Sommarens preliminära TV-tider



Fetade länder är de som kommer följas mest... Fetade datum är de dagar som innehåller matcher jag INTE kan missa, haha. Sen är det såklart 1/8, 1/4 och 1/2 finaler också, men de kommer in efter att gruppspelet är klart.

Matcherna kommer att sändas på SVT respektive TV4 under dessa datum och tider.

11 dagar kvar nu! :)

WC2010 Representanter - Målvakt, back och mittfält



Målvaktsmässigt har vi inga representater. Almunia har ingen chans mot Casillas och Fabianski är inget förstahandsval för Polen. Det är synd tycker jag, att vi inte har några riktigt bra målvakter... Det hade vart bra för dem båda att få lite speltid under sommaren och speciellt för Fabianski som måste skaka av sig lite efter denna säsong.

Från backpositionen har vi tre Arsenalspelare med i Syd Afrika: Clichy, Gallas och Sagna. Bacary Sagna är första högerbacks-valet för Frankrike så honom kommer vi få se mycket av i sommar :). Clichy däremot är är tredjehandsval bakom Abidal och Evra, så han kanske inte kommer få så otroligt mycket speltid, och Gallas är klar för spel once hans skada är borta. Senderos och Eboué kommer också representera sina respektive länder (Schweiz och Elfenbenskusten) i sommar.

TYVÄRR kommer vi inte få se Vermaelen alls i sommar, men på ett sätt är det väl bra eftersom att han har haft ett otroligt tufft år har nu chansen att recover-a lite tills nästa säsong!

I mittfältet har vi också gott om representanter. Abou Diaby lär få spela för Frankrike i och med Diarras och Vieiras frånvaro. Något som är helt otroligt är att Samir Nasri inte fick en plats i truppen som kommer åka i sommar... Det har jag riktigt svårt att förstå. Song kommer att spela för Kamerun och Fabregas är självklar i Spaniens trupp.

Walcott ser ut att bli startelva-material för England i sommar, vilket är kanon. Varken Denilson eller Rosicky kommer tyvärr att delta... vilket är synd, för lite speltide hade gjort dem gott.

Striker-watch i WC2010 återkommer jag med.

RvPs VM i fara efter vrist-återfall?

Det senaste är att Robin van Persies vrist-skada ska ha kommit tillbaka! Eller åtminstone i en mildare form. Han drog från träningen sist med foten i ispack.

Förhoppningsvis är det bara påhitt, men om det envisas med att vara sant så är hans VM i fara och därmed Hollands titelchanser (inte för att Holland utan RvP är som United utan Rooney, men hans frånvaro ökar inte deras chanser att vinna). Jag hoppas VERKLIGEN att han ska kunna spela VM helt utan problem.

Jävla skit-vänskapsmatch som skulle förstöra hela hans år!

ARSHAVIN 29 DEN 29e :D


Snyggshavi blir bara äldre och äldre.....

IDAG FYLLER INGEN MINDRE ÄN SUPERARSHAVIN 29 ÅR!!! :D
GRAAAAAAAAAATTTIIISSSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!


Senaste nytt för alla fotbollsälskare :D


Klicka på bilden för att komma till hemsidan!

Jag och min kära vän var inne på BR idag (varför? ingen vet) och då såg jag något riktigt cool! Haha :D De säljer dockor/nallar (som ser ut som människor) och så säljer de match-kläder till :D De är som fotbolls-maskottar!! Och det finns Arsenal, United, Barca, Liverpool, Chelsea och Juventus! Så himla COOLT! (Och jättedyrt hahah)

Så min kompis och jag valde ut den som såg mest ut som Arshavin och la undan den tills på måndag då pengarna kommer in på kontot. Det blir en liten Arshavin-maskot med Arsenalkläder alltså :) Vi funderar på att trycka SHAVI på ryggen så att alla vet vem han är höhö.

Det är en sån himla rolig idé och så sjukt kul för alla barn som älskar fotboll (och alla andra också, typ mig?). Så mini-Shavi kommer få följa med till London i sommar på Emirates Cup :D ... Tyvärr var Arsenal-kläderna slut på BR i Nyköping, men skorna, kepsen och svettbanden fanns och de skulle köpa in mer Arsenal-kläder :D Fett!

Well Suited: Thomas Vermaelen's fabulous first season


Juni 2010

Idag kom denna SchnyggTidning hem till mig =] Ett fett reportage om Vermaelen och om hans första år @Arsenal FC och såååå. Och sen en lite mindre artikel om Wilsheres framgångar :)

I tidningen finns en bild på hela laget uppställt med snygg-kläder på sig (typ som det Vermaelen har på sig på omslaget), och alla har kavajer på sig förutom en spelare... Kan ni gissa vem som tror att han är cool för att han är annorlunda? I'll give you a hint: Dansk.

