snart är säsongen slut och Wenger får börja shoppa loss. Det ser vi fram emot, ey?

Skadeglädje: Den enda sanna glädjen..?

Det blir en hel del korta inlägg nuförtiden, men så får det vara. Jag tänkte bjuda på det roligaste jag någonsin hört, såhär på kvällskvisten:

"HE'S BALD, HE'S SHIT, HE PLAYS WHEN NO-ONE'S FIT, SILVESTRE, SILVESTRE, SILVESTRE!"

Hahahaha... Så himla taskigt... men så sjukt klockrent. Jag tycker synd om honom faktiskt, för han har ju inte alltid varit värdelös. Åren sätter sina spår helt enkelt.

Hur som helst, rolig ramsa... astaskig men rolig. Imorgon är det City som gäller! Taggelitagga!

För er som känner er lite nere just nu...

http://bit.ly/cpEpH1

Tänk på den där låten i Rudolf m. röda mulen-filmen som han räv-snubben sjunger: It could always be worse!

Arsenal - Wigan Athletic

Vilken match! Två grymt snygga mål av Vermaelen, ett av Eboue och ännu ett avslutande av Fabregas! 4-0! Fantastiskt!.. Eller jaha... var detta förra matchen? Blev det 3-2 till Wigan idag?.. Jaha...

Jag kan inte med ord, förklara vad jag tänker just nu, så jag tänkte låta lite fans från alla världens hörn säga sitt genom Twitter. Här är lite av det som surrar runt i Tweet-världen just nu:











Och tillslut...



PS. Jag säger inte att jag håller med om alla dessa, men detta är vad folk tycker i alla fall. DS.

Wengers far i publiken?



Hahahahahahaha...


Såhär ser skadorna ut inför säsongens avslut


Robin van Persie har nyligen lämnat skadelistan, och hoppas på att inte behöva återvända inom någon snar framtid


Skadelistan är lika lång som alltid inför morgondagens match mot Wigan. Här kommer lite update på de spelare som nyligen dragit på sig skada, och de som har varit borta från spel så länge att man knapp kommer ihåg dem...

Andrei Arshavin drog på sig en vad-skada under första Champions League-matchen mot Barcelona. Säsongen påstås från många håll, vara slut för ryssens del, men Wenger bekräftar att han är tillbaka i spel om tre veckor. Enligt Wenger ska Arshavin vara borta från spel i ca 21 dagar från 2a april. Matchen mot Manchester City kan vara en möjlig come-back.

William Gallas, vad-skada likaså. Enligt Wenger så är tre veckor ett minimum, men i och med fransmannens ålder och för tidiga inhopp efter skada sist, så kommer de vara mycket försiktiga och fem veckor borta från spel är mer troligt. Alltså är säsongen så gott som över för Gallas.

Cesc Fabregas
drog på sig en liten spricka i vad-benet efter tacklingen av Carles Puyol i matchen mot Barcelona för ett tag sen. Sex veckor blir lagkaptenen borta från spel - säsongen är alltså över även för denna spelare.

Johan Djurou skadade knät under en ladskamp i augusti och kommer snart tillbaka till träningen med laget. Han har haft problem med brosket i knä-leden men ska vara helt återställt inom 10 dagar.

Kieran Gibbs förväntas vara tillbaka med laget om 10 dagar.

Aaron Ramsey bröt, som alla i hela världen vet, benet mot Stoke City i februari. Han har gjort framsteg i återhämtningen och kommer återställas helt tillslut. Det är fortfarande för tidigt för att säga ett come-back-datum för Walesaren men det går som sagt framåt, vilket är det viktigaste.

Thomas Vermaelen sträckte vaden i förlusten mot Tottenham i veckan som gått och kommer missa de kommande två till tre veckorna. Inte nog med att Tottenham slog oss alltså... utan Vermaelen ska såklart skada sig i samband med det.

Alex Song missade matchen mot Tottenham och kommer även missa morgondagens match mot Wigan due to inflammerat brosk runt knät. Han kommer inte träna under de kommande två veckorna som han missar och efter det får vi se när han kommer tillbaka.

Det är tunga namn som utgör skadelistan, men i och med förlusten mot Tottenham i veckan och Manchester Uniteds vinst mot City tidigare idag, så är vi inte längre kandidater för titeln. Tredjeplatsen är så gott som säkrad också får vår del, så nu gäller det bara att finish-a så starkt som vi bara kan.

