Arsenal v Partizan Belgrade


Arshavin och Wilshere efter kanon-passningsspelet. 1-0

Måste säga att tisdagens match mot Partizan inte var lika smärtsam att kolla på som helgens mot WBA. Wilshere och Arshavin gjorde mycket bra ifrån sig vilket var kul att se! 3-1 är ett hyfsat rättvis resultat som ganska bra speglar matchbilden.

Samarbetet mellan Arshavin och Wilshere var grymt, samarbetet som tillslut ledde fram till 1-0 målet för Arshavin. Dock kan jag tycka att mot slutet så blev passningsspelet och dribblingarna lite får långa. Wilshere kunde mycket väl ha fått ett mål om han hade satsat och skjutit lite mer.

Straffarna var något som styrde matchen lite hit och dit. Man såg redan tidigt i matchen att Partizan skulle få en straff i och med Arsenals oansvariga spel i straffområdet. Dock trodde jag aldrig att straffen skulle komma för hands på Denilson, i 32a minuten. Sen att Arshavin missade sin straff var inte okej, det kanske är lätt att säga i efterhand men om Chamakh hade klivit fram och tagit straffen så tror jag att han hade klivit av planen med två poäng, och Arsenal hade kunnat sätta punkt för matchen tidigare.

Fabianski var inte så pjåkig heller. Det är lätt att snacka gott om honom efter den räddade straffen mot slutet men under hela matchen så var han helt okej. Verkligen inte sämre än Almunia men verkligen verkligen inte bra nog för att stanna någon längre tid.

Vinst blev det hur som helst! Kanon, och på söndag väntar Chelsea. Det kommer gå bra.

Arsenal v West Brom



2-3, 0-3 utan Samir Nasri
Fokus på det positiva

Inför Arsenal v West Brom

Har inte kunnat blogga i veckan pga mycket i skolan. Kunde heller inte se Arsenal v Tottenham i Carling Cup pga tönt Canal+ som suger stenhårt.

Idag är det Premier League och WBA som gäller! Hade det handlat om något annat lag än Arsenal hade jag skrivit att vi har en rekord-lång skadelista inför dagens match, men nu stämmer nog inte det. Otroligt lång är den i alla fall.

De som står med på listan är i alla fall Vermaelen, Gibbs, Fabregas, Diaby, Bendtner, RvP, Walcott, Ramsey och Frimpong. Det är inga små namn heller. Dock ryktas Bendtner vara tillbaka redan om en vecka. Det låter lite väl optimistiskt i och med hans långdragna skada, men förhoppningsvis vet Wenger vad han håller på med.

Sist vi mötte WBA var i Carling Cup förra säsongen. 2-0 stod det till Arsenal efter 90 spelade minuter hemma på Emirates. Målgörare var Vela och Sanchez Watt.

Hoppas och tror på ytterligare 3 poäng från West Brom idag.

Arsenal v Sunderland


Fabregas chockerande mål som räddade oss från superfiasko på Stadium of Light

Att försöka beskriva känslan efter gårdagens match, för er, är nog ganska onödig. Lyckan efter Arsenals otroliga mål, chocken men ändå inte världens undergång när Rosicky blåste straffen, ilskan och besvikelsen efter Sunderlands kvittering, upplevde vi allihop. 1-1 stod det efter 95 (!) spelade minuter. Vare sig man vill det eller inte.

Matchbilden var ganska annorlunda idag med tanke på slutresultatet. Sunderlands bollinnehav var mycket högre än Arsenals, men ändå tog vi ledningen efter 12 minuter och höll det in i det sista. Men vad hjälper det när domaren låter tilläggstiden gå över satta 4 minuter och Arsenal går miste om 2 poäng.

Jag tycker att våra gubbar spelade otroligt halvhjärtat större delar av matchen. Arshavin gör det visserligen alltid nu för tiden, men Chamakhs dueller till exempel... inte coolt. Däremot spelade Almunia riktigt riktigt bra och det gjorde Koscielny och Squillaci också. Nasri kämpade på ordentligt och frisparken han tog vad exemplarisk. Det suger bara att han inte fick in den.

Vi blev inte bara av med 2 poäng igår. Fabregas och Song kommer också saknas från spel av olika anledningar. Fabregas påstås ha problem med sitt baklår och Song fick ju två gula och blev alltså avstängd.

På tisdag far vi till White Heart Lane och Tottenham för säsongens första Carling Cup match. Kommer vi inte med 3 poäng därifrån så är det skamligt. Men något tvivel att vi kommer klara av det finns ej inom synhåll! Bara inte vår skadelista fäller krokben på oss i jakten på titeln!

