EMIRATES CUP!


Otroligt snygg (..) oredigerad bild från första besöket på Emirates lite över ett år sedan

Jaha. Imorgon bär det av mot London. På lördag blir det Emirates Cup!! :D (Och på söndag ofc)... Det kommer bli gryyyymmmttt och jag lägger kanske upp lite bilder från dagarna här innan jag kommer hem. Annars får ni se allt då ^_^ & Förhoppningsvis regnar det inte för mycket... & Förhoppningsvis vinner Arsenal! :D

Wenger chillar gärnet!



Jag har tyvärr inte tid att blogga så mycket just nu, men jag tänkte bara dela med mig av denna romantiska bild på Wenger, som lite paus-underhållning :) Haha...

På fredag bär det av mot London, Emirates Stadium & Emirates Cup!! Woho!!

Arsenal v Barnet


Underhill Stadium fick finbesök av Wenger och hans orkester

Under gårdagen drog Arsenals försäsong igång på allvar. Laget gästade Barnet och Underhill Stadium, och lyckades vinna helt utan problem.

Det gick inte många sekunder innan lille Arshavin gjorde 1-0. 90 sekunder, för att vara exakt. I 16e och 45e matchminuten nätade också Jay Simpson, en för många, okänd Arsenals-pelare som under den gånga säsongen gjorde stora framsteg i reservlaget. Samir Nasri var siste man att göra mål och det gjorde han efter 75 spelade minuter. Slutresultatet blev Arsenal 4-0 Barnet.

Alla målvakter spelade förutom Almunia. Varför? Är han inte längre med i truppen? Jo... Han var bara sjuk under gårdagen. Men trots detta har Wenger avslöjat att lagets no. 1 inte existerar för stunden. Han är alltså fortfarande på jakt efter en ordinarie keeper. Förhoppningsivs ansluter en sådan till truppen inom kort.

Spotlight: Laurent Koscielny



För några sekunder sedan bekräftade Arsenal.com signeringen av vår nya mittback, Laurent Koscielny! Vad passar då bättre än en liten spelar spotlight på just honom? :)

24-åriga Koscielny kommer från Franska Ligue 1s Lorient, för vilka han spelade 40 matcher under den gångna säsongen. Tidigare än så representerade han klubbarna En Avant Guingamp och Tours i Frankrike, där han blev framröstad till Årets Bästa Spelare i Ligue 2.

Trots att Koscielny föddes i Frankrike och det faktum att han hjälpte Lorient till en sjundeplats i Ligue 1 så har han inga matcher spelade för det franska landslaget. Detta ger honom en möjlighet att representera Polen, i och med sina polska rötter.

Arsene Wenger om nyförvärvet
: Koscielny är en mittback med stor förmåga och presterade otroligt bra förra säsongen för Loreint. Fransmannen identifieras som mycket stark och utvecklas riktigt fort. Han har visat på stark mentalitet, han är en 'fighter' och mycket tävlingsinriktad.

Laurent Koscielny kommer bära nummer 6 på ryggen och gör sin första match för Arsenal under Emirates Cup-helgen vid månadsskiftet. Det blir intressant att se! :)

Niva, det är inte så man vinner folkets hjärtan - men det är så man får betalt?


Snubben kan ju uppenbarligen sin sak, men sättet han skriver på....


Läste just Erik Nivas krönika i dagens Aftonbladet. Hans artikel om Holland och deras vackra fotboll. Eller va? Inte? Nehe okej...

Seriöst, en mer negativ snubbe får man leta efter! Det kanske bara är lagen och spelarna jag tycker om som han har allt emot, men något är det i alla fall.

För x antal månader sedan när Danmark skulle möta Sverige i en VM-kval match så skrev han ett helt uppslag om Bendtners livs historia. Nej, det var inte om hans framgång, utan alla saker han någonsin gjort FEL i sitt liv. Visst, Bendtner är väl lite... vild av sig, men att sätta ett sånt spinn på en sån artikel... det är bara otroligt drygt. Vad får han ut av det? Får det alla svenskar att känna sig coolare och bättre inför matchen? När de vet att en av Danmarks bästa spelare egentligen är en riktig "buse"?