Vad beror denna långa skadelista på? Vad är det Arsenal gör fel? Vad är det de andra lagen gör, som inte Arsenal gör? Jag säger inte att andra lag aldrig drar på sig skador, men hur kommer det sig att vi har så otroligt många tunga skador non-stop? Jag har ingen aning, men jag hoppas att någon vet och tar tag i det.

Arsenal v Tottenham

Det var den titeln, denna säsong.

Otroligt jättetråkigt för alla Arsenal supportrar i världen, men som vi spelade igår så får vi faktiskt skylla oss själva. Det var pinsamt att se... men RvP kom tillbaka och gjorde så sjukt bra ifrån sig, vilket var hur skönt som helst. Frisparken alltså... Jäkla Gomez haha.

Hur som helst så kan jag inte uttala mig så mycket mer om matchen eftersom att Canal+ suger stenhårt och jag var tvungen att streama matchen = det lagga var 10e sekund.

2-1 blev det till Tottenham. Grattis. Bra spelat. Asdåligt spelat av oss. Nästa säsong - KOM NU!

Rykten är bara rykten... Eller?



Solen skiner... jag är ledig från skolan en extra dag... gårdagens matcher kunde knappast gått bättre för Arsenals del... Och ändå är min måndag helt förstörd.

Rykten sprids ju hela tiden, och man vet aldrig vilka som är sanna. Mer ofta än sällan så stämmer de ju verkligen inte. Måndagens rykte, som bestämt sig för att cirkulera runt, är att Arshavin ska byta klubb efter sommaren. Bara rubrikerna på dessa "artiklar" (länkar längst ner i inlägget) får mig att vilja dö. Visst, det är "säkert inte sant" men om man läser artiklarnas innehåll så stämmer allt som författarna påpekar. "Han är lat på planen", "Han spelar inte alls som han gjorde under EM", "Han har ingen motivation what-so-ever". Jag hatar att det stämmer, för jag vet att "Shavi" är världens bästa spelare ever, men han har inte gjort något för att leva upp till det på hur många månader som hellst.

Något som också cirkulerar men inte är något rykte, är att han kommer missa resten av säsongen pga två sönderslitna muskler. Detta gör också att jag mår otroligt dåligt. Nu skiter jag i titlar och whatnot, jag vill bara att Shavi ska spela och spela som jag vet att han kan spela!!! Jag menar inte att han ska göra 4 mål varje match, utan att han ska insperera på planen.

Jag tror säkert att transfer-ryktet kan stämma, även om jag inte blir jätteförvånad om det bara är påhitt. Arshavin har aldrig varit snål med kommentarerna om hur han inte trivs i London. Han trivs inte, och det visar sig i hans spel... Han spelar till och med bättre bara han spelar med sina ryska landsmän under VM-kvalen. Det är inte toppform då, men hästlängder bättre än med Arsenal.

Om han skulle lämna klubben vet jag verkligen inte vad jag tar mig till. Han är ju anledningen till att jag började heja på Arsenal över huvud taget, och så drar han bara? Vad gör man då? Det är klart att jag alltid kommer heja på Arsenal, men vilket lag drar han till? Tillbaka till Zenit? Då får man bara se honom i eventuella Champions League-sammanhang, och knappt det. Kanske också i EM-kvalen i September. Nej... Han måste stanna, annars funderar inget alls...

"Artikel" 1
"Artikel" 2

Är det värt att riskera framtida matcher för eventuell titel i år?



Alla saknar Robin van Persie. Men frågan är om vi saknar honom [SÅHÄR] mycket...

Att rusha honom tillbaka i spel är nog inte det smartaste Wenger har tänkt göra på länge (om det nu stämmer, vilket det inte är 100% säkert att det gör). Visst, om han har tränat i Holland med ett B-lag och har kommit igång igen på riktigt så kanske han klarar av matchen mot Spurs på onsdag. Men! Är den eventuella titeln verkligen värd att hans skada blir ännu värre..? Jag vet inte... kanske är den det?

