Inför Arsenal v Tottenham



Imorgon är det dags för säsongens första London-derby och jag missar som sagt matchen. Sugigt, men vad ska man göra..? Det känns kanske lite skönt ändå, för det jag gillar med att se matcherna live (och inte inspelat typ 1 timme senare) är att tweeta om matchen och liksom vara "online" samtidigt. Men jag avskyr att höra Arsenal-supportrar trasha andra lag, och om det är någon match det händer på är det Spurs matchen. Så jag överlever om jag måste se den i efterhand :)

Hur som så är Wilshere fit for fight imorgon efter en liten ryggkänning. Bendtner och RvP får möjligtvis lite speltid imorgon också :)

Hoppas på 3 kanon-poäng imorgon! Och riktigt riktigt bra fotboll :D

Ursäkts-inlägg (my favorite)... haa

Jag ber om ursäkt för den obefintliga uppdateringen... men jag har inte sovit eller ätit på hela veckan pga x antal feta prov i skolan. Och imorgon har jag öppet hus på skolan, så jag kommer missa Spurs matchen :'(... Vilket suger. AKA jag får kolla på den i efterhand -> inte samma sak.

Oh well. Tack för alla kommentarer, och ja- jag tycker också att det var lite coolt att mitt namn sas på TV ^^ Haha. Adios :) x

HAPPY BDAY TOMMY! GET WELL SOON!


x♥

Arsenal v Everton


Wenger nöjd efter fjolårets 6-1 vinst mot Everton. Han är nog ganska nöjd idag med.

Tänkte bara inleda med att mitt namn sas på Viasat Sport HD idag! ... För er som inte visste/hörde haha. Men de citerade mig helt fel (de sa att jag sa att Arsenal skulle förlora, men jag sa att Arsenal säkert förlorar eftersom att Man C och U spelade lika och Arsenal alltid har svårt att ta vara på sådana målchanser!) ^^ Coolt i alla fall.


Howard Webb är en av de allra bästa domarna (inte bara i PL utan i världen) och jag gillar att han håller igen på korten under matchen (i alla fall i första halvan). Det finns många tillfällen då andra domare skulle dra upp det gula på en gång, men han håller som sagt igen för han vet antagligen att det skulle smälla idag och att den fysiska nivån kunde få vara ganska hög, vilket är nice :)

Första halvleken var ganska jämn mellan de två lagen. Otroligt nära att Cahill gör mål tidigt men han väljer att nicka bollen (som i hans fall inte är något ovanligt) och missar helt och hållet. 36 minuter in i matchen gör Sagna sitt otroliga 1-0 mål. Fantastiskt skott som var riktigt oväntat, inte bara i matchsituationen men också oväntat att det är Sagna som gör det! :) Riktigt kul. Kul är det också att Arshavin har börjar vakna lite igen! Han tar för sig och var nära ett mål under första halvlek och fick även assisten på Sagnas mål :)

Matchbilden i andra halvlek var väldigt lik första. De smällde på lika mycket, Arsenal spelade mycket fin fotboll och Everton hade svårt att erövra boll över huvud taget. En skillnad från första halvlek var att felpassningarna minskade från båda lagens sida. Fabregas gör ett snyggt 2-0 mål efter fantastiskt passningsspel mellan Denilson och Chamakh på mycket liten yta. Hela Everton laget var irriterat under andra halvlek och hade svårt att skapa farliga målchanser. Men mot slutat tände de till och lyckades de göra mål precis innan förlängningstid. Mycket onödigt att släppa in det av Arsenal.

MEN! Fabianski är riktigt stabil i målet som vanligt (i ca 89 minuter). Det känns så tufft att kunna säga det... "Som vanligt", haha. Det är spännande att ha en målvakt man kan lita på, för en gångs skull. Inget säger ju att ha inte relapse-ar någon gång men jag hoppas på att han håller sig kvar vid denna nivå minst säsongen ut - då har vi riktigt bra titelchanser! :) Han har ju trots allt hållit nollan i 4 Premier League matcher i rad innan denna...

Kul match att kolla på. Spännande slut och 3 poäng. Vi är ni på andraplats ligan och endast 2 poäng bakom ledande Chelsea!

Blir vi en dansk fattigare i januari?


Sjubarnspappan tycker att han slösar sin tid på Arsenals bänk...

