Spotlight: Marouane Chamakh



Ja, en hel del inlägg här på bloggen har ju handlat om spekulationer kring denna marockan. Nu är det äntligen dags för hans alldeles egna Spelar-spotlight!

26-åringen föddes den 10 januari i Frankrike. Trots att han vuxit upp i Frankrike och representerat landet på ungdomsnivå, så valde han att spela för Marocko i och med sina föräldrars ursprung. År 2000 accepterade Chamakh ett medlems-erbjudande från Bordeaux ungdoms-academy.

19 januari 2003 kom debuten för Bordeaux A-lag i mot Metz i Coupe de la Ligue och mindre än en månad senare kom debuten i Ligue 1, mot SC Bastia. Hans 13 Ligue 1 mål säsongen 08/09 hjälpte Bordeaux till titeln och förstörde Lyons vinnarsvit på 7 år.

Så, Arsenals nya nummer 29 verkar mycket lovande och förhoppningsvis kommer han bidra klubben något speciellt. Och sen hoppas jag också att han börjar snacka engelska snart, för det är så pinsamt när tolkar krävs i lag-intervjuer haha... Till och med Pavluychenko har börjat lära sig nu, så det går förhoppningsvis bra för vår nya fransman as well. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0