Fördröjt Post-inlägg

Jag klarar inte av att återuppleva matchen genom att skriva om det just precis nu. Så Arsenal v Sunderland får nog vänta tills imorgon...

Arsenal FC Club Anthem

Elvis Presley - The Wonder of You

Att vara på Emirates och höra den här spelas innan matchen är... lagom fett.

Arsenal v Braga

Vilken match. Vilken match, vilken match, VILKEN MATCH! This is how it's done. 6-0. Vad kan man säga??

Motståndet var ju inte maximalt någon stans, men spelet Arsenal förde var helt underbart att så på. Passningsspelet, kommunikationen, förståelsen, kvickheten, touchen! Allt var på topp och det syns också i slutresultatet.

Matchens glänsare var helt klart Wilshere, Fabregas, Chamakh, Nasri, Squillaci och Arshavin. Känns som att jag rabblade upp hela start 11an. Almunia var inte heller så pjåkig om jag ska vara ärlig. De få ingripanden han tvingades göra var felfria. Bra jobbat där Manne!

Det finns inte mycket mer att säga. Tung förlust för Champions League debutanterna, Braga, men vad gör det oss?! Max poäng efter första matchen och +6 i målskillnad. Inte illa helt enkelt!

Bild tillkommer senare... när de kommit upp på Arsenal.com haha.

Inför Arsenal v Braga


CHAAAMPIOOOONSSSS! (Älskar the CL Anthem)

Idag är det dags! Första Champions League-matchen denna säsong! Braga gästar London klockan 2045.

Tyvärr är skadelistan lika illa som alltid. Vermaelen är fortfarande utesluten med sin häl skada. Theo Walcott och RvP spelar inte heller pga sina vrist skador. Som det ser ut nu så blir de borta från spel minst fram till oktober. Bendtners och Ramseys långtidsskador återstår.

Koscielny och Squillaci kommer fortsätta sitt samarbete på backlinjen och Chamakh förväntas leda det offensiva spelet med sina supernickar! :) Förhoppningsvis tänder också Arshavin till någon gång! Bättre sent än aldrig!

Let's show them vad vi går för.

PS. Ville bara passa på att önska Valencia en speedy återhämtning. Ingen förtjänar brutna ben...

Arsenal v Bolton


Koscielny firar sitt första Arsenalmål med backkollegan Squillaci

Jag han trots allt se småsnuttar av matchen igår. 4-1! Grymt härlig seger måste jag säga!

Det var riktigt kul att Koscielny fick göra sitt första mål i Arsenaltröjan redan efter fyra matcher. Chamakh var inte sämre han! Song och Vela bidrog också till trepoängaren med var sitt mål.

Jag kan tyvärr inte analysera machbilden speciellt mycket eftersom att jag nästan bara såg målen haha (bra timing från min sida), men jag kan tänka mig att Bolton hade det kämpigt. Dock fick Elmander sitt 1-1 mål precis innan haltidsvilan. Det kan vi väl kanske bjuda på... med tanke på hans... svenskhet... haha.

Ser nu fram emot första Champions League matchen mot Braga på onsdag! :D Det ska nog gå bra. Och Vermaelen ska vara hel tills dess :)

Inför Arsenal v Bolton


Bild från förra säsongens 4-2 vinst mot Wanderers

Idag får vi besök av Bolton hemma på Emirates. Allas abstinens blir botad haha. Dock kommer jag, som det ser ut nu, inte vara en av de botade mot dagens slut.

Idag fyller jag hela 17 år gammal, vilket inte är ett hinder när det gäller matchkollande. Däremot har min käre mor bestämt sig för att ha världens fetaste 50-års fest på min (!) födelsedag (hon fyllde år i förrgår), så jag har inget annat väl än att hjälpa till. Så något matchtittande verkar det inte blir. Har jag tur kan jag se det mesta av Man U v Everton, men Arsenal-matchen kommer bli desto klurigare :( Vi får se om det kan lösas.

Hur som helst så finns det en del att rapportera om matchen. Theo Walcott kommer inte att spela på fyra till sex veckor pga en vrist-skada han drog på sig under landslagsveckan. Vermaelen har häl-problem, men kommer endast missa dagens match. Detta innebär att Squillaci kommer få debutera i A-laget vid sidan om Koscielny.

Samir Nasri är äntligen tillbaka i laget efter sin knäoperation och Djourou kommer förmodligen också att få speltid idag på the Emirates. Bendtner och RvP är fortfarande långtidsskadade...