Det ryktas just nu om att Bendtner planerer flytt från Emirates. Han är trött på att bara sitta på bänken där han (enligt honom) slösar sin tid. Han är enligt Wenger inte 100% match fit än, men när han blir det så kommer han få speltid.

ABs rubriker är att dansken "hotar" med att lämna klubben, men med tanke på de som står före honom i striker-kön (Chamakh och RvP) så tror jag vi kan klara oss helt okej utan honom. Så hota är nog inte rätt ord att använda.

Lösningen på Bendtners problem kan sitta i ett byte mellan honom själv och Bolton Wanderers mittback Gary Cahill. Detta kan självklart bara vara snack från allas sida, men jag tror att det skulle vara ett riktigt intelligent byte från Wengers sida. Arsenal har två grymma strikers och har inget behov just nu av en tredje med uppblåst ego. En extra mittback däremot! Speciellt i och med Vermaelens långdragna hälskada och Koscielnys konstanta röda kort (^^).

Vad säger ni? Skulle vi gå miste om en framtida superstjärna om dansken lämnar klubben för Wanderers?

Arsenal v Wolverhampton



Vilken match! Mål av Chamakh i både första och sista minuten. Det började bli lite läskigt mot slutet då Wolves hade ganska bra tryck men det löste vi som sagt med ett kanonmål!

Arsenal hade bra tryck redan från början och större delar av första halvleken. Dock när klockan började närma sig 45 så släppte de lite. Det var nära att Wolverhampton kvitterade men Fabianski gjorde ännu en kanonmatch och höll tätt ända till slutet.

Wolverhampton tryckte på bra i början av första halvlek och Arsenal hade svårt att göra mål. Bland annat så var Djourou nära att utöka ledningen till 2-0 i 81 minuten. De två spelarna som hade störst del i att Arsenal höll nollan matchen igenom var Fabianski och Tomas Rosicky. Rosicky gick in 100% i alla närkamper och gjorde ett riktigt riktigt bra jobb.

Det var en spännande match med rolig upplösning i och med Chamkhs tidiga och sena mål. Fabianski är min MotM utan tvekan och nu väntar Goodison Park och Everton! Hoppas på att han presterar även där så att vi kan plocka hem de 3 poängen vi behöver!! :)

Inför Arsenal v Wolverhampton

Ikväll gästar Arsenal Wolves på Molineux Stadium. Spelarna har twittrat sedan i söndags att de måste speeda vidare från förlusten mot Newcastle och ta hem dessa 3 viktiga poäng. Speciellt i och med Manchester derbyt där endast ett lag (City tror jag) kan vinna. Så superviktiga tre poäng för Arsenal!!

Tyvärr (!!!!!!!!!!!!!!) har Vermaelen fått ett injury setback under en träning här om dagen och kommer vara borta ännu längre. JAG SAKNAR HONOM SÅ MYCKET. Han är så otroligt grym och det är synd att han inte kan spela. :( och Koscielny är nu avstängd i två matcher, så det blir åter igen en reservmittback som får spela... Antagligen Djourou.

Fabregas, RvP och Nasri är alla redo för spel. :)

Vilka tror ni vinner Manchester derbyt? Kommer Arsenal dra den nytta av det som de har möjlighet att göra?

Arsenal v Newcastle


Fan. Skitmatch. Aldrig först på boll. Satte inga målchanser. Fan fan fan vad vi suger.

Skriver lite utförligare senare. När jag orkar. Bajs.
Okej - det här inlägget kommer inte bli negativt det heller. Negativa inlägg är bara inte roliga att läsa! Det betyder dock inte att allt var positivt... jag väljer bara att fokusera på det haha :)

Det var riktigt kul att se RvP tillbaka i spel! Jag var jättenervös för jag trodde att han skulle skada sig igen, men icke. Så det gick ju bra! & Arshavin fick lite speltid han också. Det såg faktiskt lite ut som att hans problem börjar släppa! Hans spel kändes lite mer... som han. :)

Tim Krul gjorde en jättebra match i Newcastle målet, men han är ju Holländare, så vad kan man förvänta sig ;) haha.

Målet av Carroll var inte heller fyskam, men det var otroligt onödigt. Vi hade kunnat vinna den här matchen och på Twitter sas det "Arsenal går mot 3 lätta poäng". Men så blev det ju inte. Tyvärr.

Koscielny's röda sög stenhårt och det är inte hans första heller. Onödigt indeed.