Mini-nyheter 100523


Detta blir ett nyhets-inlägg som avviker lite från Arsenal-temat haha...

Christian Chivu
spelade igår, när Inter tog hem Champions League titeln. Han spelade med hjälm pga av olyckan som drabbade honom i januari. Det är inte konstigt att spela med hjälm, men det är ganska konstigt att någon som han, som råkat ut för det han faktiskt gjort, väljer att spela med oknäppt hjälm genom hela matchen. Jag förstår inte hur han tänker... Det är inte som att det är snyggare om den är oknäppt? Samma sak gäller hockey-spelarna i VM (och alltid annars). De har visserligen hjälmarna knäppta, men man skulle få plats med en hel knytnäve (minst) mellan strap-en och hakan. Helt meningslöst. MEN, det är såklart upp till spelarna hur de vill ha hjälmar etc. Jag förstår bara inte hur de tänker.

José Mourinho lämnar nu Inter för Real Madrid. Det har det varit snack om länge och det blev officiellt inatt. Champions League finalen var den sista Inter-matchen för tränaren. Han har onekligen haft en kanonsäsong i Italien med en trippel i bagaget. Nu blir Madrid hans nästa utmaning. Vi får väl se hur det går. El Classico kanske blir mindre enformigt nästa säsong?

ARSENAL: Det finns inofficiella officiella uttalanden om att Fran Merida lämnar oss i sommar för Atletico Madrid. Hurvida detta är sant eller inte får ni väl avgöra själva om ni tror haha, men [HÄR] har ni källan. Det har ju varit snack om hans departure tidigare, då jag vet inte riktigt vad jag tror.

Spotlight: Marouane Chamakh



Ja, en hel del inlägg här på bloggen har ju handlat om spekulationer kring denna marockan. Nu är det äntligen dags för hans alldeles egna Spelar-spotlight!

26-åringen föddes den 10 januari i Frankrike. Trots att han vuxit upp i Frankrike och representerat landet på ungdomsnivå, så valde han att spela för Marocko i och med sina föräldrars ursprung. År 2000 accepterade Chamakh ett medlems-erbjudande från Bordeaux ungdoms-academy.

19 januari 2003 kom debuten för Bordeaux A-lag i mot Metz i Coupe de la Ligue och mindre än en månad senare kom debuten i Ligue 1, mot SC Bastia. Hans 13 Ligue 1 mål säsongen 08/09 hjälpte Bordeaux till titeln och förstörde Lyons vinnarsvit på 7 år.

Så, Arsenals nya nummer 29 verkar mycket lovande och förhoppningsvis kommer han bidra klubben något speciellt. Och sen hoppas jag också att han börjar snacka engelska snart, för det är så pinsamt när tolkar krävs i lag-intervjuer haha... Till och med Pavluychenko har börjat lära sig nu, så det går förhoppningsvis bra för vår nya fransman as well. :)

Vem har biljetter till årets Emirates Cup?



JO DET HAR JAG!!! :D Så det kommer bli en feeeet sommar!.. Eller.. två feta dagar :D Två matcher den 31 juli och två matcher den 1 augusti. LOVE IT!

Det blir spännande att se bland annat Chamakh och alla andra nya spelar (som kommer komma haha) spela :) Och... Ronaldinho och Kim Källström (haha) osv osv.

Någon mer som ska dit? :D

Biljetter hittar man [HÄR] :)

Chamakh klar för Arsenal :D



Chamakh är sedan igår, klar för spel i Arsenal-tröjan :D Jag har inte kunnat rapportera hit till bloggen förrän idag då jag varit i Stockholm sedan igår morse.

Men hur som helst så har han nu kommit till Arsenal officiella och jag gillare' :D Nummer 29 är numera hans och jag tror det kommer gå kanon! Han ser inte så pjåkig ut heller... vilket är ett +.

[HÄR] finns en gratisvideo från ArsenalTV om hans signering :)

Arshavinal-skor!



På Nike.com kan man designa egna skor... med olika grejer på.
Dessa skor skulle jag inte tacka nej till, haha... ^^



Correction!

Svar på kommentar: Haha för er som läste mitt "Vem är jag"-inlägg, och tänkte efter, så upptäckte ni säkert något ologiskt. Nej, jag har inte spelat fotboll sen jag var ett år gammal. Det blev fel i siffrorna ^^

Jag slutade för ca 4-5 år sedan och har spelat sammanlagt ca 8 år.