Ingressen i dagens artikel lyder: "Ett par slumpmål, lite filmningar, några stämplingar och så 90 minuter  av riskminimerande. Det är inte så man vinner världens hjärtan - men det är så man vinner en VM-semifinal." Efter detta kommer en upprabbling av alla dåliga saker holländarna har gjort under sommaren och speciellt igår kväll. Varför ska han vara så otroligt nedlåtande och allmänt negativ? Man behöver inte lovorda lag när de inte förtjänar det, men att fullständigt skita ner lag som faktiskt har gjort bra ifrån sig är lite uncalled for.

Jag påstår inte att hans ord inte stämmer (förutom när det gäller världens hjärtan. Där har han fel) utan filmningar fanns det gott om och fula tacklingar med... Men hur definierar han slumpmål egentligen? Mål där folk lätt kunde ha ingripigt men glömde? I så fall finns det också gott om slumpmål att hämta ur hela turneringen, inte bara från Hollands sida.

Som tur är går han inte så långt som att påstå att Holland inte är värd sin finalplats, för det är det med all säkerthet visst. 14 raka VM-segrar är lagom med bevis på det.

Sen att jag gärna skulle vilja ha hans jobb och skulle mer än gärna praktisera hos honom är en annan femma, haha.

HOLLAND I VM FINAL 2010!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jag kan ju inte påstå att det är v.Persie som har tagit laget till final, men det är klart han har bidragit lite ;) Fantastisk match av Sneijder som vanligt, Robben spelade bra men är lite väl vänsterfotad.

Skillanden tyvärr mellan Holland och Tyskland i finalen är att tyskarna faktiskt har utklassat motståndet spelmässigt och inte bara målmässigt (vilket holländarna i och för sig inte har gjort heller). Holland har med liten marginal vunnit alla matcher och Tyskland har verkligen storspelat.

Hellre förlust mot tyskarna än spanjorerna i final.

Men det är VM GUL vi strävar efter :D

Får du inte nog av Emirates Stadium?


Klicka på bilden för att komma till sidan

Är du sugen på att ha Emirates Stadium hemma i köket eller på altanen? Wait no longer! Köp en liten mini-plan och börja odla gräset redan idag ^^ Haha. Ganska smart grej... lite meningslös kanske, men det gillar vi.

Vad är dina odds att lyckas, Cesc?


Har vi fått se det sista av Fabregas i Arsenaltröjan?


Det är ingen nyhet att Fabregas påstås vilja lämna Arsenal. Hur länge har det inte ryktats om en eventuell flytt för spanjoren? Senaste artikeln om det hela finner ni på Aftonbladet.se, där Pique berättar om Fabregas, sedan länge, önskan att lämna Arsenal.

När ryktena började spridas så var jag först otroligt emot hans flytt. Jag ville såklart behålla en av lagets allra bästa spelare och framför allt lagkapten! Men idag känns det lite annorlunda. Om han så HIMLA GÄRNA vill spela i Barcelona så låt honom göra det! Folk rabblar och rabblar anledningar att Arsenal ska behålla honom, men det faktum att han inte ens vill spela kvar i sitt eget lag borde ju stryka alla dessa anledningar. Jag vet inte vad ni tycker, men att ha en lagkapten som vill spela någon annanstans är inget jag tycker lockar.

Om det nu blir så att Fabregas äntligen får sin efterlängtade flytt tillbaka till Spanien så önskar jag honom all lycka i världen. Det mesta talar ju för honom, eller hur?

Den 16 juli 2008 signerar dåvarande Arsenalspelaren Aleksandr Hleb ett fyraårigt kontrakt med Barcelona. Efter att bara ha startat 5 matcher för laget den säsongen säger han att ett erbjudande från Bayern München inte skulle tackas nej till. I augusti 2009 berättar Hleb i en intervju att han ångrar sin flytt från Arsenal.

25 juni 2007 skriver Thierry Henry på för Barcelona. Målproduktionen han åstakommit med Arsenal var som bortblåst och det dröjde inte länge innan Henry uttryckte saknad av "the life back home" i England samt den engelska pressen.

Den 28 Juli 2000 flyttade även Emmanuel Petit till Barcelona efter 3 år med Arsenal. Den franska mittfältaren fick redan från början spela på backen, vilket uppenbarligen inte vad hans position. Han drog på sig diverse skador och lyckades inte hålla en regelbunden plats i startevlan. I sin självbiografi, publicerad år 2008, berättar han att Barcelonas dåvarande tränare Llorenç Serra inte ens visste vilken position han spelade när han anslöt till klubben.