This is what we need!!


Ville bara bjuda på en härlig bild...



...som jag hittade på Djourous hemsida. :)

Arsenal v Shakhtar Donetsk


Rosicky äger Söt-mannen borta i Ukraina

Vad ska man säga? 1-2. Vi var det sämre laget rakt igenom. Tråkigt att inte kunna säkra avancemang-plats så fort som möjligt men vi har fortfarande två matcher kvar att spela mot Partizan och Braga.

Jag tänkte att jag skulle fokusera lite på de positiva sakerna i matchen, för de mindre positiva... är så... negativa. Alltså: Walcotts mål - kanon! Han är snabb, och detta mål dödar inte alla spekulationer om att han bara är snabb och inget mer, men en bra löpning var det och ett bra, tidigt och säkert avslut :)

Fabianski gjorde också bra ifrån sig i onsdags. Det är ganska ovanligt att målvakterna får beröm men har de förtjänat det så ska de få det också. (Huvvaligen vilket rörigt inlägg det här blir ^^). Inget av målen var Fabianskis fel. Och även om Clichy failade lite vi ett av målen så kan man inte skylla förlusten på honom.

En av spelarna som var stabil matchen igenom var Djourou. Inget överflöd av skilligheter, utan helt okej försvar och gjorde viktiga ingripanden i farliga situationer. :)

Sedan var ju Nasri precis lika bra som vanligt och jag håller med kommentatorn om att han varit en av de bättre spelarna för oss so far denna säsong. :)

Kolla vilket positivt inlägg det kunde bli av en så otroligt dålig match! I like it.

Jag har en fråga till mina läsare


En fråga till er lite mer erfarna Arsenal-fans. AKA ni som var med säsongen 07/08 och 08/09.

Varför var Eboue så otroligt hatad? Jag har hört det många gånger och har aldrig fått klart för mig riktigt vad han hade gjort? Har så svårt att tänka mig honom som ett hatobjekt med tanke på det nuvarande läget... Förklara gärna om ni har koll :)
Utifrån svaren jag har fått kan jag dra slutsatsen att han är en filmare och en usel passare. Hmm.. konstigt att jag har missat det. Och även om han skulle vara världens sämsta passare och om han skulle falla när motståndaren var en meter ifrån, så förtjänar INGEN att bli utbuad sådär. Där är så stört osportsligt att det inte ens är roligt. Så himla äckligt beteende av de som var på plats och buade.

Och jag håller helt med om att han är lagets "friska fläkt". Det är väldigt uppenbart och resterande spelare i laget håller uppenbarligen också med. Jag hoppas verkligen att han stannar i Arsenal ett bra tag till och att alla ni som fortfarande buar honom kan ta en titt på de andra spelarna. Det finns vissa som är minst lika "dåliga" som han är. Just saying.

Arsenal v West Ham United


Song firar sitt tredje Premier League-mål för den här säsongen

Inför matchen hade Arsenal vunnit 47 av lagens 106 senaste möten. Efter matchen hade de vunnit 47 - men knappt. Två minuter innan fulltid fick vi med oss de tre poängen vi så desperat behövde och det tack vare Alex Songs snöboll.

Vad finns det egentligen att rapportera om denna match? Det var en av de tråkigaste matcherna jag sett på otroligt länge. Dött spel, tusentals missade chanser som egentligen inte var speciellt farliga alls, rörigt försvar så gott som hela matchen och ett pinsamt fel-inkast av Fabregas.

I den 53 minuten börjar det ändå hända något. Samir Nasri slår en helt perfekt frispark som tyvärr går i ribban. Detta följt av x antal målchanser på Arsenal som inte blir mål pga brist på vilja. Det var i alla fall så det såg ut. Så fort någon avslutar så ruttnar alla ihop. Ingen brydde sig om att gå på returer eller spela som ett lag.
Minuter efter att Walcott kommer in försöker han placera in bollen men den går precis på stolpen. Målramen var inte vår vän under helgens match på Emirates. Men efter många försök så får äntligen Song in bollen på nick. Riktigt snygga fintar och bollföringar av Clichy innan och perfekt inlägg på Songs vita huvud.

Det känns bra att kunna gå ifrån den 10 matchen denna säsong med tre poäng, trots en riktigt kass match. Nu gäller det att ladda batterierna till returmatchen mot Shakhtar på onsdag :)


RSS 2.0