Spotlight: Sebastien Squillaci


Signerad. Målare. Kapten. Det går fort fram för fransmannen...

Då var det dags igen! En liten spelar spotlight och denna gång är det vårt nyaste nyförvärv Sebastien Squillaci som får stå i rampljuset.

Den franske la ndslagsmannen har gått igenom x antal franska klubbar innan han anslöt till vår spelartrupp i London i augusti. Det hela började i Monacos B lag, som han representerade i två år innan avancemang upp i A laget. Under sex års tid spelade han 117 matcher för Monaco och 69 för Ajaccio (laget han var utlånad till under en tvåårig period).

Efter dessa unga år signerade han ett fyraårigt kontrakt med Ligue 1 jättarna Olympique Lyonnais som vann Squillacis första säsong hela 18 poäng före tvåorna. Han etablerade sig som förstahandsval i Lyons backlinje bredvid brasilianaren Cris. Kontraktet han signerat på fyra år bröts dock efter två, då Lyon gått med på att sälja honom till La Ligas Sevilla för £6 miljoner.

I augusti 2010, inte långt efter mittbackens 30årsdag signerar Arsene Wenger honom för £4 miljoner och Arsenal fick en välbehövlig mittback. Speciellt eftersom att Vermaelen bestämde sig för att skada sig rejält strax efter signeringen...

På min födelsedag (haaa) den 11 september, vann Squillaci sin debut på hemmaplan för sin nya klubb, mot Bolton Wanderers. Sitt första mål nickade fransmannen in inte långt senare i Champions League mot FK Partizan och endast 5 dagar senare stod han som kapten i matchen mot London-rivalerna Chelsea, när laget förlorade med 2-0. Slut på kaptensrollen var det inte riktigt där. Veckan efter, när laget slog Brimingham City med 2-1 ledde han laget och fick mycket beröm för sin prestation. Det är mycket möjligt (dock inte säkerställt) att Squllaci slog rekordet om minst antal matcher i Arsenal (sex) innan han fick på sig kaptensbindeln...

Wenger om signeringen: "Sebastien är snabb och mycket erfaren, med en aggressiv twist på sitt spel. Han signering kommer att ge oss variation i backen under årets jakt på titlar".

Kommentarer
Postat av: Johan

Du missar väl inte matchen mot Manchester City imorgon? En svår match.

2010-10-23 @ 17:07:13
URL: http://musikochfotboll.blogg.se/
Postat av: Anonym

- kul med sådana inlägg!

2010-10-23 @ 20:08:16
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: puttebooy

Stor cred till dig, väldigt roligt att läsa sådana här inlägg! :)



Matchen mot Bolton såg jag live, vilka stämmning det var alltså, speciellt vid 2-1 och 3-1 .. för att inte tala om 4-1 ! ;)



kommentera gärna min sida också! :)

2010-10-23 @ 21:38:13
URL: http://arsenalgunners.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0