Dagens visdomsord: Wenger


Premier Leagues by far, klokaste tränare

En hel del har Wenger berättat den senaste tiden och han är så otroligt klok och omtänksam så det är läskigt. Han berättar på en presskonferens att han inte tänker nämna spelarna som han försökte värva under förnstret, vid namn. Han vill inte att dessa spelare som är fasta i sina klubbar ska hamna i en obekväm position om han skulle benämna dem. Vilket jag tycker är otroligt schysst. Och när reportrarna frågar om det var en striker han försökte värva så säger han att det lämnar han åt folket att gissa.

Angående Chelsea-mötet på söndag säger han att han tror på laget. Matchen är ett perfekt tillfälle att 'köra över' liga-ledarna. MEN! Även om det inte skulle gå vägen för Arsenal så ger fransmannen inte upp hoppet. 'Vi kommer slåss för titeln in i sista sekund av säsongen, för som vi har sett så kan ALLA lag tappa poäng'. Han erkänner också att laget inte spelade bäst någonsin mot United förra veckan men det måste vi lägga bakom oss för att nu fokusera på söndagens möte med topplaget.

Anledningen till att Wenger har sagt åt sina spelare att lugna ner sig och 'chilla' är att ingen, i början av säsongen, trodde att de hade en chans att utmana för titeln i år. De har nu under senaste tiden bevisat att de är 'a force to be reckoned with' och därför kan de slappna av. Spelarna måste spela med mer frihet, bli inte uppjagade och skrämda över att de faktiskt har en chans, utan ta det lugnt och spela som alla vet att de kan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0