Fråga: Vem tar över ledarrollen?


Vem ser DU med kaptensbindeln om Fabregas skulle dra?

Fabregas hit och Fabregas dit. Fabregas mot Toure, Fabregas mot Zlatan. Ryktena är så många att man knappt hinner med. Under de senaste dagarna har det sagts att spanjoren är KLAR för Barcelona, att inget bud har lagts och att Fabregas själv uttalat sig om att vilja lämna Arsenal.

Det är nu inte rykten och spekulationer jag tänkte änga detta inlägg åt. Jag har en liten funderar-fråga till er läsare:

OM (!!!!) det skulle bli så att Fabregas faktiskt försvinner nu i sommar, vem tar över kaptensbindeln?

För vissa är svaret kanske uppenbart, för andra är det en omöjlig fråga att svara på. Jag har lite svårt att själv säga vem jag tycker borde ta över bindeln. Det är klart att när den satt på Arshavins arm, en av hans tidiga matcher i Arsenal, så kändes det bra haha. Sen om man kanske tänker steget längre, vad som är bäst för laget, så blir det lite svårare. Vad tycker ni? Självklart eller klurigt?

Arsenal Official Magazine


En hel del tidningar hänger dock på väggen... haha

Tänkte att jag skulle svara på en fråga om Arsenal-tidningen jag prenumererar på:

Till en början så köpte jag bara lösnummer av tidningen. Köpte mitt första nummer första gången det stod något om Arshavin i den, alltså i Mars 2009 (köpte den på Arlanda, på väg till Arsenal-Man City matchen heehe). Sedan dess har jag köpt varje nummer och började prenumerera i början av den här säsongen.

När det gäller ställen som säljer tidningen, så kan det vara lite klurigt. Det är endast två ställen jag vet om som 100% har tidningen, och det är en liten tobaksaffär i Nyköping och Pressbyrån på övervåningen på Centralen i Stockholm, haha. Pressbyåer brukar inte få in tidningen, utan det är nog ren tur om man hittar ett ställe som har den. Sen att en liten kiosk på väg till skolan för mig, hade den, var nog ödet ;)

Hur som helst så prenumrerar jag nu, och det kan ni också göra genom att klicka er fram [HÄR].

Almunias BDay!



Idag fyller allas favorit 33 år! Grattis grattis!

Hangeland numera utesluten, men what about Joe Hart?


Ryktena om Fulhams Brede Hangeland
har jag tidigare skrivit om på bloggen. Dessa rykten ha Wenger numera tystat. Han säger att Hangeland är en talangfull mittback, men han har aldrig försökt värva honom till klubben. Läs mer om det [HÄR].

Jag tror inte att Hangeland hade tillfört speciellt mycket till klubben anyway. Truppen behöver en partner till Vermaelen, inte en kopia. Norsken är alldeles för lik Vermaelen och är inte kompanjonen Wenger söker till sin belgare. Pusselbiten som saknas är helst högerfotad och rather stabil. Enligt mig.

När det gäller målvakter så är de flesta Arsenal supportrar (vad jag har märkt av) ganska eniga över alternativen. De som står högst på listan är Citys Joe Hart, (min personliga favorit) CSKAs Akinfeev och Lloris från Lyon. Det senaste om Wengers önskelista är att Hart toppar, och ett bud kommer möjligtvis läggas inom en snar framtid!
Edit: Jag tror er när det gäller Buffon! Han står säkert allra högst upp på alla lags lista... men från det folk har sagt till mig, när diskussioner om målvakter ägt rum, så har han inte varit ett realistiskt mål (fyndigt) för klubben. Men visst, han är självklart ett alternativ, om Wenger någonsin skulle vilja lägganer sånna pengar på en målvakt.

Tack!

Hey you guys! Jag tänkte bara berätta att jag uppskattar alla era kommentarer jättemycket och många av dem är så kloka att jag inte kan göra annat än hålla med, haha!

Det är så synd att många kommentarer inte har en avsändare som går att svara till (t.ex. en blogg eller email adress). Jag kanske ska börja samla ihop de kommentarerna jag vill svara på och göra lite fetare "Svar på kommentar"-inlägg, med större tidsmellanrum... Frågan är bara om kommentarerna då hinner bli irrelevanta?

Oh well, tack för alla kommentarer i alla fall! Det är jättekul att läsa =]

Svar på kommentarer


Gusten säger:
Jag skulle också vilja se Huntelaar i Arsenal. Men vore det inte lite dumt att köpa in honom när Chamakh redan är på väg samtidigt som det är brist på hyggliga mittbackar till nästa säsong?

