Euro 2012 kvalen rullar påEM2012-kvalen har ju äntligen dragit igång och jag tänkte ta en liten titt på hur det går för våra landslagsmän:

England har börjat bra med två vinster av två möjliga. Theo Walcott spelade större delar av båda matcherna och Kieran Gibbs var "bänkvärmare" mot både Bulgarien och Schweiz. Jack Wilshere blev tyvärr inte kallad till någon av dessa två...

Rysslands start har inte varit fullt så bra. Arshavin har uppenbarligen spelat då han fortfarande är landets kapten. Citat av ryssen själv: "I'm the captain of the biggest country of the world... that must mean I'm the biggest captain in the world!". Haha, hur som helst så har de endast tagit 3 poäng av 6 möjliga. Det blev förlust mot Slovakien under gårdagen. Otroligt dåligt måste jag säga. Jag hoppas de rycker upp sig. Hiddink må ha tagit över Turkiet, men vinna ska de väl klara av att göra i vilket fall som helst??

VMs fiaskolag, Frankrike, satte verkligen inte kritikerna på plats under första matchen mot Vitryssland. 0-1 blev det tillslut i lördags. Clichy, Sagna och Diaby spelade alla 90 minuter både mot Vitryssland och mot Bosnien Herzegovina. I den sistnämnda matchen blev det trots allt 2-0 till fransmännen så de kanske är på G igen? Eller..?

Det blev en snopen förlust för Tjeckien och Tomas Rosicky efter 90 spelade minuter mot Litauen. Motståndarnas enda mål gjordes av Sernas i 26 matchminuten. 0-1 och tjeckerna har fortsatt 0 poäng.

Spanien. Spanien, Spanien, Spanien... Fabregas spelade större delar av matcherna mot Argentina och Lichtenstein, men hör och häpna, trots hans närvaro förlorade världsmästarna mot Argentina med hela 1-4. Bland andra, bidrog Messi och Higuain till detta med sina mål. Som tur är skämde de inte ut sig helt i och med vinsten mot Lichtenstein. Hela 4-0 blev det i den matchen. Bra jobbat.

Jag nämnde ju tidigare att Hiddink nu tagit över Fatih Terims jobb i Turkiet. Kan det vara därför Vermaelens Belgien hade svårigheter mot 08-chockerarna? Oberoende anledningen så blev det ändå 3-2 till holländarens Turkiet. Mot de andra jättarna från 2008, Tyskland (som i och för sig alltid är ganska jättiga), blev det endast 0-1! Oväntat och grymt av the underdogs, aka Belgien.

Det har varit ett par fler landskaper utanför EM-kvalen också. Eboues Elfenbenskust vann mot Rwanda med 1-0, Velas Mexico förlorade mot Equador med 1-2 och Marocco, med Chamakh i spetsen, kryssade mot Centralafrikanska republiken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0