Arsenal v Chelsea

O to be a Gooner! Song inledde storvinsten på ett storartat sätt

Vilken underbar underbar underbar match! 3-1! KAN NI FATTA DET? VI VANN MED 3-1! Och det hade lika gärna kunnat vara 3-0. Ivanovics mål vad ju bara jätteonödigt.

Det var väldigt nervöst här hemma i början av matchen. Jag skulle inte ha orkat med en till storförlust, även nu när Chelsea stod för motståndet. Minuterna gick och spelarna var mer eller mindre bra. Vissa bättre än andra, som alltid. Men sen kom det, precis innan halvtidsvilan. 1-0 målet av Alex Song som fick alla Arsenalsupportrar världen över att dö av lycka! Trots att matchen var långt ifrån över. Vi gick till paus med övertag och det är inte något vi gjort mån dem på mycket mycket länge...

I början av andra halvlek bestämde sig Chelsea för att satsa offensivt, vilket de verkligen inte gjort under första halvan av matchen. Detta straffade sig rejält för våra Gunners var på G. Två riktigt snabba underbara snygga mål av Fabregas och Walcott, på endast ett intervall av 3 minuter. Nu vad Chelsea så nere i sin lilla grop de kunde komma.

Trots detta lyckades Ivanovic (med seriöst världens kortaste underkropp) nicka in ett onödigt mål bakom en chanslös Fabianski. Drogba slog den snabba frisparken och ingen var riktigt med. Hade vi tagit ut segern lite i förskott? Kanske... kanske inte. Men vi förväntade oss inget baklängesmål i den situationen, det är ett som är säkert. Över lag var Fabianski väldigt stabil i alla fall och det känns bra att han upprätthåller sin ökade status (men jag ser även fram emot Szcsneys nästa match i buren!).

3 poäng mot Chelsea alltså. 3 poäng... och inte 1-0. Utan 3-1. Vi var solklart det bättre laget RAKT igenom och Chelsea hade ju ändå en riktigt riktigt bra startelva! Lampard tillbaka, Drogba, Essien, Mikel, Malouda hela gänget var på plats. I och för sig var inte Anelka med... det kanske var där det brast ;)

ELLER SÅ ÄR ARSENAL TYP DET BÄSTA LAGET TYP EVVEERRRRRR. Ja. Så måste det vara.