Ett inte så Arsenal-relaterat inlägg



Är det bara jag som tycker att det är grymt skönt att OS är slut? Varje gång jag går in på Aftonbladet för att se om det finns några trevliga nyheter att läsa om så möts jag av klick-alternativet 'OS i Vancouver'.

Visst, det är ju bra att OS får en egen liten flik, men om jag klickar på Sportbladet så kommer ännu en flik upp. Den ropar ut 'Är du SÄKER på att du inte vill läsa om OS?'. Ja, jag är säker. För om jag hade velat läsa om OS så hade jag klickat på 'OS i Vancouver'-fliken till att börja med.

På tal om Aftonbladet så köpte jag papperstidningen idag för att se hur mycket av gårdagens benbrott som hamnade på sport-avdelningen. Händelsen hade till min förvåning, fått en hel sida med en stor hemsk bild! I Expressen däremot hade stackars Ramsey bara fått en liten notis, haha.

Lämna en hälsning till Ramsey! :)



Hej igen gott folk. Jag ska sluta bomba med Ramsey-inlägg snart, men först ville jag bara tipsa om en fin grej på Arsenal.com.

Klicka [HÄR] för att lämna en egen liten hälsning till Aaron, som vid passande tillfälle kommer framföras tillsammans med ett antal andra hälsningar i form av ett kompendie, som en present till pojkvaskern'.

Sen vill jag också påpeka, eftersom att jag smågillar Everton och uppenbarligen, ryssar, att Pavlyuchenko gjorde ett grymt mål mot SuperEverton idag, som var det inledande målet i Spurs 2-1 seger hemma på White Hart Lane! Tjoflöjt!

PS. Bara så alla vet så är uttrycket 'fin' och 'fint', det absolut värsta jag vet, men det passade in här, för det är faktiskt fint haha! DS.

'Yesterday evening he underwent surgery'



On Sunday, Arsenal Football Club released the following statement:

“During yesterday’s match against Stoke City, Aaron Ramsey sustained fractures to the tibia and fibula in his right leg. Yesterday evening he underwent surgery.

"The operation successfully reduced the fractures and whilst it is too soon to state an exact timescale for recovery, Aaron will certainly miss the remainder of this season.  Our thoughts are with Aaron at this time and everyone at the Club wishes him all the best in making as speedy a return to action as possible.”


#WinTheLeagueForRamsey


#WinTheLeagueForRamsey är en av många tweets som cirkulerar på Twitter just nu

Efter vad som hände Ramsey ikväll så bombas Twitter, artiklar på Aftonbladet, grupp på Facebook mm med både hatkommentarer och uppmuntringar. Det finns inte mycket att säga. Här är lite vad jag har kommit fram till efter att ha läst loads of kommentarer och åsikter:

Det som hände var... fruktansvärt. Visst, jag är bara 16 år gammal - men jag har aldrig sett något liknande. Och även om jag hade gjort det så kan man inte jämföra känslan av att se en ung spelare i sitt absoluta favorit-lag få sitt ben helt avbrutet under en match, med något annat.

Ryan Shawcross var spelaren som tacklade Aaron Ramsey. Det var han som 'orsakade' benbrottet. Ingenting han säger eller gör kommer kunna ta tillbaka det som hänt, men samtidigt förstår jag mig inte på folk som... helt enkelt inte fattar! Hur kan man slänga ur sig så hemska saker om någon som precis upplevt något så hemskt som han faktiskt har gjort. Redan efter tacklingen insåg han vad han hade gjort och man kan ju inte påstå att han gjorde en målgest precis? Jag säger verkligen inte att det han gjorde var rätt eller okej, men tänk lite.

Förhoppningsvis kommer Ramseys healing gå fortare än Eduardos (som gick på ett år), och förhoppningsvis är han tillbaka i spel när han är hel igen. Något jag tror kommer hjälpa, hur fruktansvärt det än är, är att Eduardo har gått igenom precis samma sak och i honom har Ramsey ett ganska stort stöd.

Eduardos gång är ingen gång..?



...såhär ser det ut på Twitters 'Trending' twittringar efter ca 70 spelade minuter av Arsenal-Stoke. Fast på den brittiska versionen så är Delap och Bendtner trending men inte Ramsey.. hmm?


Startelvorna: Arsenal v Stoke

Arsenal: Almunia, Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy, Eboue, Nasri, Ramsey, Song, Fabregas och Bendtner.

Stoke City: Sorensen, Huth, Shawcross, Faye, Wilkinson, Pugh, Whitehead, Whelan, Delap, Fuller och Sidibe.

Tre poäng nu tack!

Inför Arsenal v Stoke City



Sist Arsenal mötte Stoke i Premier League-sammanhang vann vi med 2-0. Inför dagens match är förutsättningarna lite sämre då varken Arshavin, Gallas eller Diaby kommer åka med till Britannia Stadium. Det står mellan Silvestre och Campbell, vem av dem kommer ta Gallas plats idag?

Wenger har inför matchen pratat mycket om hur organiserade Stoke är i sitt spel och hur deras försvar sällan gör misstag. Laget är fullt medvetna om att de måste ta vara på målchanserna som dyker upp, och förhoppningsvis har Wenger snackat med grabbarna om att skjuta MER!

Vi får såklart hoppas på vinst även idag!

Random Loan Watch: Pojkvaskern Jack Wilshere startar för Bolton idag mot Wolves med nummer 32 på ryggen! Får hoppas på succé! :)

En liten serie om aktuella PL-händelser


Alla är så taskiga mot stackars Bendtner, haha!

Innan dagen är slut så tänkte jag tipsa om en liten mini-serie om Premier League som går att hitta på Canalplus.se (eller klicka HÄR). Det måste vara något av det roligaste jag har sett, haha. Kanske inte för att humorn är så himla rolig, men allt som sägs stämmer in så bra! Speciellt med Fergusons hint till Howard som direkt blåser straff!

Något jag inte riktigt håller med om dock som är med i klippet är att Nistelrooy ser ut som en häst. Jag har hört det mycket men ser verkligen inte likheterna. Okej, han har ganska långt ansikte... men en häst?

Sen tänkte jag också berätta att Jonas Dahlquist nog har det roligaste jobbet ever. Han har sitt egna lilla fotbollsprogram (Rule Britannia), han får åka runt i England och göra massa roliga reportage, och får sitta (stå) med på Premer League-Lördag och bara randomly snacka om fotboll... Han måste ha ett sånt otroligt roligt liv, haha!

They're Bringin' SexyBack!

Bildspecial (med tre bilder, haha) på Arshavin, Eboue och Bendtner. De vrider tillbaka klockan några år för att fira Arsenals 25 samhällsengagerade år. Himla snygga måste jag säga!




Arsenal in the Community


Bendtner, Arshavin och Rosicky verkar vara otroligt glada över dessa 25 år

I år firar Arsenal 25 år av 'Arsenal in the Community'. Det var alltså 25 år sen som Arsenal först började engegera sig i samhället och sedan dess har de investerat 5,5 miljoner timmar i en miljon individer, bland annat i kategorierna sport, välgörenhet och utbildning.

På gratisklippen man får se HÄR, visas hur det finns en skola i England som fokuserar hela sin utbildning runt Arsenal och fotboll. Till exempel så får de, efter varje match, en 'action-bild' som lärarna sedan kan forma hela lektionen kring (skriva bildtexter, matchreferat osv). Deras språklektioner inleds ibland med att Fabregas eller Sagna eller några andra utländska spelare kommer och håller en liten del av lektionen på sitt hemspråk, vilket (uppenbarligen) engagerar eleverna mer än om en tråkig lärare står och rabblar grammatik.

Arsenal har hjälpt många ungdomar under dessa 25 år och kommer förhoppningsvis fortsätta med det!

van Persie... minns ni honom?



Alla saknar honom, men goda nyheter smyger sig fram lite här och var. Wenger påstår att RVPs comeback sker i slutet av april, men holländaren är mer optimistisk. Som han ser det är han redo för spel redan i början av april. Han har inte börjat med något riktigt fitness-tränande, vilket Wenger anser kommer fördröja hans återkomst. Nederländernas manager, Bert van Marwijk har personligen snackat med Robin och fått känslan av att han är på bättrningsvägen och stärks för varje dag som går.

Jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka så fort som möjligt, men verkligen inte innan han är redo. Vi vill ju inte att han drar på sig någon långtidsskada i comeback:en. Något som är ganska roligt är att RVP inte har spelat på tre månader och ändå ligger delad tvåa i Arsenals poänglista (Fabregas ligger etta med 13 mål, Arshavin delad tvåa med 8 mål). Det visar ju lite på hur viktig han faktiskt är för laget.

Nya hemmatröjan inför 10/11-säsongen



Enligt arsenalinsider.com så är detta den nya tröjan inför säsongen 10/11. Den ska representera dubbel-vinst-kittet från 1971 och fira Arsenals 125års-jubileum.

Personligen tycker jag att den är ganska ful, men samtidigt är det ju lite känsla att det är en gammal modell. Men som sagt inte riktigt snygg. Arsenal kan ha så himla snygga tröjor och jag tycker att de dem har i år är riktigt snygga. Och förra årets borta-kit va också snyggt! Men det här... njaaa.

Update: Om det bara är bilden som är dålig och det gula egentligen ska vara helt vitt, då är den inte så ful haha!
Update 2: Ja, jag är historielös eftersom att jag har varit Arsenal-supporter i ett år. Och jag får tycka att den är ful, lika mycket som alla andra får tycka att den är assnygg :)

Aaron Ramsey: Face of the Future


Ännu en bit i lag-bilds-pusslet!

Årets tredje Arsenal-tidning har arrive-at! Som ni ser ovan så pryder ingen mindre än Aaron Ramsey omslaget. Nummret innehåller en lång artikel om just Ramsey och en intervju med Rosicky. Sen finns det också lite smått och gott om Arshavin, Bendtner och Eboue. Nummerts A4-posters är på Nasri, Campbell och Roskcky...

Den första Arsenal-tidningen jag köpte var den första som innehöll en artikel om Arshavin. Jag har för mig att det var Maj-nummret '09 och när jag och min kompis var på Emirates i April så köpte jag Arshavins första omslags-tidning på plats. Sedan dess har jag alla tidningar som getts ut, haha (dock började jag inte prenumerera förrän i december '09)

Mini-nyheter 100222


Bossen mellandags-snackar som vanligt

Walcott och Bendtner är i god form enligt Wenger. Han är nöjd med Bendtners insats mot Sunderland i helgen. Arshavin är också påväg tillbaka, vilket bara kommer plussa på laguppställningen.

Mannone snackade lite på Arsenal TV Online om Fabianskis insats och hur det är att stå där i målet. Som vi alla vet så kan målvakterna göra hur bra ifrån sig som helst men ett misstag och man är skurken i dramat. Mannone berättar att när detta sker honom tänker han istället vidare till nästa tillfälle då han kan visa att han är bättre än vad alla, efter missen, anser att han är. Han uppmuntrar Fabianski att göra detsamma. Inget har ju än avgjorts pga Fabianskis misstag mot Porto förra veckan...

Wenger tror
också fortfarande på att Arsenal har en chans i titel-racet. Och har de inte de, så kan de åtminstonde komma på en andraplats. Men som sagt så fortstätter vi att hoppas och tro på Superarsenal och att de kan klarar det.

PS. http://arsenals.blogg.se/ (dvs jag, haha) håller tummarna för att Tevez nyfödda dotter frisknar till och att han kan återvända till England inför City-Chelsea. DS.

Gallas skriver på två-års kontrakt



Trots det att William Gallas är 32 år gammal så har Wenger gått med på att strunta i sin policy (bara ettårs-kontrakt för spelare över 30) och gett Gallas ett förlängningskontrakt på två år. Just nu är Gallas skadad, och Wenger vet att i fransmannenes ålder så är det lättare att dra på sig skador, men det stoppade honom inte.

Däremot kommer Gallas få mindre i lön än vad han får nu. Wenger resonerar att om Gallas bestämmer sig för att avsluta sin karriär hemma i Frankrike kommer han inte få i närheten av så mycket betalt som han får/kommer få hos Arsenal, och vill att han börjar tänka på det.

Det har länge nu vart snack om att Gallas lämnar oss till sommaren, men jag är glad att han stannar. Det var redan snack förra säsongen om att han skulle dra, men efter det nyfunna sammarbetet med Vermaelen så tror jag inte att speciellt många är ivriga när det gäller fransmannenes framtida exit.

(Dessa nyheter har inte bekräftats på Arsenal.com än, så det finns en liten liten chans att de inte stämmer, men trots källkritik tror jag nog att Gallas stannar ett tag till).

Dagens matchbild: Arsenal v Sunderland


Arsenal v Sunderland


Radarparet startade inte tillsammans idag heller, men det löste sig ändå

2-0 till Arsenal! Och det blir bättre: United failade mot Everton, vilket var asbra! (Tyvärr vann Chelsea mot Wolves men vad hade vi förväntat oss liksom). Jag tänkte hur som helst dra lite saker jag tänk på under dagens match:

Manuel Almunia: Det går alltid att snacka non-stop om målvaktsinsatser, och hittills har det mest varit kritik högt och lågt. Idag spelade Almunia riktigt bra! Fast jag tycker lite synd om Fabianski nu efter detta, för det får ju bara honom att se ännu sämre ut! Haha, men det ska inte ta bort Almunias spotlight denna match. Riktigt bra gjort.

Nicklas Bendtner: Kan någon snälla be honom spotta ut sitt tuggummi..? Okej att det är fler än han som tuggar tuggummi men han är lite out of control. Spelmässigt var han helt okej. Han gjorde mål, vilket var super, han var på rätt plats ganska ofta, fast lite för sen, vilket var... okej... typ. Han börjar komma tillbaka lite nu i alla fall!

Thomas Vermaelen:
Han är otroligt riktigt bra måsta jag säga! Tuff i närkamper och han verkar ALDRIG bli trött! Seriöst, han är nog en av få som verkligen håller konstant energinivå i 90 min! Jobbigt att han fick gult kort, men det kan man ta när man är mittback av hög kvalité.

Randoms:
När det gäller Nasri kanske jag inte ska skriva något, för jag har i största allmänhet något emot honom haha, men hans spel idag var inte speciellt speciellt om man säger så. Dagens domarinsats tycker jag var helt okej, även om Fabregas gula kort var lite väl onödigt. Rosicky ägde när han blev inbytt i slutet också! Han är verkligen på G! Även om han är en av de äldre i laget haha. Walcotts insats är värd lite plats i detta inlägg också: Han börjar komma tillbaka in i form och börjar få tillbaka sin speed på planen.

Arsenal ligger nu 2 poäng efter United och 6 poäng efter Chelsea, med 11 matcher kvar att spela. Det här kommer nog gå finnemang tror jag! :)

PS. Svar på kommentar till viktor & Viktor: Jag heter Katrin... haha. DS.

Be An Arsenal-fan: The Katrin Way

Jag vet att otroligt många har väntat på det här inlägget. Eller va? Inte? Okej, men här kommer det i alla fall.

För ett år och 15 dagar sedan blev jag Arsenal-supporter. För ett år och 15 dagar sedan blev Andrei Arshavin Arsenal-spelare. Det är ju väldigt spelarfixerat, kanske ni tänker - och tro mig, det är det! Jag tänkte i alla fall berätta lite om hur det kommer sig att jag blev Arsenal-supporter (alltså hur jag började gilla Arshavin). Det är en ganska lång och konstig historia.

Det började med att min kära vän Ester var och såg Sverige-Ryssland matchen (inte på plats) i EM '08 med sitt hockey lag. Hon ringde sin syster och frågade vilken spelare hon skulle tippa gjorde första målet. Hennes syster sa första spelaren hon kom på: Andrei Arshavin. Han gjorde mål och blev Esters 'favoritspelare' under EM. Rebell som jag är så skulle jag såklart tycka tvärt emot och började heja på Ballack istället (hmm varför..?).