Förhoppningsvis tar spelarna sina egna ord på alvar och behandlar denna match som om det vore Chelsea på andra sidan planen. De har i två veckors tid nu snackat om att inte ställa ut skorna och underskatta Bolton. Jag tror inte på någon enkel 3-poängare idag, men trots det så måste vi kamma hem dem. Det finns ingen ursäkt.

Euro 2012 kvalen rullar på



EM2012-kvalen har ju äntligen dragit igång och jag tänkte ta en liten titt på hur det går för våra landslagsmän:

England har börjat bra med två vinster av två möjliga. Theo Walcott spelade större delar av båda matcherna och Kieran Gibbs var "bänkvärmare" mot både Bulgarien och Schweiz. Jack Wilshere blev tyvärr inte kallad till någon av dessa två...

Rysslands start har inte varit fullt så bra. Arshavin har uppenbarligen spelat då han fortfarande är landets kapten. Citat av ryssen själv: "I'm the captain of the biggest country of the world... that must mean I'm the biggest captain in the world!". Haha, hur som helst så har de endast tagit 3 poäng av 6 möjliga. Det blev förlust mot Slovakien under gårdagen. Otroligt dåligt måste jag säga. Jag hoppas de rycker upp sig. Hiddink må ha tagit över Turkiet, men vinna ska de väl klara av att göra i vilket fall som helst??

VMs fiaskolag, Frankrike, satte verkligen inte kritikerna på plats under första matchen mot Vitryssland. 0-1 blev det tillslut i lördags. Clichy, Sagna och Diaby spelade alla 90 minuter både mot Vitryssland och mot Bosnien Herzegovina. I den sistnämnda matchen blev det trots allt 2-0 till fransmännen så de kanske är på G igen? Eller..?

Det blev en snopen förlust för Tjeckien och Tomas Rosicky efter 90 spelade minuter mot Litauen. Motståndarnas enda mål gjordes av Sernas i 26 matchminuten. 0-1 och tjeckerna har fortsatt 0 poäng.

Spanien. Spanien, Spanien, Spanien... Fabregas spelade större delar av matcherna mot Argentina och Lichtenstein, men hör och häpna, trots hans närvaro förlorade världsmästarna mot Argentina med hela 1-4. Bland andra, bidrog Messi och Higuain till detta med sina mål. Som tur är skämde de inte ut sig helt i och med vinsten mot Lichtenstein. Hela 4-0 blev det i den matchen. Bra jobbat.

Jag nämnde ju tidigare att Hiddink nu tagit över Fatih Terims jobb i Turkiet. Kan det vara därför Vermaelens Belgien hade svårigheter mot 08-chockerarna? Oberoende anledningen så blev det ändå 3-2 till holländarens Turkiet. Mot de andra jättarna från 2008, Tyskland (som i och för sig alltid är ganska jättiga), blev det endast 0-1! Oväntat och grymt av the underdogs, aka Belgien.

Det har varit ett par fler landskaper utanför EM-kvalen också. Eboues Elfenbenskust vann mot Rwanda med 1-0, Velas Mexico förlorade mot Equador med 1-2 och Marocco, med Chamakh i spetsen, kryssade mot Centralafrikanska republiken.

#18 - Sebastien Squillaci


Squillaci, Arsenalspelare since 26 augusti 2010

Det har hänt en hel del under den senaste veckan och några uppdaterande inlägg lär det bli här. Det första inlägget kan ju inte handla om något annat än våran nysignerade mittback, Sebastien Squillaci.

30-åriga Sebastien Squillaci, Arsenals nya nummer 18, kommer till oss från Sevilla där han spelat de två senaste säsongerna. Fransmannen startade karriär i Sporting Toulon innan han avancerade till Monaco B, Monaco, Olympique Lyonnais och tillslut Sevilla. Fast att representera Arsenal kommer onekligen vara toppen av Squillacis karriär.

€4 miljoner var det slutgiltiga budet och transfern blev klar den 26 augusti. Blir han utvald så kommer debuten i helgen mot Bolton, på min födelsedag (tjoho!). Jag ser mycket fram emot att se honom spela. Åter igen har Wenger signerat en spelar jag aldrig hört talas om haha... men det slår ju sällan fel...

Bloggen kommer snart vakna till liv igen

Jag ber om ursäkt för den dålig uppdateringen... Jag har tänkt blogga en hel del & jag ska sätta igång igen alldeles snart. Det har bara inte blivit av i och med skolstarten nu och allt vad den innebär. Det är helt enkelt ont om tid.

Men jag ska sätta igång så fort som möjligt med fler inlägg. Även när de inte spelar match självklart!

RSS 2.0