Svar: Precis som du säger så skulle det vara lite onödigt med ännu en striker i Arsenal i och med Chamakhs (eventuella) ankomst. Wenger verkar tyvärr vara lite blind när det gäller försvaret. Gallas försvinner förmodligen, som jag tidigare skrivit, denna säsong, vilket kräver ny mittbacksparter för Vermaelen. Eventuella miffältar-förhandlingar med Barcelona är heller inte uteslutna. Vår Fabregas för deras Toure?

Personligen vill jag behålla Fabregas fo eva, och jag tror inte att jag är ensam om att tycka det. Eller, åtminstone en säsong till! Vi har all chans i världen att ta hem ligan nästa år. Att behöva träna upp en ny Fabregas (Nasri?) på mittfältet kommer minska den chansen, om det inte skulle vara så att Toure är redo från start att kliva in och styra upp spelet med nytt lag och allt. Nej - Fabregas vill jag behålla, och det kommer inte dröja innan vi får veta resultatet av förhandligarna.

Och svar till Arsenal-fan: [email protected]

Har Monsieur Gallas spelat sin sista match på the Emirates?



Som det ser ut och låter på alla så kommer William Gallas inte längre vara Arsenal-spelare efter sommaren. Vem som kommer ersätta honom är ännu inte klart... Huntelaar perhaps?

Det är inte första gången nu, som Gallas har problem i laget. Eller är det laget som har ett problem med honom kanske? Det har uppstått en hel del konflikter mellan medspelarna och han vägrade nyligen ett nytt kontrakt inför kommande säsong pga eventuellt sänkt inkomst.

Det finns nog en hel del spelare i omklädningsrummet som inte sörjer detta faktum. Nasri har uttalat sig om att han och landslags-polaren Gallas inte längre kommunicerar. Att de inte gör det beror på en hel del saker, men det påverkar, enligt Nasri, inte spelet på planen.

Meningsskiljaktigheterna mellan de båda fransmännen började med att Gallas, i sin självbiografi (har han en sådan? haha), anklagar Nasri för att inte ha låtit Henry sitta på sin plats i den franska spelarbussen under EM för två somrar sedan. Nasris historia låter dock lite annorlunda. Han berättar:

"Theirry var frånvarande på grund av en ryggskada, så jag satt på hans plats i bussen. När han återvände sa Henry "Kan du resa dig?", på ett visst sätt. Jag svarade med "Well, respect works both ways". Han bad mig då ställa mig upp, vilket jag gjorde. Vi skrattade åt det och såg en DVD tillsammans. Denna incident har inget med EM-fiaskot att göra."

Vi får se hur det blir med gamle Gallas. Jag tror som sagt att hans dagar på Emirates är över, men hur det blir återstår att se.

KNVB ALL THE WAY!


Tur för Heitinga och c/o att Ryssland inte kom till VM.........

Salcin säger:

Holland vinner VM. Spelare som Robben, Sneijder, RvP, VdV har alla kapacitet i världen att bli matchvinnare emot vilket lag som helst. Vare sig det är Nordkorea eller Spanien. + har jag satsat pengar på tulpanerna så om dem inte skulle gå o vinna skiten nu så vore det rent ut sagt förjävligt!

Jag säger:

INDEED!

Jag hoppas att gänget går hela vägen för en gångs skull! Men jag deppar fortfarande för att Nistelrooy inte blev uttagen... Han är alltså för gammal numera... Så himla tragiskt :(

Whiteboard-en är redo för VM!



Såhär har jag spenderat min förmiddag. Skrivit upp alla grupper, matcher, datum och semi/kvarts finaler osv osv osv. Nu gäller det bara att ingen av katterna får för sig att leka på den... heeeehe.

Svar på kommentar - Vem är jag?


Hejhejhejhejhej...


Såg nyss att 'Markus' undrar vem det är som bloggar här egentligen :) Jag vet inte om jag presenterat mig ordentligt förut men jag kan lika gärna göra det igen:

Katrin heter jag och är snart hela 17 år gammal (woow...). Ja, jag är en tjej som bloggar om mitt favorit-fotbollslag. Ni läsare har inte snålat med shockerade kommentarer angående just det, haha :). Jag har hur som hellst snart gått ett helt år på gymnasiet (Samhäll-Media) och spenderar stora delar av min tid på fotboll. Själv har jag spelat i 10 år... Men slutade för sisådär 5 år sedan.

Arsenal är uppenbarligen mitt favoritlag och har varit det i 1.5 säsonger nu. [HÄR] kan ni läsa hela storyn om hur jag blev Arsenal-supporter.