Okej att vi har många skador, och Tottenham har spelat otroligt bra de senaste matcherna, men är det omöjligt att vinna om man inte slänger in spelare som inte spelat på hur många månader som helst? Kommer det blir som för Gallas mot Barcelona? Jag hoppas bara att Wenger verkligen vet vad han håller på med om han tänker sätta in RvP i spel från start...

Don't get me wrong, jag saknar att se honom spela och vill inget hellre att han ska komma tillbaka, men jag vill inte att han ska komma tillbaka om hans återkomst riskerar ännu längre frånvaro! Hellre vänta en match för mycket än en match för lite... Fast kanske håller ingen med mig om att hans framtida spel är viktigare än den eventuella titeln i år? Det är en svår fråga... för Premier League-titeln skulle ju inte sitta fel någonstans...

New Pepsi Commercial 2010 ► Oh África


Det här måste nog vara det bästa jag sett på länge... Arshavin är så himla gullig och liten haha och ingen vet varför han är med i en VM-reklam... eftersom att Ryssland uppenbarligen inte kommer spela i sommar.

Messi, Henry och Drogba verkar ganska coola ändå, men Lampard och Kaka verkar vara ganska n00b-iga. Och Arshavin... mannen!

Cool idé, cool låt, cool reklam, ascoolt gäng! Hur kan man inte älska det?

Player of the Month!



Mars månad har fått sin superspelare. Vem skulle det vara, om inte Nicklas Bendtner. Om jag skulle räkna bland de ca 30 inläggen jag skrev den månaden, så står nog namnet Bendtner med i 29 av dem. Han hade en fantastisk månad och trots all kritik så har han bara fortsatt att näta i varje match... eller i alla fall så gott som.

Jag hade en diskussion med en annan Arsenal-supporter igår angående Bendtners framtid. Han trodde inte att dansken någonsin skulle bli en världsklass-striker. Jag kunde inte riktigt hålla med till 100%. Jag tror att han är en "late bloomer". Eller "very late bloomer" till och med. För han är 22 år - och har precis börjat komma igång. Han är där de flesta världsklass-strikers var för kanske 3-4 år sedan. Bendtner påstår att han, om tre år, kommer vara bättre än Zlatan. Jag tror inte att han har helt fel när han påstår det. Han har så mycket plats att växa på (inte på höjden dock), och man ser ju redan nu har mycket mer plats han får, och tar, i och med RvPs frånvaro. Förhoppningsvis stannar inte hans spurt upp när v.Persie kommer tillbaka.

Bendtner kanske aldrig kommer bli den supersmidiga, grymt snabba strikern som Messi eller Rooney... Men bättre tror jag lätt att han kommer bli och jag ser fram emot hans tillväxt, skillmässigt. Som jag sagt förut: Hellre vara losern som trodde på honom och ha fel än att vara den som sa att han är helt värdelös och sedan så blir han hur grym som helst.

Vi ser ju hur det blir... haha.

Arsenal v FC Barcelona


Mannen... myten... legenden... eller?

4-1. Alla såg matchen. Alla blev besvikna när matchen var slut. Trots slutresultatet fick vi vara överlyckliga i ett antal sekunder, när Superdansken gjorde 1-0. De sekunderna var de bästa i hela matchen, helt otroligt. Efter det gick det som alla kanske fattar, utför. 4 mål av Messi.

Messi, han gjorde 4 mål. Han är världens bästa spelare. Bla bla bla. Jag tycker det är lite... synd? att han gjorde alla fyra målen. För han är världens bästa spelare, inte bara för att han gjorde fyra mål i tisdags. Arshavin gjorde fyra mål mot Liverpool för över ett år sedan. Han kallades inte för världens bästa spelare för det? Så jag tycker det är viktigt att påpekar att Messi fortfarande hade varit världsbäst om han gjort noll eller ett mål.

Jag har inte så mycket att skriva egentligen. Jag är bara besviken. Jag stör mig också på hur Barca-supportrar ropade efter Arsenal-supportrar efter matchen. De sa saker som "Spela TV-spel istället!!! Då kankse ni vinner nått om ni har tur!!!". Uppenbarligen, kunde Arsenal LIKA GÄRNA ha vunnit den här matchen. United är ute nu, och de mötte BMünchen. Vi spelade 2-2 mot Barcelona förra veckan. Det var inget som sa 100% att Barcelona skulle gå vidare, och att rubba vinsten i Arsenal-supportrars face är lite pinsamt, för de kunde lika gärna ha förlorat. Men nu gjorde de inte det så grattis.

