Arsenal v Blackpool

Theo Walcott fick en välförtjänt hattrick idag mot Blackpool

Hemmapremiär och hela 6-0 när domaren blåste i pipan sista gången för dagen på Emirates Stadium. En riktigt underhållande match där vissa spelare stod ut mer än andra.

Motståndet stod Blackpool för. Blackpool som vann borta mot Wigan med 4-0 en vecka sedan. Men redan efter 12 minuter gör Walcott matchens första mål och sitt första i en rad av tre. I den 30e matchminuten fälls Chamakh på linjen till straffområdet. Följderna blir rött kort för Blackpools Ian Evatt och straff för Arsenal. Straffen slår Arshavin säkert i högra hörnet och det står nu 2-0. Precis innan halvtidsvilan gör Walcott ännu ett mål och det står 3-0 till hemmalaget redan efter 45 minuter.

Här crashade våran parabol, så mål 4 och 5 missades. Men det var inga mindre än Walcott och Diaby som gjorde dessa. Slutligen får också Chamakh ett mål som troligen räddar honom från en hel del snack efter matchen i och med de Bendtner-missar han kom med vid ett par tillfällen.

Det är svårt att bedöma spelet på riktigt i och med motståndet och den tidiga straffen som satte punkt för dagens match, men det var ett snyggt spel i vilket fall som helst.

Någon som verkligen bör få cred är Rosicky. Han spelade grymt bra och det var riktigt kul att se. Han hittade ständigt perfekta instick som blev farliga målchanser och förde bollen mycket bra framför Blackpools målområde. Och hans frisyr börjar växa tillbaka, och det är ju ett plus såklart.

Trots straffmålet var Arshavins insats lika blek som förra veckan. I och för sig gjorde han inte lika många misstag idag, men syntes gjorde han definitivt inte. Förhoppningsvis kommer han över vad det nu än är som stör, så snart som möjligt! Han måste hitta samarbetet med Chamakh och riktigt komma igång.

Säsongspremiär för våra två supergrabbar, Fabregas och v.Persie, var det också dags för idag. Persies insats var väl kanske inget att skylta med... En hel del enkla misstag gjordes och det såg, skademässigt, farligt ut efter en målchans. Holländaren låg kvar på marken och greppade sig om baksida lår. Men något allvarligt verkade det inte ha varit då han snart fortsatte spela och så småningom assisterade Chamakhs nick-mål från hörna. Fabregas syntes inte speciellt mycket under sina 27 minuter i spel. Vi får hoppas på att det bara var dagens säkra 3-poängare som orsakade detta och inget annat...