Efter att ha sett Arshavin döda mitt favoritlag - Holland, i EM-matchen, så kunde jag inte stå emot längre. Efter den matchen skickade jag ett SMS till Ester och skrev 'Han var väl inte så dålig i alla fall...'. Sedan dess har han knappt kunnat lyfta ett finger utan att jag vetat om det, haha.

När Arsenal-transfer-ryktena satt igång angående Arshavin så blev jag först arg, jag ville ju se honom sida vid sida med Nistelrooy (favoritspelare #2)! Men sagt och gjort - Arshavin blev Arsenalspelare och det dröjde inte länge innan Ester och jag satt på Emirates Stadium i London och hejade på honom. Arsenal - Manchester City, april '09. Inte Arshavins bästa match, men who cares! Vi var där och det var awesome.

Arsenal är så gott som det enda sysselsättningen jag har ATM. Det finns liksom inget annat som intresserar mig. I och med detta så har ett av mina Arsenal-projekt blivit mitt rum... Här kommer lite festliga bilder på hur det kan se ut i mitt rum en helt vanlig dag som denna:


Min Arshavin-vägg, tillägnad endast honom (och en liten del Bendtner) samt hemgjord Arsenal-klocka


Random-väggen/taket fullt med artiklar+affisher & min Arsenal-kalender


Min ryska-Arsenal-docka-grej med Ashavin, Nasri, Adebayor (why?), Fabregas och Rosicky. Direkt importerad från Moskva.


Egentagna bilder från Arsenal-Manchester City


Egentagna bilder från Arsenal-Manchester City. Arshavin & Fabregas vid hörnflaggan

Det här blev ett himlans långt inlägg men jag tänkte att förr eller senare kommer jag skriva det så förr eller senare blev idag. Kalla mig vad ni vill, men Arsenal-fan påstår jag nog att jag är. :) Eheheheheh....

Fabregas: Vi stöttar Fabianski till 100%


Han är kanske inte JÄTTEdålig ändå... eller... hmm

Det blev inte Wenger som försvarade Fabianski denna gång, utan Cesc Fabregas själv. Han som lagkapten berättar att laget helt står sida vid sida med Fabianski och stöttar honom efter gårdagens match, som många (inklusive Fabianski själv) nog helst vill glömma. Jag håller med om att man inte ska tear-a him down efter gårdagens värdelösa presation och han är säkert en helt okej målvakt... men... det sitter nog innerst inne i så fall, för vi har inte sett mycket av hans påstådda superkvalitéer.

Jag vet själv hur det är att ha en målvakt som är bra när det inte gäller och sen när det väl är dags att prestera, viker sig helt under pressen. Sen att det var långt ifrån samma nivå Fabianski är på och förväntas vara på, är ju en annan 5:a. (USAs damlandslag i innebandy har nog inte riktigt lika stor press på sig att ha bra målvakter... hahahah).

Sen har Wenger press-konferens-at lite om lagets skadedrabbade och det var mest dåliga nyheter. Arshavin och Gallas kan bli borta upp till två veckor och Eduardo kommer nog tillbaka inför Stoke om ca en vecka. Som tur är så är Almunia och Song så gott som tillbaka redan inför helgens möte med Sunderland! Tyvärr blir Diaby frånvarande due to en knäskada under gårdagens match... O.t.u.r. Jag hade dock hoppas på att Almunia kunde stå över minst en match till så Mannone kan få en chans att visa lite skills, som han faktiskt gjorde i början av säsongen!

Arsenal v FC Porto


Ljud från ArsenalTV, TV från Livestream-sida, Textkommentarer från Twitter och chattning på MSN

När matchen visas på Viasat, så har man fullt upp med annat haha. Vi har bara Canal+ här hemma, så det blir denna version när matchen inte visas på TV.

2-1 efter 93 spelade minuter. Inte helt världelöst inför hemma-mötet, men vi kunde helt klart ha spelat bättre. Jag känner lite att det här kommer vara ett ganska klagomål-rikt inlägg, men here goes i alla fall:

Lucas Fabianski. The man, the ledgend... eller kanske inte? Det är ett mysterium varför Wenger spelar honom. Visst, han tror på sina spelare men det finns en viss gräns som han har cross-at gällande Fabianski. Det räcker inte att påstå att han kanske blir bättre in the future, för vi behöver världsklass IDAG! NU! JETZT!

Bendtner är lika klumpig som vanligt när det gäller målchanser. Han hade en del fina chanser idag, men det blev inget av det. Denilson imponerar INTE och Fabregas hänger med huvudet en aning för mycket. Visst, han blev överkörd denna match, men komigen! Diaby var nog den spelaren som fick saker att hända ikväll, inte mycket på gång någon annan stans.

Sen måste man ju nämna Hansson lite... Hansson, Hansson, Hansson. Jag va villig att blunda för misstaget gällande Henry's handboll, men idag! Rosicky skulle ha haft straffen, Portos mål borde ha blivit bortdömt. Vad händer med tabbarna! Och han är vald som förstadomare till VM... Men nog om domaren. Det var trots allt inte enbart hans fel att vi förlorade.

Arsenal måste helt enkelt komma igång i matcherna tidigare och sluta släppa in mål inom de första 10 minuterna, Wenger måste spela Mannone fram tills nästa säsong och grattis Fabianski till Portos MVP för kvällen.

Matchuppladdning: En bild på mig!


Den som inte frågar får inget veta! Haha eller något sånt...

'Nede' frågade mig i tröj-inlägget om jag har långt blont hår. Det är inte jag som har på mig min tröja på bilden jag la upp, men ja, jag har 'långt' blont hår. På sättet frågan ställdes så antar jag att Nede inte vet att jag är tjej för om han hade vetat det så hade han nog inte ställt den frågan ^^. Men hur som helst:

Ja, jag är tjej och ja jag har ganska nyblivet långt hår och som ni ser på bilden så är det blont! :)

Laguppställningen mot Porto



Startelvan är klar för Arsenal ikväll. Det blir Fabianski i mål, Clichy, Vermaelen, Campbell och Sagna i backlinjen, Fabregas, Denilson, Diaby på mittfältet och Nasri, Bendtner och Rosicky längst fram.

Förhoppningsvis spelar Fabianski bra. Almunia har lidit av smärta de senaste matcherna, kanske därför han har spelat så bra? Hur som helst så får han avstå den viktigaste matchen hittills... Vi får också hoppas på att Denilson inte gör självmål. Men det ska nog gå bra tror jag! Heja Rosicky och Bendtner på topp bara och heja Fabregas som måste visa vad han går för!

Come together, right now!


Vi får hoppas på att belgaren blir vår... Jag börjar tröttna på Walcott och Clichys frisyrer!

Trots att källorna mestadels kommer från Spansk press, så är det värt att skriva om de senaste ryktena: Marouane Fellaini kan ansluta sig till Arsenals trupp i sommar. Jag har ganska nyligen börjat gilla Everton och speciellt Fellaini (och Pienaar... heehe) så det skulle inte vara helt fel att få belgaren till Arsenal!

Självklart är det inget som säger att dessa rykten stämmer, men det är en spännande tanke och OM det skulle stämma så skulle jag bli ganska glad. Tyvärr handlar inläggen/artiklarna om ryktena mest om Fellainis hår, så man får inte ut så mycket av själva ryktet men det är ju trevligt i alla fall.

Andra rykten som inte har med Arsenal att göra är till exempel att Hiddink jagas av både Turkiet och Liverpool till sommaren och att Tottenham vägrar släppa hem Pavluychenko till Moskva (ingen vet varför?). Man United är också sugna på att haffa Klaas-Jan Huntelaar som i januari-fönstret var länkad med Arsenal ett tag.

Copy-cat Warning!



Godkväll gott folk! För att försöka hitta en ny bakgrundsbild till min dator (som jag lyckades med, tackar som frågar) så googlade jag runt lite på bilder och såg plötsligt detta: Carlos Tevez har en likadan tröja som jag har!

Detta har inte så mycket med varken fotboll eller Arsenal att göra, men jag var tvungen att meddela det i alla fall! Sov så gott och ladda inför morgondagen!

PS. Denilson fyller år idag! Men han får tyvärr ingen asflashig ram... han är för cool för det. DS.