Det jag kommer skriva nu har jag redan fått mycket skit för av andra Arsenal-supportara som hållit på klubben oändligt längre än vad jag har: Jag längtar bara tills nästa säsong. Vi kan komma igen då och ha fler spelare tillgängliga (vilket vi säkert inte kommer ha, haha men ändå). Jag vill bara att vi ska ta oss igenom resterande matcher. Vinna alla, ha chans att vinna ligan - i alla fall göra allt i VÅR makt för att klara det. Och sen kan vi lägga denna hemska säsong bakom oss och gå vidare. Jag vet att alla andra tänker "Det är alltid "nästa säsong" hela tiden bla bla bla vi vill vinna nått N.U", men jag har aldrig "sett fram emot nästa säsong". Jag firade min "ett-års-dag" i februari i år. Förra året när vi förlora mot Man Utd i CL så hade jag noll koll på vad det innebar osv, så det vad för mig bara en tråkig förlust. Så nästa säsong: kom nu!!!

Besviken tjej

Kanske orkar ta tag i livet och blogga om det imorgon. Vi ser ju hur det blir. Heee...

Samma pappa?


Hiddink....Ancelotti?

Nej.. jag ska inte börja härma alla med "lika som bär" och "samma mamma" och allt vad det är, haha. Men jag måste bara lägga ut denhär. Jag har länge tänkt på det. När Ancelotti coachade sin första match för Chelsea så tänkte jag "Skulle inte Hiddink sluta..?". Mycket lika gubbar på samma position, olika tider. Jag undrar om det var planerat att de skulle se exakt likadana ut... Spelarna kanske inte kan hantera allt för mycket nytt på en och samma gång..?

Aftonbladet-läsare tror ju i alla fall på oss



När frågan "Vilket lag vinner Premier League?" ställs på aftonbladet.se så ser resultatet ut såhär efter ca 800 röster. Det är ju spännande! Antigen är det bara Arsenal-fans som är inne på aftonbladet.se såhär dags haha, eller så är det så att det faktiskt står mellan Chelsea och Arsenal? ^^

Arsenal v Wolverhampton


Rosicky får mycket väl godkänt idag... med ett litet minus pga målbrist...

April April!!!!! Det stog inte alls 0-0 mot Wolverhampton i 94 minuter!!! Eller va..? Jaha... gjorde det?... Okej... Vilken skämt-match! Om jag har några läsare under typ... 10 år? (hahaha) så varnar jag för argt språk.

Theo Walcott, en av de mest överskattade spelarna någonsin?! Visst, han är snabb - men han är helt jävla värdelös när det kommer till allt annat. Han "skapade" några chanser med sin hastighet idag, men uppenbarligen blev det inget av dem! När han har lärt sig hantera bollen i samband med hastigheten så är han välkommen tillbaka.

Tomas Rosicky, min alldeles egna Man of the Match. Han hade en kanonmatch och skapade mycket (som i och för sig inte heller blev något men ändå). Jag måste också nämna hans hår... Det är så perfekt! Jag undrar om han plattar det inför varje match eller om det är naturligt spikrakt... Snyggt är det i alla fall!

Dagens dissar:

Arsenal Arsenal Arsenal... är vi lika odugliga utan nyckelspelare som Manchester United visade sig vara idag utan sin lilla Rooney? Jag hoppas att det misslyckade målgörandet berodde på Wolves försvarsspel och inte på Fabregas och Arshavins frånvaro... Vi har ju faktiskt vunnit utan dem förut! Hellre vara det laget som faller när ett försvarsspel är kompakt (oberoende på motstånd) än att vara det laget som faller ihop utan vägledning av stora namn.

Nora... vad hon nu heter, som är en av "snubbarna" i Premier League Lördag på Canal+. Hon är som ett skämt hon med! Och nu är hon inte bara med på Supersöndag, utan på lördagar också! Varför envisas hon med att ha lugg ner till hakan? Varför envisas hon med att ha manliga kostymkläder på sig? Står det i hennes kontrakt att hon måste se så maskulin ut som möjligt ut? I så fall står det inget i kontraktet om skor, för skorna hon har på sig är några av de fulaste jag sett ever. Beiga/benfärgade ful-skor. Fetdiss till henne. Och sen att hon inte kan nått om fotboll är ju inte precis ett plus.

