Arsenal v Everton


Wenger nöjd efter fjolårets 6-1 vinst mot Everton. Han är nog ganska nöjd idag med.

Tänkte bara inleda med att mitt namn sas på Viasat Sport HD idag! ... För er som inte visste/hörde haha. Men de citerade mig helt fel (de sa att jag sa att Arsenal skulle förlora, men jag sa att Arsenal säkert förlorar eftersom att Man C och U spelade lika och Arsenal alltid har svårt att ta vara på sådana målchanser!) ^^ Coolt i alla fall.


Howard Webb är en av de allra bästa domarna (inte bara i PL utan i världen) och jag gillar att han håller igen på korten under matchen (i alla fall i första halvan). Det finns många tillfällen då andra domare skulle dra upp det gula på en gång, men han håller som sagt igen för han vet antagligen att det skulle smälla idag och att den fysiska nivån kunde få vara ganska hög, vilket är nice :)

Första halvleken var ganska jämn mellan de två lagen. Otroligt nära att Cahill gör mål tidigt men han väljer att nicka bollen (som i hans fall inte är något ovanligt) och missar helt och hållet. 36 minuter in i matchen gör Sagna sitt otroliga 1-0 mål. Fantastiskt skott som var riktigt oväntat, inte bara i matchsituationen men också oväntat att det är Sagna som gör det! :) Riktigt kul. Kul är det också att Arshavin har börjar vakna lite igen! Han tar för sig och var nära ett mål under första halvlek och fick även assisten på Sagnas mål :)

Matchbilden i andra halvlek var väldigt lik första. De smällde på lika mycket, Arsenal spelade mycket fin fotboll och Everton hade svårt att erövra boll över huvud taget. En skillnad från första halvlek var att felpassningarna minskade från båda lagens sida. Fabregas gör ett snyggt 2-0 mål efter fantastiskt passningsspel mellan Denilson och Chamakh på mycket liten yta. Hela Everton laget var irriterat under andra halvlek och hade svårt att skapa farliga målchanser. Men mot slutat tände de till och lyckades de göra mål precis innan förlängningstid. Mycket onödigt att släppa in det av Arsenal.

MEN! Fabianski är riktigt stabil i målet som vanligt (i ca 89 minuter). Det känns så tufft att kunna säga det... "Som vanligt", haha. Det är spännande att ha en målvakt man kan lita på, för en gångs skull. Inget säger ju att ha inte relapse-ar någon gång men jag hoppas på att han håller sig kvar vid denna nivå minst säsongen ut - då har vi riktigt bra titelchanser! :) Han har ju trots allt hållit nollan i 4 Premier League matcher i rad innan denna...

Kul match att kolla på. Spännande slut och 3 poäng. Vi är ni på andraplats ligan och endast 2 poäng bakom ledande Chelsea!

Kommentarer
Postat av: anne

Så här sa Beate:



PS. Dotterns Arselnal blogg är otroligt välskriven med tanke på hennes åder faktiskt. Mammans gener verkar det som:-) DS

2010-11-14 @ 19:48:31
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fabianski släppte in en balja mot Newcastle, det var två matcher sen. Så var kommmer 4 nollor ifrån?

2010-11-15 @ 10:08:41
Postat av: Katrin (Administratör)

re till anonym: det har du rätt i

2010-11-15 @ 12:37:45
URL: http://katrin.blogg.se/
Postat av: Johan

Riktigt bra blogg du har! Måste instämma med att det är grymt skönt att Fabianski känns pålitlig. Dock har man ju inte slappnat av helt fullt ut :) gå gärna in på min blogg och ge mig lite konstruktiv kritik, är ju rätt nystartad :)

2010-11-17 @ 13:55:19
URL: http://www.swedishgunner.blogspot.com
Postat av: Lilly

Schysst blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-11 @ 16:16:44
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0