Inför Arsenal v FC Porto


Adebayor firar ett av sina två mål mot Porto förra säsongen

Sist när Arsenal mötte Porto var säsongen 08/09, 30 september i Champions League. Det blev hela 4-0 till Arsenal då v.Persie och Adebayor gjorde två mål var. Nu när båda stjärnorna är otillgängliga, vem ska då steppa up?

Wenger tror på sin uppställning inför morgondagen. Sol Campbell är nära en startplats eftersom att Gallas inte spelar på grund av skada, men också för att både Vermaelen och Gallas andra ersättare - Silvestre, båda är vänsterfotade, och så vill Wenger hellst slippa att spela. Så heja Campbell!

Efter matchen hoppas Wenger på att ligga lika inför hemma-matchen. Självklart är övertag välkomment, men på sättet han säger det verkar lika mer troligt. Han ser också att FC Porto är ett av 10 lag som faktiskt kan vinna Champions League i år.

Med matcherna mot Aston Villa, Manchester United, Chelsea och Liverpool ur vägen så tror fransmannen att senaste vinsten betydde extra mycket. Och jag kan inte göra annat än hålla med. En vinst i slutet av raden med stora matcher är nog viktigare än en vinst i början, för boosten laget fått efter Pool-matchen är precis det de behöver inför CL-matchen imorgon.

Jag hoppas bara att det inte blir samma misslyckande som Ryssland åkte på i VM-kvalet - att det avgörs på borta resp. hemma mål. Ryssland fick stryk med endast 1 måls marginal när Slovenien vann 1-0 på hemma-plan och Ryssland vann 2-1 på bortaplan. Så: förhoppningsvis gör Arsenal fler mål på bortaplan än vad Porto gör, och vem som vinner CL får vi vänta med att se tills i Maj!

Skador och trupp inför FC Porto

Har ni sett det senaste inför Porto-matchen imorgon? Alla är skadade. Här är truppen som det ser ut nu:

Lukasz Fabianski, Vito Mannone, Nicklas Bendtner, Carlos Vela, Theo Walcott, Samir Nasri, Denilson, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Abou Diaby, Cesc Fabregas, Gael Clichy, Thomas Vermaelen, Emmanuel Eboue, Mikael Silvestre, Sol Campbell, Armand Traore, Bacary Sagna.

Så, ingen Almunia, Song, Arshavin, Eduardo eller Gallas. KAN DET BLI VÄRRE?! Jag hade svårt att tro att vi kunde slå Porto med normala startelvan, men nu är det precis som FA-Cup matchen som Wenger bara kastade bort (frivilligt) förutom att nu gäller det skador. Helt otroligt att alla är borta inför morgondagens match.

Vi får hoppas på att alla rise-ar till the occation och att Mannone får ta plats i målet.

Mini-nyheter 100215

Otroliga kanon-nyheter nu innan Portomötet: Arshavin spelar inte. Song är osäker för spel. Precis vad vi behöver. Förhoppningsvis spelar Song eftersom att hans position är lite svårare att fylla men Arshavin alltså... Jesus.

Och v.Persie har tackat nej till många stora klubbar för att han av hjärta vill stanna i Arsenal, vilket var ett klokt beslut tycker jag! Det är klart många är ute efter honom men sålänge han vill stanna så känns det som att det är lugnt.

Barcelona är också ute efter Fabregas... IGEN. £60 miljoner är de villiga att betala, men snälla någon, är han inte värd lite mer än de? Speciellt när han själv säger att han inte vill byta, då får de nog dra till med lite högre siffror för att först och främst övertala honom.

Hurra hurra hurra..!



Det är inte bara Alla Hjärtans Dag idag, utan det är också Philippe Senderos och Bacary Sagnas födelsedagar! Så grattis till dem och hoppas alla har en kanondag (i alla fall det som är kvar av den...). :)

Inget förlängt kontrakt för holländaren


Först Chelsea och sen Ryssland. Vart ska Hiddink härnäst?

Holländaren Guus Hiddink avstår från att förlänga förbundskapten-kontraktet med Rysslands fotbollslandslag i år. 30 juni är han fri som en fågel. Förmodligen kommer han att hitta ett nytt lag när som helst. Jag tycker det här är sjukt tråkigt för jag hade gärna sett honom med ryska laget ett tag till.

Visst, det faktum att de inte kom till VM var ju en minst sagt stor besvikelse, men enligt rykten var det inte så mycket Hiddinks fel. För er som inte har hört om det, så ryktas det om att större delar av det ryska landslaget ska ha varit bakfulla under den viktiga matchen mot Slovenien hemma i Ryssland. Vilket är helt obegripligt.

Hur som helst så drar Hiddink och förhoppningsvis kommer en ny tränare som kan använda sig av Arshavin lika bra som Hiddink kunde under Euro 2008. Det blir alltså först till EM 2012 som den nya förbundskaptenen får visa vad han går för.

Chamakh signerar 'pre-contract' med Arsenal



Senaste nytt angående Marouane Chamakh-affären är att han har signat ett 5års kontrakt med Arsenal och kommer komma till klubben i sommar. Om detta är 100% sant eller inte återstår att se eftersom att Arsenal.com fortfarande inte har publicerat det, men förmodligen stämmer det ganska bra.

Han tackade nej till en högre månadslön hos Liverpool för att få jobba med Wenger. Det har nog jag ocks gjort haha, Benitez skrämmer mig (nästan lika mycket som Drogba). Hur som hellst kommer Chamakh få £50,000 i veckan hos Arsenal, och det är inget jag skulle tacka nej till heller för att få spela med superlaget!

Förhoppningsvis blir han ett tillskott i sommar och inför 10/11 säsongen! Om jag skulle få precis som jag vill (vet inte om det beror på att jag är tjej eller inte, haha) så skulle han få spela men ingen skulle behöva petas... Det är ju redan snack om att Gallas drart, men det återstår ju att se. (Och för de som inte fattar att Chamakh inte tar Gallas plats: Gallas kommer förmodligen dra snart och anledningen till att jag nämnde honom var för att han är någon som drar, och Chamakh är någon som kommer in i klubben. Hoppas detta var tydligt nog).

Loan watch: Wilshere debuterar


'In Jack Wilshere there is one for the future, no doubt a big future' Owen Coyle

18-åringen har nu debuterat för Bolton Wanderers. Under tisdagens match mot City spelade han i ca 70 minuter och gjorde en strålande insats enligt tränaren Owen Coyle. Coyle anser att Wilshere är en lysande kandidat för det Engelska landslaget och det kommer inte dröja länge innan han blir kallad till truppen.

Trots diverse storleksskillnader mellan Jack och City-spelarna så kämpade han in i det sista och visade att han var 'a force to be reckoned with' på planen. Ingen körde över honom och spelstilen han har passar mycket bra båder för Arsenal och England. Förhoppningsvis får han många fler spelminuter i Premier League innan han återvänder till Arsenal för att ta över steg för steg.

Inga signaturer så långt ögat når...


Kommer det sluta lyckligt för Bordeaux-talangen i sommar?

Här kommer lite update angående Ronaldo Chamakh och den påstådda signeringen för Arsenal:

Rapporter under veckan har antytt att marockanen ska ha signerat ett 'pre-contract' med Arsenal redan nu, men detta nekar han. Däremot nekar han inte att samtal lagen emellan har ägt rum.

'Jag har fått höra att jag har signerat för Arsenal' berättar han. 'Jag förnekar alla dessa rykten, men för varje dag som går, känner jag mig mindre och mindre som en Bordeaux-spelare'. 'Det finns kontrakt redo med många Premier League-lag men ingen signatur har än dykt upp på någon av dessa kontrakt'.

Arsenal får böta £20,000


Bråket bryter ut på Emirates

Efter Samir Nasris 'cheap shot' den 19 december, då han efter avblåsning stämplade Hull-spelaren Garcia, har nu orsakat Arsenal en £20,000 böter. Bråket som skedde i och med stämplingen har också bötfällt Hull på £40,000.

Jag såg den här matchen, som många andra, och tyckte det var otroligt töntigt av Nasri att hoppa på Hull-spelaren som han gjorde. Sen också att Almunia kutar från andra sidan planen för att lägga sig i var också otroligt onödigt. Det var ganska komiskt dock att Silvestre tror att Hull startar bråket och hoppar genast på närmaste motståndare, haha!