En till diss går till Henrys köttartackling på Rosicky! Jag vet inte hur "solklart" det röda kortet var, men rött kort var inte ett misstag från domarens sida. Som tur är lever tjecken ännu i skrivande stund, så det är ju tur.

Men trots Wolves kompakta försvar och Noras fula skor, så vann ju Arsenal i alla fall. Nicklas Bendtner kommer in och avgör. Laget tar "sista sekund" till en ny nivå... idag igen. Jag förstår att Wenger vilade Nasri och Bendtner under matchen, inför Barca på tisdag. Varken jag eller säkert Wenger trodde att det skulle bli en såpass mållös match som det faktiskt blev, utan dem. Fast å andra sidan är det inget som garanterar mål när de två spelar heller...

Arsenal 1 - 0 Wolverhampton. Arsenal har nu 71 poäng. Great great!

Arshavin borta resten av säsongen?


DETTA
får mig bara att vilja... gå och lägga mig nånstans och inte vakna förrän nästa säsong. Typ gå i ide över sommaren. Det var snack om att det "bara" var tre veckor för Gallas och Arshavin (och Rooney, haa) - men Arshavin verkar inte hålla med... SÅ HIMLA TRÅKIGT!
Update: Glada nyheter!!!! Wenger tror att Arshavin kan vara tillbaka till Man City 24 April :D

Fabregas borta resten av säsongen

Som ni kan läsa [HÄR] så blir Fabregas borta i minst sex veckor, alltså så gott som resten av säsongen. Han har en spricka i foten och spelade på den under slutet av matchen igår.

Kommentarer på en artikel om honom på aftonbladet.se lyder "Nu väntar vi bara på att alla Arsenalfans ska skriva att det är sånn otur och att de alltid är de som råkar ut för skador". Ja... det stämmer bra. Vi råkar ofta ut för skador. När jag säger det så menar jag inte att andra lag inte gör det. Jag kunde inte ha brytt mig mindre om andra lag! Det är klart att det är grymt synd när alla nyckelspelare i sitt favoritlag är skadade! Det fattar väl näst intill alla?

Inget nytt om Arshavin och Gallas, men det ser inte bra ut...

Fabregas: Jag vet inte vad jag har gjort


Vi får hoppas att han är "fit" tills nästa vecka så att han kan spela på Camp Nou... :)

Det går rykten om att Fabregas har brutit benet/foten/vad det nu är han har skadat. Så illa kan det alltså vara. Fabregas själv påpekar gång efter gång att han inte vet vad han har gjort... Vad säger man? Otur? Öde? Jag förstår inte varför Arsenal drabbas av så många rejäla skador titt som tätt! Arshavin och Gallas ryktas också vara ordentligt skadade.

Fabregas berättar under en intervju efter matchen att "Detta var nog den svåraste matchen som Arsenalfans någonsin sett på Emirates och Wembly". Det kanske stämmer att det var svår fotboll - men "världens bästa fotboll" mellan dessa två lag, som Wenger utlovade, missade jag nog. Jag har sett matcher med Arsenal som hållit högre nivå...

Något som jag stör mig på, som blev ännu mer tydligt under gårdagens intervju med Fabregas, är reportrar (hur ofta som helst tjejer!) som inte har den blekaste aning om vad de håller på med. De ställer så korkade frågor och det är så pinsamt, för det är inte konstigt att fotbollsreporter/kommentator etc. branchen inte jämställd när så många tjejer är så korkade. Reporten som intervjuade Fabregas frågade "Så, tror du att du kommer vara fit tills nästa vecka så att du kan spela på Nou Camp?"... Till och med Fabregas skratta åt henne och sa att han ändå var avstängd.

Hur som helst, vi inväntar info angående Fabregas skada och så fort det blir något klargjort så raporterar jag.

Arsenal v FC Barcelona


2-2 målet, bättre sent än aldrig!

