Arsenal v Udinese


Walcott firar 1-0 målet tidigt i matchen... Hade kunnat bli 2 för engelsmannen,
men allt går inte som man tänkt sig...

Champions League kvalen är igång. Första matchen av två är spelad på hemmaplan för Arsenal. Med Fabregas och Eboue nyligen försvunna från spelarlistan, nyvalda kapten van Persie avstängd och Wenger uppe på läktarn måste jag väl säga att 1-0 är ett acceptabelt resultat...

Hemmalaget inledde matchen med en energi som saknats de senaste matcherna, inklusive under försäsongen. Svårt att säga om det har med Fabregas att göra, men jag misstänker att hela affären sänkt laget liksom fansen otroligt mycket. Det var kul att se ett taggat lag igen, och det lönade sig redan efter 4 spelade minuter, då Walcott smäller in ett vackers inspel från Ramsey på högerkanten. 1-0 Arsenal.

Det såg farligt ut vid flera tillfällen då Udinese hade ett bra tryck framåt, men Arsenals backlinje (men Vermaelen tillbaka efter en säsongs skada) och målvakt gjorde en mycket stabil match. Di Natale imponerade för den italienska sidan och hade ett par skickliga uppvisningar. Dock utan resultat...

Andra halvlek var mindre smärtfri för Arsenal-supportrarna som precis fått tillbaka hoppet. Glöden hade börjat slockna och Chamakh presterade inte på topp. Wenger försökte kommunicera med bänken så gott det gick från läktarplats och bytena som gjordes bar mindre lyckosamma. Gibbs gick ut i pausvilan med skada, Djourour in. 10 minuter senare kommer den 19-årige debutanten Jenkinson in för Djourou som även han skadat sig. Nu hoppades supportrarna på antigen Bendtner eller Arshavin in för Chamakh, men bossen hade andra tankar. In kommer Frimpong, som lyckligtvis varken bär eller brister laget.

Matchen slutar 1-0 till Arsenal på hemmaplan vilket betyder en grymt stor press på returmötet i Italien. Gunners har inte missat Champions League-spel på 13 år, men det ser inte ut att gå vägen just nu. Wenger saknar flera betydelsefulla spelare och med Nasri på utgång lär antalet öka. Hur ska detta sluta..?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0