Hur som helst så förtjänar de ett litet straff för sina handlingar. Tur för Nasri att domaren inte såg vad som hände på plats. Det kunde mycket väl ha slutat Zidane-style. Haha...

Arsenal v Liverpool


En sådan blåtira skulle man ha alltså...

Arsenal - Liverpool alltså. 1-0. Take that alla som börjat tvivla på laget! Haha... Jag var och såg matchen på en resturang i Nyköping så därför kunde jag som sagt inte blogga, men här kommer mina tankar om matchen:

Manuel Almunia kan jag börja med att nämna. Vad hände med honom? Det var nästan så att man fick en flashback till fjolårets säsong. Han tog bollarna som kom flygandes mot honom. Han släppte inte förbli något alls. Tummen upp till spanjoren tycker jag. Hoppas det har vänt helt för honom nu. Vi behöver det till nästa onsdags möte med Porto!

Nicklas Bendtner! Vad har hänt med laget egentligen?! Haha, att se Bendtner faktiskt göra lite bra grejer var otroligt kul. Tyvärr sumpade han lite målchanser men vilket attityd-ändrig rörande hans spel! (Okej, tuggummit, gél-håret, de helvita strumporna och den uppvikta tröjkragen är väl lite väl... men that's why we all love him! Haha). Det var kul att se honom tillbaka. Fick han kanske en självförtroende-kick från startelva-platsen?

Liverpool var inte riktigt med i matchen. Okej att jag såg matchen utan kommentatorljud, men det var en av de segaste matcherna jag sett! Till och med Turkiet-Kroatien sommaren '08 var mer händelserik än denna match! Liverpool gjorde ingenting och under hela matchen tror jag att de hade ca 5 målchanser varav en egentligen kunde ha blivit mål! Tråkigt från deras sida! Dock fick de ju en läskig frispark i slutminuten som Fabregas sedan tog ner på armen, och det kanske skulle ha blivit straff... Men domaren dömer och Arsenal fick med sig tre poäng.

Diverse Arsenal-spelare tänkte jag skriva lite om också. Arshavin spelade inget speciellt alls. Han hade lite glöd i början men som vi fick veta efter matchen, så skadade han sig någon gång under spelets gång (gång gång gång) och blev utbytt i slutet. Walcott kom in och gjorde liten skillnad. Nasri skadade sig också tidigt i matchen så att Rosicky fick komma in, och jag personligen gillar verkligen Rosicky så det var kanon! Det var ju också han som krossade bollen till Diaby som gjorde 1-0 målet (otroligt snyggt måste jag säga!).

Bild-valet till det här inlägget kanske ni undrar om... Jag ville bara lägga upp en bild på Vermaelens otroligt supersnygga blåtira från Chelsea-matchen! Haha, är det bara jag som tycker att den är grymt snygg?! Dock är den värre när man ser den på TV... Haha.

Inför Arsenal v Liverpool match-inlägg

Matchen mot Liverpool sågs inte hemma igår kväll, så det var därför jag inte kunde skriva något, haha. Men när jag kommer hem blir det nog ett ganska långt inlägg om matchen. Vad höll Arshavin på med? Vem har bytt ut Almunia till någon som faktiskt kan stå i mål? och Hur pass skadad är Nasri?

Men först: Skolan. Hejdå!

Bendtner redo för spel... åt Liverpool?

Senaste Arsenal-nytt: Liverpool har köpt Arsenals danske striker, Nicklas Bendtner.

Eller, är inte det var Aftonbladet menar med denna rubrik? 'Nicklas Bendtner redo för Liverpool' låter enligt mig ganska mycket som en transfer-artikel. Men icke sa Nicke Bendtner! Det enda denna artikel handlar om är att dansken möjligvis kan få starta imorgon mot Pool eftersom att Eduardo fortfarande har en vecka kvar tills han kan spela från start.

Det är ganska frustrerande med rubriker som med 100% säkerhet kommer misstolkas. Sen att de också har satt olika rubriker beroende på vart man ser nyheten är också ganska konstigt. 'Redo för spel' och 'Redo för Liverpool' är två ganska olika saker... Men det är ju kul med lite spänning i vardagen!

Ballack: Det är inte snyggt spel som räknas


Varför ska man börja käfta emot? Vad tjänar det till..?

Ni har väl inte missat det senaste? Gnället från Ballacks (och Wengers?) sida? Här är så gott som hela historien:

7 februari: Arsenal förlorar mot Chelsea med 2-0 på Stamford Bridge.

8 februari: Wenger ska, enligt Aftonbladet, ha sagt att han ansåg Arsenal vara det bättre laget under söndagens match, och detta satte genast fart på Chelseas Michael Ballack.

9 februari: Ballack anklagar Wenger öppet för att alltid hitta på ursäkter och att det inte är 'snygga passningar och snyggt spel' som räknas i slutändan, utan det är vunna matcher. Ballack tycker att Wenger alltid hittar på ursäkter när hans sida har förlorat och att det är lätt för Chelsea att veta hur Arsenal spelar, eftersom att det är samma stil och taktik varje gång! Tysken är nu säker på att det bara är två lag som slåss om titeln: Chelsea och Manchester United.

Som respons blir Wenger förbannad på medierna som förvränger allt han säger. Detsamma hände mot Aston Villa när Wenger uttalade sig om Villas lång-bollspel, som genom medierna riktade sig till Villas O'Neill, som i sin tur blev vansinnig. Wenger säger att han mestadels hade positiva saker att säga om Chelseas spel och gratulerade dem till vinsten. Men han säger också att det vinnande laget alltid får sista ordet. De får säga vad de vill utan att anses ha fel. Annat gäller, uppenbarligen, det förlorande laget.

Jag säger inte emot Ballack när det gäller Aftonbladets artikel, men om man ser på det hela med ett källkritiskt öga så tror jag att det hela har blåsts upp ur proportion. Visst, Wenger kanske uttalade sig klumpigt, men vad håller Ballack på med? Vem orkar sätta igång och wajna om något någon har sagt. Chelsea vann matchen - grattis. Ballack får gärna tro vad han vill om titelfighten, ingen bryr sig.

Personligen tror jag
, som jag också vet att många andra Arsenalsupportrar att vi fortfarande har en chans. Vi kanske är överoptimistiska och naiva, men låt oss vara just det. Säsongen är över när alla matcher är spelade. Och jag tycker faktiskt att det är pinsammare att ha gett upp hoppet om det faktiskt skulle bli så att vi vann, än att tro på sitt lag och sedan inte riktigt nå hela vägen.

Det blir Arsenal, om Chamakh själv får välja


Bara jag som ser en likhet mellan Chamakh och en ung föredetta United-spelare? Haha...

Här kommer en hyffsat gammal nyhet, men för alla er som inte läser aftonbladet (och allt annat haha) dagligen så skriver jag lite om den här:

Den 26åriga marockanska strikerna, Marouane Chamakh har sagt att när hans kontrakt går ut med Bordeaux i sommar så skulle han föredra en flytt till Londons Arsenal. Både Liverpool och Arsenal la bud på honom under transfer-fönstret bara några dagar sedan men Bordeaux sa tvärnej, då de fortfarande är kvar i Champions League och behöver honom.

Som det ser ut i nuläget så är Liverpools kontrakterbjudande på fyra år värt ca 140 miljoner svenska kronor och Arsenals betydligt lägre, men trots detta har marockanen öppet sagt att han gärna vill representera Arsenal, då han planerar bestämt på framtida spel i Premier League.

Diverse prisutdelningar efter gårdagens förlust


Fabregas blir utsedd till EA Sports Player of the Month

Är helt utmattad just nu efter en otroligt lång skoldag, så om något i inlägget verkar helgalet så vet ni varför haha. Jag ville hur som helst bara notera de sakerna som har hänt sedan gårdagens match.

Bland annat så har Fabregas blivit utsedd till EA Sports Player of the Month, med 60% av alla röster. På andra och tredje plats kom Thomas Vermaelen och Tomas Rosicky, med 20, respektive 10% av rösterna.