Hur börjar man ett sånt här inlägg? Jag har så mycket att skriva att det antagligen bara kommer bli en rörig klump av alltihop! Men jag får köra på så gott det går haha. Here we go:

Manuel Almunia: Här kan jag inte skriva "Jag har sagt det förr och säger det igen", utan jag får helt enkelt börja på ett nytt kapitel när det gäller honom. Vilken målvakt! Vilket presation ikväll! Det är inget skämt hur han storspelade en kväll som denna, när jag, helt ärligt trodde att han skulle vika sig helt. Räddningarna, säkerheten, samarbetet - helt otroligt. Mitt ordföråd är för litet, en kväll som denna. Visst, målen var lite onödiga och bättre koll på Zlatan kan man väl kanske ha, men nej... det ska inte ta bort från kung-insatsen!

Arsene Wenger, det blir a first här med. Valen han gjorde ikväll bör uppmärksammas. Om jag tänker ur ett otroligt ologiskt perspektiv så påstår jag att 2-2 inte var värt längre skador på Gallas och Arshavin. Det var heller inte värt att spela Fabregas som skadade sig ytterligare samt fick sitt andra gula kort. Tänker jag lite mer ur ett... manager-perspektiv, så anser jag att Gallas var det enda onödiga valet. Han har inte spelat på hur många veckor som helst och slängs in i en Champions League-match mot regerande mästare? Inte okej. Arshavin och Fabregas var två risker som Wenger tog inför matchstart, och det måste man ibland göra. Lite mer okej.

Andrei Arshavin, vem är han? De som har läst den här bloggen ett tag, eller kanske rotat runt i arkivet, vet att Arshavin är min absoluta favoritspelare ever. Anledningen till frågeställningen "Vem är han?" är att jag inte känner igen honom. Det har gått snart två år sedan EM 2008, då han var en helt annan spelare. Han ville, han var på G varje match, han kämpade in i det sista. Nu ser det så annorlunda ut. Visst, spelstilen i Arsenal jämfört med Rysslands landslag under Hiddinks ledning är inte densamma (uppenbarligen), men vart tog ryssglöden vägen? Han är som osynlig varje match och jag mådde så otroligt dåligt när jag såg honom spela idag. Jag hoppas att det inte är åldern utan bara en försenad effekt av Londonflytten. Get over it, please.

Barcelona Barcelona Barcelona. Loggan, namnen, historiken. Allt skrämmer mig. Det hade inte spelat någon roll om Arsenal krossat Barca ikväll med 10-0, respekten för laget med några av världens största namn, kommer alltid att kvarstå. Laget overall är lite som Drogbas blick precis innan frispark - man skiter på sig! Match mot Chelsea eller United är ju rena barnleken psykiskt jämfört med kvällens clash. Hur som helst så spelade de riktigt riktigt bra fotboll. Fotbollen de spelade runt Arsenal fick dem att se dubbelt så många ut, eller kanske Arsenal hälften så många? Ett kryss från dagens match kanske inte är rättvist med tanke på bollinnehav och spel över huvud taget, men jag klagar inte. Jag gillar btw också Puyols röda, mahaha!

Theo Walcott: Dude! Han kommer in och ger oss hopp. Fabregas ger oss dubbelt hopp. We rose from the dead (läs: 0-2 underläge haha). Jag tippade innan matchen att resultatet skulle bli 3-3. Efter 45 spelade minuter drog jag tillbaka det till 1-1, snopet... haha. Hur som helst så tycker jag Arsenals prestation var låg, i alla fall de första 70-80 minutrarna. Almunia, som jag tidigare i inlägget nämnt, var på G hela matchen mer eller mindre, något han var ganska ensam om att vara (i Arsenal).

Returmötet nästa vecka blir om möjligt ännu mer spännande än dagens (gårdagens?) match. Arsenal måste vinna för att gå vidare. Yes we can, yes we will, blieve, osv osv! Jag är såklart lite orolig för vilket lag Wenger kommer plocka ihop. Nu i helgen har vi en viktig Prem-match som inte får glömmas bort och vilka spelar kommer överleva den matchen? Kommer Arshavin kunna spela? Gallas är så gott som utesluten... Fabregas kommer hur frisk han än är, inte få spela nästa vecka... Kommer Almunia steppa it up två viktiga matcher i rad? Frågorna är oändliga. Vi får helt enkelt vänta och se!

Nu ska jag sluta babbla på om random saker haha! Grymt skönt med 2-2 ikväll hur som helst och hade jag väntat till imorgon med att skriva det här kanske det hade varit begripligare men whatever. Godnatt! :D

RSS 2.0