Bloggen startade jag för att jag inte ville tråka ut alla läsare jag har på min personliga blogg, med massa fotbollssnack varje helg. Jag började inte Arsenal-blogga för att jag tror att jag vet bäst eller för att jag tror att min åsikt är professionell på någon level alls. Jag älskar att skriva om Arsenal och uppskattar när folk kommenterar det jag skriver på ett respektfullt sätt.

Något jag fått bekräftat under mina månader med den här bloggen är att vissa har otroligt svårt att inse att jag får tycka PRECIS VAD JAG VILL. Det jag tycker är inte fel, och det ni andra tycker är verkligen inte heller fel. Jag kan ta kommentarer om hur folk inte håller med mig, men när kommentarerna påpekar hur FEL jag har, då blir det bara löjligt. (Sen om jag skulle få för mig att skriva att Almunia är Arsenals bästa striker, då kan man få kommentera att jag har fel... men hittills har det inte hänt... vad jag vet).

Om någon mot all förmodan skulle vara ytterligare intresserad av vem jag är så kan man få sneak-a en peak av min personliga blogg http://katrin.blogg.se/ :)

Goodbye säsong 09/10

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Jag har inte kunnat se någon Arsenal-match sedan sist jag skrev + att jag har haft mer att göra skol-mässigt än någonsin förr (nu inför sommaren).

Som ni säkert kan förstå så kommer bloggandet sakta ner lite under sommaren. Det kan hända att bloggen blir lite av en VM-blogg, men det återstår att se.

SillySeason-signeringar kommer givetvis skapa lite inlägg allt eftersom!

Glad summer-break på er alla!

Mycket intressant! =]



Några tankar?


Arshavin hit och Arshavin dit...


Vart har han tagit vägen?

Nu har jag så gott som fått nog. Hur jävla svårt kan det vara att översätta några små äckliga citat från ryska till engelska????

Arshavin - I'll be at Barcelona next season, and Clichy wants to join me!

Arshavin slams medical staff

Andrei staying and a lot of other things depend on one man

He just said if he would happen to play in Barcelona it would be the signature of his career; it is not that he doesn't want to be at Arsenal.

Arshavin happy and grateful to be at Arsenal

Vilka av dessa artiklar stämmer? Vilka är påhitt och vilka citat är lost in translation? Det är så sjukt svårt att veta, för Arshavin är inte dum nog att säga öppet hur han vill lämna klubben med 2 år på kontraktet kvar, MEN han har sen han var liten varit ett stort Barca-fan och jag vet 100% säkert att han skulle älska chansen att få spela i Barca... Jag vill inte att han ska lämna Arsenal, och jag vill inte att Wenger ska behöva tvivla på vart han har ryssen.

Jag tycker samtidigt att det är jobbigt att se honom spela och inte... vara glad? I EM 2008 spelade han med sån entusiasm och glöd, men den är HELT borta. Han är så omotiverad och lat på planen och jag fattar inte varför?! Han verkar ju också så sjukt frustrerad hela tiden. Visst, han vann titlar i Zenit men inte ännu i Arsenal, och det kan ju vara jobbigt i och med att Arsenal är ett bättre lag... Men ja.

Vi får helt enkelt se hur det blir i sommar och jag hoppas för allt i världen att han stannar karriären ut...

Liga-update 100502

De senaste dagarna har det inte hänt så otroligt mycket spännande vad det gäller Arsenal. Mest bara Arshavin-dramat som jag är riktigt trött på.

Under gårdagen vann både Tottenham och City i striden om fjärdeplatsen, så nästa veckas match mellan de två lagen blir i stort sett avgörande. Vilket lag får spela Champions League nästa säsong? Personligen hejar jag lite på Tottenham i smyg, men jag har inget emot City heller...

Det är inte bara nästa vecka som kommer bli avgörande för hur tabellens final look. Chelsea och Manchester United möter Liverpool respektive Sunderland idag. United ligger i skrivande stund endast en poäng efter Chesela med samma antal spelade matcher. Vinner Chelsea mot Liverpool nu så spelar United under gigantisk press för att ha en liten chans att vinna. Men slår Liverpool Chelsea så har de då hjälpt sina ärkerivaler till en 19e ligaseger... Alltså går de då förbi Liverpool. Kommer de förlora med flit? Hmm...

Vi får se hur det går!

PS. Har jag tur så blir det en tripp till London i Juli/Augusti för att se Emirates Cup! Synd bara att Beckham är skadad, haha... DS.

RSS 2.0