Rosicky ska dock inte deppa över att inte ha vunnit detta pris:
han vann nämligen Goal of the Month i januari månad istället med 26% av alla röster. Även här finner vi Vermaelen på en andra plats med 20% av rösterna. Jag röstade på Rosicky i denna 'tävling' men dock inte på målet som vann. Det var tjeckens mål mot Bolton som vann, medans jag röstade på kvitteringsmålet mot Everton...

Spelaren som denna gång har uttalat sig efter en tung förlust är Clichy. Han berättar att laget inte får hänga med huvudena pga förlusten. Vi har sett mycket under säsongen att alla lag kan tappa poäng mot vilket lag som helst, så nu när vi inte har någon press på oss måste vi ta tag i livet och vinna matcher!

Arsenal v Chelsea


Ta efter Vermaelen och skjut mer pojkar...


Med bara 13 matcher kvar att spela i Premier League för Arsenals del så ligger de nu 9 poäng efter Chelsea. Matchen var helt värdelös om ni frågar mig.

Efter bara 8 minuter gör Drogba sitt första mål. Det är ett självklart mål som Almunia självklart inte tar. Vad skulle han ha gjort? Andra målet däremot, som kom redan efter 23 spelade minuter, var delvis Almunias fel. Han står framför bollen och, liksom följer den över sitt huvud med händerna. Inte okej.

Chelseas försvarsspel idag var så gott som felfritt. Det enda misstaget de gör under matchen är när de inte har koll på Arshavin på bortre stolpen, men det blev inget mål av det. Vi hade en del målchanser genom matchen. Av någon anledning så vill inte spelarna skjuta. De ska alltid slå den där passen som förstör allting. Den enda spelare som vågat skjuta under matchen var Vermaelen.

Bendtners insats efter inhoppet i 64e minuten var extremt tråkigt. Han får redan otroligt mycket kritik för sitt dåliga spel och så ska han försöka coola till det lite med en fint som förstör en helt legetim målchans. Nu kommer ännu mer kritik välla in. Jag tycker synd om honom och saknar den självsäkra Bendtnern vi såg i oktober.

Det var of course otroligt tråkigt att det blev 2-0 förlust idag men en rättvis 3 poängare till Chelsea. Det finns inget som tyder på att Arsenal skulle haft någon poäng alls, tyvärr. Nu gäller det återigen att rycka upp sig inför Liverpool på onsdag och sedan Champions League-mötet med FC Porto veckan efter.

Och till alla Arsenal-fans: Bli inte självmordsbenägna pga denna förlust. Alla lag förlorar och idag var det vår tur.

Euro '12 draw!


Warszawa som host-ar EM, kommer också stå för dragnings-platsen


Snart dags för Euro 2012 dragningen
av grupperna! Jag är himlans nervös. Min drömgrupp skulle bli följande:

Ryssland, Sverige, Österriket, Lithauen, Liechtenstein och Luxemburg.

Jag hoppas verkligen att Sverige och Ryssland kommer i samma, för då kommer ju Rysslands landslag kommer till Sverige för att spela en kval-match och det vore inte helt fel om ni frågar mig!

Nu blir det TV4 för att bevittna super-dragningen! Heja heja!
Jahapp, det var det. Inget Sverige för Ryssland, men det blir att se Holland-Sverige för en andra gång live. Det duger väl helt okej.

Svar på kommentarer

Här kommer ett lite sammanfattande inlägg som svarar på några av kommentarerna jag har fått (jag vet inte riktigt hur jag annars ska svara på dem, hehe). Det handlar mest om Almunia och målvaktsrollen i laget.

Jag håller helt med tonytwist som kommenterade att Lehman 'må ha varit en tok, men han tvivlade aldrig på sig själv'. För som jag skrev i tidigare inlägg så är det inte okej att ha en osäker och stressad målvakt längst bak. Jag såg aldrig Lehman spela för Arsenal, men har sett honom mycket i Tysklands landslag och han är inte att leka med.

ze Verminator skriver sen något himlans sant om att 'man inte vinner Premier- och Champions League med en målvakt av Almunias klass'. Det är sant, för han är ju verkligen inte dålig men som ze Verminator säger: 'han är inte heller tillräckligt bra målvakt för att få stå i ett av världens bästa lag.' Jag håller också med till 100% om att han vill se Igor Akinfeev i målet nästa säsong! Och inte bara för att jag älskar det ryska landslaget (jag skulle också gärna se att Pavlyuchenko skulle vara bänkvärmare för Arsenal än för Spurs haha), utan han är en otroligt skicklig målvakt. Tyvärr vet jag inte om CSKA Moskva släpper iväg honom i första taget...

Tills dess att Akinfeev, eller någon annan stjärnklass-målvakt kommer till Arsenal så håller jag ännu en gång med ze Verminator om att Mannone har visat upp sig i början av den här säsongen och från vad vi fick se, så skulle han lätt kunna fylla Almunias skor. Fast risken är ju att han växer ur skorna inom kort...

Och juste, Arsenal fan länkar också till en av de officiella svenska Arsenal-bloggarna och anser att den är riktig (i och med det antar jag att han vill få fram att den här bloggen är fake haha), och jag kan bara hålla med honom om att den bloggen är bra. Så Arsenal fan: jag ska göra det lite enklare för dig genom att länka till den själv: Den RIKTIGA Arsenal-bloggen.

Trevlig söndag på er allihopa och heja Arsenal idag! Och börja inte grina on vi skulle förlora. Hoppet är det sista om överger oss, you know ;)

Wenger: Ta ett chill-pill ang. målvaktskritiken


Antalet insläppta mål är inte automatiskt betyget på målvakten i en match

Senaste nytt från Arsène Wenger: Almunia, Fabianski, Mannone, Szczesny och alla andra fotbollsmålvakter i världen har den svåraste uppgiften. Målvaktspositionen är utan tvekan en position med hög press på sig. Efter förra veckans förlust mot United fick Almunia mycket kritik, vilket Wenger anser vara inkorrekt, till stor del.

'Om en anfallare missar två målchanser men ändå sätter två andra så ses han/hon som hjälte. Om en målvakt gör två misstag som resulterar i insläppta mål, men också gör otroligt mycket bra under en match, så ses han/hon ändå som skurken i dramat' berättar Wenger. Han tycker att Almunia sätter för hög press på sig själv och när man har en nervös målvakt så sprids det till backlinjen och sedan vidare i laget.

Jag håller med honom om att målvakterna får kritik för minsta lilla trots hjälteinsatser i diverse matcher, men samtidigt tror jag felaktig kritik ofta kommer från ett otränat öga. De som har koll på livet kan uppskatta en målvakts prestation trots insläppta mål.

PS. Är det fler än jag som föredrar Almunias blonderade hår framför det han har nu..? DS.

Spotlight: Abou Diaby


Hoppas på att han får lite extra kraft av denna spotlight...

I hopp om att han klarar fitness-testet imorgon tänkte jag göra en Spotlight på ingen mindre än Abou Diaby.

Det var inte länge sedan som Diaby skrev på ett förlängt kontrakt
med Arsenal efter att ha kommit till klubben 13 januari 2006. Wenger beskriver fransmannen som mycket lik Patrick Vieria i både kroppsbyggnad och spelstil. Trots att jag inte var ett Arsenal-fan under den tiden Vieria representerade klubben så förstår jag att det är svårtoppat beröm.

Diaby har alla förutsättningar att fylla skorna
av veteranen som han liknas med. Han har styrka, skicklighet, spelar ett intelligent spel och har ett kanonskått på avstånd. Det han behöver för att lyckas är en skadefri säsong, och hittills har det varit lite problem med just det.

Med 31 startade matcher
i både Premier- och Champions League säsongen 08/09 börjar Diaby bli ett självklart vad för Wenger när han plockar ihop startelvorna inför varje match. Han har också agerat kapten för Frankrikes U19-landslag under Junior-EM 2005, och är nu på vippen att anslutas till A-laget.

Så förhoppningsvis är han spelklar inför Chelseamötet på Stamford Brigde imorgon kl 1700 svensk tid.