Så Fabregas, be my guest. Om du så himla gärna vill spela i Barcelona så tycker jag att du ska göra det. Jag menar, en plats i startelvan lär ju vara rena barnleken för dig. :)

Update: Jag menar självklart inte att jag VILL att han ska flytta till La Liga om han själv VILL stanna. Vill han det och allt bara är rykten så är det perfekt!

Ny flik övervakar snacket åt dig


Transfer Linked: Håll koll på medias påståenden ang. Arsenals transfer-länkar...

Som många av er kanske har sett, så har Arsenal.com startat en ny flik under Nyheterna: Transfer Linked. Här nämns många spelare klubben påstås vara ute efter och sidan uppdateras med jämna mellanrum. Från maj månad till skrivande stund har spelare som Toure, Arteta, Cahill, Schwarzer och Per Mertesacker dykt upp på listan.

Arsenal.com berättar själva att fliken startades för att hålla supportrarna uppdaterade när det gäller rykten och innehållet är taget från tidningar av olika slag. En viktig del i det hela är att synpunkterna och tankarna som skrivs inte nödvändigtvis reflekterar klubbens tankar - alltså är det inga officiella uttalanden om vilka spelare Wenger faktiskt är ute efter.

Hittills har vi bara fått en ny spelare till klubben i Marouane Chamakh och förhoppningsvis kommer det fler. Den 13 Juli spelar Arsenal sin första försäsongsmatch mot Barnet och tills dess har jag en känsla av att Wenger får ett par fler att ansluta sig till gänget. Vid det lager är också VM över och spelarna är 100% ute på marknaden och kan fokusera på lag-jakten.

PS. Utseendet här på bloggen har ändrats lite, för er som inte har sett det.

Ronaldinho goes "Ronald Denio"



Det är bra att subsen är rätt... Haha FAIL.
Klicka på bilden för att se klippet.


Holland v Brasilien


Man of the Match - Wesley SNEIJDER!

Vilken match av Holland! 2-1 var välförtjänt som de spelade i andra halvlek!

Början av matchen var hemsk. Brasilien hade övertaget hela halvleken och holländarna spelade inte det minsta offensivt. Vad hände med Robben? Han fick diverse skottlägen men vägrade skjuta, vilket inte är likt honom! Det var det mest frustrerande under hela första halvleken.

Efter pausen kom Holland igen. 1-0 i underläge vänds sakta men säkert till 2-1. Brasilien vek sig HELT och slutade spela. Det pallade inte trycket helt enkelt. Tanken att åka ut i kvarten gjorde att deras spela dog ut... helt. Hollands första mål (som grädden på moset, var självmål) sänkte brasilianarna otroligt mycket. Holländarna behöll sedan trycket framåt och det lönade sig till 100%.

Korten var det lite problem med IMO. Det röda var helt rätt, men det var många tillfällen då kort lyste med sin frånvaro... Tyvärr blev det mycket filmande från Hollands sida genom hela matchen, vilket är otroligt synd för det är det mest osportsliga jag kan tänka mig.

Holland är hur som helst vidare till SEMIFINAL där de möter antigen Ghana eller Uruguay. Jag tror STARKT på final för the flying dutchmen! :D UNDERBART.

Johanna Frändén är 100% okunnig

"Idag möts Brasilien och Holland - de enda två lagen som hittills har vunnit alla sina matcher!"

Är det bara jag som kommer ihåg Brasiliens 0-0 match mot Portugal för ca 7 dagar sedan? Och hur var det med Argentina? Vilken match är det de har förlorat som jag har missat?

Fet diss på henne...

Kittet vi tar hem trippeln i? Jag tror det ;)


Jag älskar Vermaelens benskydd haha...

Hemmakittet har nu släppts! Jag gillar det faktiskt... De långärmade tröjorna är RIKTIGT snygga! :D Fast det röda längst ut på de kortärmade ärmarna ser lite awkward ut :S Det passar bättre på de långärmade... Men ett fräsht ställ hur som helst och det kunde helt klart ha varit värre :)

PS. Det är nu Vermaelen's månad på min Arsenal-kalender! woho :D DS.

RSS 2.0