Inför Arsenal v FC Porto


Adebayor firar ett av sina två mål mot Porto förra säsongen

Sist när Arsenal mötte Porto var säsongen 08/09, 30 september i Champions League. Det blev hela 4-0 till Arsenal då v.Persie och Adebayor gjorde två mål var. Nu när båda stjärnorna är otillgängliga, vem ska då steppa up?

Wenger tror på sin uppställning inför morgondagen. Sol Campbell är nära en startplats eftersom att Gallas inte spelar på grund av skada, men också för att både Vermaelen och Gallas andra ersättare - Silvestre, båda är vänsterfotade, och så vill Wenger hellst slippa att spela. Så heja Campbell!

Efter matchen hoppas Wenger på att ligga lika inför hemma-matchen. Självklart är övertag välkomment, men på sättet han säger det verkar lika mer troligt. Han ser också att FC Porto är ett av 10 lag som faktiskt kan vinna Champions League i år.

Med matcherna mot Aston Villa, Manchester United, Chelsea och Liverpool ur vägen så tror fransmannen att senaste vinsten betydde extra mycket. Och jag kan inte göra annat än hålla med. En vinst i slutet av raden med stora matcher är nog viktigare än en vinst i början, för boosten laget fått efter Pool-matchen är precis det de behöver inför CL-matchen imorgon.

Jag hoppas bara att det inte blir samma misslyckande som Ryssland åkte på i VM-kvalet - att det avgörs på borta resp. hemma mål. Ryssland fick stryk med endast 1 måls marginal när Slovenien vann 1-0 på hemma-plan och Ryssland vann 2-1 på bortaplan. Så: förhoppningsvis gör Arsenal fler mål på bortaplan än vad Porto gör, och vem som vinner CL får vi vänta med att se tills i Maj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0