Lite nytt utseende här

Nu har jag fipplat lite med designen på bloggen, så om du känner dig vilse så vet du varför. Bilden i headern tog jag för snart ett år sen när jag var på Emirates och såg Arsenal - Manchester City. :)

Det kanske kommer ett eller annat Spotlight-inlägg under kvällen!

Inför Arsenal v Chelsea


En vist på Stamford Bridge sätter Arsenal i en bra position inför sista tredjedelen av säsongen

En av säsongens stora matcher närmar sig och jag känner att nerverna börjar komma, fast Arsène Wenger lyckas lugna ner mig och säkert många andra i gårdagens 'Match Preview' på Arsenal.com.

Bara det att Wenger säger hur titelhoppen inte kommer dö hos honom om de inte får med sig några poäng på söndag, gör mycket. I november låg vi 11 poäng efter Chelsea, nu är vi 6 poäng efter och möjligtvis 9 efter söndagsmatchen, så varför ska vi ge upp? Vi har haft det värre och vi vet att vi kan 'bounce-a' tillbaka med 10 matcher utan förlust, som vi gjorde sist.

Chelsea har endast släppt in 20 mål den här säsongen, men 15 av dessa mål har kommit från fasta situationer, så förhoppningsvis kan Arsenal införskaffa några sådana. Didier Drogba, antar jag, kommer vara den här matchens Rooney. Det är honom spelarna måste ha koll på eftersom att under hans senaste nio matcher mot Arsenal har han gjort tio mål.

Lagmässigt så är Campbell tillbaka, men Eduardo och Vela uteblir. Nicklas Bendtner är med i laget men är inte i tillräcklig form för att starta en match, och defenitivt inte en mot Chelsea. Och Almunia vaktar målet även i denna stormatch. Diaby är dock inte helt klar för spel. Han kommer genomgå ett fitness-test under morgondagen, men Wenger måste också avgöra om det är värt att riskera hans spelförmåga i och med Liverpool-mötet nästa vecka och Champions League matchen veckan därpå...

Nu får vi bara hoppas att spelarna inte överanalyserar matchen och gör en vinst mer svåråtkomlig än vad den egentligen är!

'Hey, you're too slow!'


'Silvestre looks clever' haha

Kikade in på http://goisagiandarsenal.blogspot.com/ och hittade ett himlans roligt klipp på Arshavin. Innan han riktigt hade settlat in i Arsenal och lärt sig engelska var han alltid så ledsen på intervjuer. Han kunde inte alls uttrycka sig. Efter att ha sett detta klipp kan jag andas ut, haha! Visst, man kanske inte alltid förstår vad han säger men jämför hans engelska ovan med en av de första intervjuerna i Arsenal! Skaplig skillnad måste jag säga.

Sen gillar jag också hur han säger att Silvestre SER smart ut och att Bendtner klär sig konstigt, hohoho.


Ni måste hålla med om att engelskan har blivit otroligt mycket bättre!


Maskulin-kvinnan v Laptop-mannen


Premier League-lördag eller Supersöndag?

Det finns många experter på Canal+ som snackar både under Premier League Lördag och Supersöndag, men vissa är, oundvikligt, bättre än andra.

Nora Strandberg: AKA den manligaste av dem alla. Bara för att hon är tjej, och hennes kollegor är en majoritet av killar, så måste hon inte vara en av 'grabbsen'. Det är så töntigt när hon sitter bredbent och dålig hållning för att låssas vara en gansta'! Och sen undrar jag om titeln 'Programledare' innebär att man inte behöver kunna något alls? Hon ställer bara frågor, som tyvärr, låter extremt okunniga... Det framgår inte om det finns någon kunskap bakom pannbenet eller om hon bara har jobbet för att göra det mer jämställt. Det är verkligen inte töntigt med tjejer på fotbollsprogram, men om du är tjej, VAR EN TJEJ! Jissis...

Jens Fjellström: går mig på nerverna. Han snackar som om han kan bäst. Visst, han kan sin sak, men var inte så himla 'överlägsen'. Han är så dryg när han åker till matcher som United-Chelsea och kommenterar live och behandlar det som om det är en fis i rymden. Visst, han kanske tycker det är helt whatever att åka dit men eftersom att han måste vet att folk skulle döda för det han gör måste han inte vara så nonchalant.

Jonas Dahlquist: Han är lite konstigt men ändå en härlig prick. Rule Britannia är en askul idé till program och jag skulle himla gärna vilja ha ett sånt program 'när jag blir stor'. Men vad han gör under Premier League-Lördagar vet jag inte riktigt haha. Han står ju mest framför sin laptop, haha.

Richard Henriksson: Sist men inte minst. Han är min favorit, för han är inte snobbig och jobbig. Han vet vad han snackar om och ser inte så himlans dryg ut!

Så Supersöndagens program är nog min favorit av Lördag och Söndag fast det skulle då vara mycket bättre om man bytte ut Nora mot Jonas... För då skulle alla jobbiga vara samlade på lördagen haha! Sen vill jag också bara påpeka att Erik Niva är himlans tråkig för han skrattar aldrig. Tack för mig!

Oh my god, Fabregas gillar inte klimatet!


Fabregas spelar med ett klyvet hjärta... haha

Ännu ett försvarstal från Fabregas har kommit fram på aftonbladet.se (klicka på länken för att komma till artikeln), men den här gången låter det inte riktigt lika nekande från spanjorens sida. Han har aldrig nekat att han någon gång i framtiden kommer återvända till Barcelona (som uppenbarligen vill ha honom), men idag låter det lite mer som att han är redo att dra när som helst. I och för sig säger han att han vill fokusera på hur det ser ut nu och nu är det Arsenal som gäller, men jag kan inte låta bli att tolka hans ord 'Ingen har, vad jag vet, ringt mig eller min agent' som extremt besviket.

Om någon hade hört av sig, hade han varit borta för länge sen då?

Jag tror nog att Fabregas stannar ett tag till i alla fall och allt som skrivs om hans framtida flytt till Barca bör tas med en nypa salt, för nog är det tidningarna som sätter snurr på hans ord för att göra ryktena mer intressanta allt. Jag menar, det är klart han föredrar Barcelonas klimat före Englands, som han berättar i artikeln, så varför göra det till en sån himla stor grej?

Arshavin är i farten igen


En liten del av min Arshavin-kollektion som hänger fint på väggen här hemma

I dagens 'Mail Online' kan vi läsa om Arshavins senaste klagomål, haha. Han berättar att det är omöjligt för Arsenal att vinna Premier League med honom som förste-striker. I landslaget är han bekväm som andre-striker och har funnit sig i en vänster-anfallande position i Arsenal. Han kritiserar däremot inte Wenger för att ha satt honom i den positionen längst fram eftersom att Wenger bara agerade utan val i en krissituation (med RVP borta m.f).

Så varför kan ryssen inte finna sig i sin nya position? Ja, som många vet är han en av de kortare spelarna i PL (Paul Scholes är dock två cm kortare, haha) och det är svårt att fightas om bollen i målområdet. Speciellt när det gäller luftkamper. Han föklarar att sina 172 cm fungerar för honom och han har lärt sig att utnyttja sin höjd (eller brist på rättare sagt) men det är som sagt svårt när han är hälften så stor som backarna i motståndarlaget.

Jag tycker att 'Shavi' (eget smeknamn på honom... förklarning kommer i separat inlägg någon gång, haha) passar mycket bättre som vänstervinge med någon annan på topp och Fabregas bakom sig, men det är svårt nu när alla andra är skadade. Däremot tror jag nog att Wenger kan stoppa upp Nasri eller Eduardo på striker-positionen för de har åtmistonde lite höjd haha.

Dagens visdomsord: Wenger


Premier Leagues by far, klokaste tränare

En hel del har Wenger berättat den senaste tiden och han är så otroligt klok och omtänksam så det är läskigt. Han berättar på en presskonferens att han inte tänker nämna spelarna som han försökte värva under förnstret, vid namn. Han vill inte att dessa spelare som är fasta i sina klubbar ska hamna i en obekväm position om han skulle benämna dem. Vilket jag tycker är otroligt schysst. Och när reportrarna frågar om det var en striker han försökte värva så säger han att det lämnar han åt folket att gissa.

