Arsenal v Liverpool


Arshavins 4 mål på Anfield är ett minne blått... Dagens insats var fruktansvärd

"Arsenal's most exciting game of the dacade" är nog inga rubriker dagens match kommer få. Och Wenger, att inte spendera nu kommer kosta mer i längden. Det kan kosta oss den ena titeln efter den andra.

1-1. Ser man bara på resultatet så är det inte hela världen. En tur till Anfield som säsongsöppnare kommer aldrig vara lätt, men en trepoängare fanns att hämta för Arsenalspelarna. Tyvärr blev det inte så.

Samir Nasri fortsätter att imponera efter en mycket lyckad försäsong. Hade det dock varit mer rörelse runt om honom hade vi förmodligen fått ut mer av fransmannens briljans. Arshavin hade en av sina sämsta matcher på otroligt länge, vilket jag lite svagt förknippar med Fabregas frånvaro. Det är inte ofta ryssen spelar såhär dåligt, men när det väl händer så är Fabregas ofta på vift någon annan stans. Inte okej.

Premier League premiär var det också för två av våra spelar: Laurent Koscielny och Marouane Chamakh. De kommer båda två från Ligue 1 i Frankrike och var märkvärda i dagens match. Koscielny spelade vaket på mittbackspositionen och missade sällan en markering. Tyvärr såg han rött innan matchens slut och missar hemmapremiären mot nykomlingarna Blackpool. Chamakh hade svårt att komma till avslut och fick inte många bollar att springa på, men reduceringen kom inte från någon annan än marockanen själv, efter 90 spelade minuter. Visserligen står Reinas namn i målprotokollet, men Chamakh var siste Arsenalspelare på bollen.

Som jag nämnde ovan saknar vi en av våra två mittbackar nästa vecka. Detta kommer, i och med Gallas, Campbell och Silvestres frånvaro, innebära att en mittfältare (förmodligen Alex Song) kommer få kliva ner på mittbacken. Förhoppningsvis inser Wenger ASAP att vi inte kan gå igenom säsongen med endast två mittbackar.

... Och som om det försvarsproblemet inte är nog så visade Almunia idag varför vi fortfarande är i stort behov av ny målvakt. Visst gjorde han en exemplarisk räddning mot slutet, men jag tror jag talar för större delar av Arsenal supportgrupp när jag säger att jag gärna inte vill ha hjärtat i halsgropen så fort vår första-målvakt är inblandad i spelet.

Man of the Match är enligt mig Samir Nasri med Koscielny som runner-up.

Kommentarer
Postat av: anne

Tack för rapporten.

2010-08-15 @ 21:47:02
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Alexander

Liverpool hade tur. De fick en man utvisad vilket betyder att de spelar försiktigt, varför även de fick ett turligt mål som kom från ingenstans i andra halvlek, ett mål jag också kunnat göra på 1000 försök, alltså väldigt turligt att Ngog fick in den.Dessutom en helt vidrig utvisning av Koscielny, då domarn ville göra det jämt i matchen genom att orättvist visa ut vår nye fransman.Vi vinner ligan i år..! (eller nästa, eller nästa...)

2010-08-17 @ 17:10:15
URL: http://alexanderism.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0