Angående Chelsea-mötet på söndag säger han att han tror på laget. Matchen är ett perfekt tillfälle att 'köra över' liga-ledarna. MEN! Även om det inte skulle gå vägen för Arsenal så ger fransmannen inte upp hoppet. 'Vi kommer slåss för titeln in i sista sekund av säsongen, för som vi har sett så kan ALLA lag tappa poäng'. Han erkänner också att laget inte spelade bäst någonsin mot United förra veckan men det måste vi lägga bakom oss för att nu fokusera på söndagens möte med topplaget.

Anledningen till att Wenger har sagt åt sina spelare att lugna ner sig och 'chilla' är att ingen, i början av säsongen, trodde att de hade en chans att utmana för titeln i år. De har nu under senaste tiden bevisat att de är 'a force to be reckoned with' och därför kan de slappna av. Spelarna måste spela med mer frihet, bli inte uppjagade och skrämda över att de faktiskt har en chans, utan ta det lugnt och spela som alla vet att de kan!

Euro 2012! Ute i god tid


Kommande EM kommer hållas i Polen och Ukraina sommaren '12

Som jag skrev tidigare i ett inlägg så kommer jag raportera från VM i sommar en hel del här på bloggen. Det laget jag hejar på mest just nu är Nederländerna. Detta eftersom att det alltid har varit mitt och familjens favoritlag. Mitt favoritlag är ju Ryssland (pga Arshavin) men de åkte ju ut för inte så länge sen...

Hur som helst: Jag har också tänkt skriva om Euro 2012 och eftersom att gruppdragningarna är på söndag så tycker jag det var passande att fixa denna kategori redan två år i förväg! Haha, fast kvalen börjar ju om bara ca 8 månader!

Här är lagen i rankningsordning, dvs rankningarna som grupperna kommer delas in utifrån:

Pot 1: Spanien, Tyskland, Nederländerna, Italien, England, Kroatien, Portugal, Frankrike, Ryssland

Pot 2: Grekland, Tjeckien, Sverige, Schweiz, Serbien, Turkiet, Danmark, Slovakien, Rumänien

Pot 3: Israel, Bulgarien, Finland, Norge, Irland, Scottland, Norra Irland, Österriket, Bosnien-Herzegovina

Pot 4: Slovenien, Lettland, Ungern, Lithauen, Vitryssland, Belgien, Wales, Makedonien, Cypern

Pot 5: Montenegro, Albanien, Estland, Georgien, Moldova, Island, Armenien, Kazakhstan, Liechtenstein

Pot 6: Azerbaijan, Luxemburg, Malta, Färöarna, Andorra, San Marino


Fabregas till Barcelona... nu igen?


Godall vägrar ge sig... eller är det bara pressens påhitt?

Alfons Godall, Barcelonas vice president uttalade sig igår om eventuella Fabregas-köp: "Förr eller senare så kommer det bli så att Cesc kommer tillbaka till oss. Vi kan värva spelare eftersom vi är en respekterad och solid klubb" säger han till Aftonbladet. Budet ligger på ca 500 miljoner svenska kronor, trots att både Wenger och Fabregas inte har några planer på en framtida flytt för spanjoren.

Oändliga rykten har spridits om Fabregas och att han är länkad till Barcelona. Oändligt många gånger har han svarat på dessa rykten med att han tänker stanna i Arsenal. Oändligt många gånger har Wenger sagt att superstjärnan inte är till salu. Någon mer än jag som tycker de bör ge sig någon gång?

Bendtner och Walcott update


Bendtner ser fram emot att ta igen det han har missat

Bendtner: Han ser fram emot att komma tillbaka 100% och kunna spela på riktigt igen. Enligt honom är han snart lika bra igen som han var innan skadan, haha. Det har varit jobbigt för honom att vara borta från fotbollen men han säger att han är en allmänt glad snubbe, så humöret har varit okej ändå! VM närmar sig med stormsteg och han är smått nervös för vad som kommer hända, men ser positivt på det hela!

Walcott: Har haft det svårt med skador och dylikt den senaste tiden och har blivit mycket kritiserad angående spelet i de senaste matcherna, som har hållit långt ifrån samma standard som han har. Wenger försvarar honom och säger att han har haft det svårt med alla skador men är helt skadefri ATM. Han behöver lite matcher för att blir sig själv igen, men det ska somsagt inte vara något problem. Wenger tror starkt på den unga spelaren.

Många inlägg på G!

Har varit extremt upptagen i skolan och liknande men ett antal inlägg om Bendtner, Campbell och Walcott kommer när jag kommer hem idag!

Stay tuned!

Rösta på månadens Arsenal-mål!


Rosickys kvitteringsmål fick min röst den här månaden

Det är nu dags att utse månadens Arsenalmål på Arsenal.com. Det var inte speciellt många mål i januari som var något extra, dvs värda att rösta på.

Men jag tycker faktiskt att Rosickys mål mot Everton som kvitterade var ganska snyggt så den fick min röst haha! Grejen med det målet är nog att det var ett sånt viktigt mål så det faktum att den var lite snygg med studs av en Everton-spelare gjorde det bara ännu bättre.

På en andraplats för mig kommer Vermaelens mål mot United i förra veckan. Det var ett snyggt mål och han gjorde någon slags halvsne cykelspark på den så det var ju trevligt! Detta mål ligger för stunden på andraplats i omröstningen på Arsenal.com. 16% av rösterna har Vermaelen och ledaren är Rosicky, fast för Boltonmålet han gjorde för inte så länge sen (30% av rösterna ATM).

För att rösta och se målen från januari månad, klicka HÄR.

Szczensny förlänger med Brentford


Den unge talangen fick sin vilja igenom och stannar i Brentford på lån säsongen ut

Wojchiech Szczesny, Arsenals blivande förstamålvakt, som Wenger själv kallar honom, har nu förlängt låneperioden med Brentford i League One till 31a Maj 2010. Han har imponerat mycket sedan han anlände till Griffin Park i November genom endast sex insläppta mål för laget under sina första nio spelade matcher. Tre av dessa matcher höll han också nollan.

19-åringen kom till Arsenal år 2006 och höll nollan i sin debut mot West Bromwich Albion i Carling Cup tidigare den här säsongen. Han har också blivit utvald till bänkvärmare i många matcher i både Premier League och Champions League samt spelat tre reservmatcher varav i två höll han nollan.

Internationellt sett så har den unge polacken gjort sin debut för A-landslaget under andra halvlek när de mötte Canada i November. Slutresultatet i den matchen blev 1-0 till Polen.

Detta är helt perfekt tycker jag, för Almunia kommer förr eller senare kollapsa helt och Fabianski kommer inte kunna fylla skorna till fullo. Szczesny, som då kommer vara aningen mer utvecklad, är lovande för framtida spel i Arsenal och Wenger har somsagt själv berättat att han är mycket imponerad och tror starkt på honom.

Källa

Don't hang down your head, Tom Dooley


En optimistisk kapten är precis det som behövs för att plocka upp det vi förlorat

Kapten Cesc Fabregas är optimistisk trots gårdagens 3-1 förlust. Han uppmanar nu laget att strunta i kritiker som minst sagt har en negativ inställning till lagets titel-chanser. Manchester Uniteds trepoängare lämnar nu Arsenal på en tredjeplats i ligan, fyra poäng efter United och fem bakom ledarna Chelsea (som även har en match mindre spelad). Fram till Arsenals besök på Stamford Bridge kan klyftan till Chelsea växa till hela åtta poäng.

Fabregas menar att United under gårdagen kunde ha gjort många fler mål men sumpade de chanserna. Respektfullt men bestämt förklarar han att han inte kunde ha brytt sig mindre om vad folk säger om laget. Det är nu upp till spelarna att visa vad de går för och han vet att de kan klara det.

Jag kan inte gör annat än att hålla med Superkaptenen. Visst, det ser inte ljust ut nu, men jag tvivlar inte på lagets förmåga att plocka upp de poäng de har förlorat. Matchen på söndag blir utan tvekan väldigt tuff men vi supporters kan inte bara ge upp på laget. Säsongen är långt ifrån slut och titeldrömmarna lever än kvar här hos mig.

Källa

RSS 2.0