Såhär ser skadorna ut inför säsongens avslut


Robin van Persie har nyligen lämnat skadelistan, och hoppas på att inte behöva återvända inom någon snar framtid


Skadelistan är lika lång som alltid inför morgondagens match mot Wigan. Här kommer lite update på de spelare som nyligen dragit på sig skada, och de som har varit borta från spel så länge att man knapp kommer ihåg dem...

Andrei Arshavin drog på sig en vad-skada under första Champions League-matchen mot Barcelona. Säsongen påstås från många håll, vara slut för ryssens del, men Wenger bekräftar att han är tillbaka i spel om tre veckor. Enligt Wenger ska Arshavin vara borta från spel i ca 21 dagar från 2a april. Matchen mot Manchester City kan vara en möjlig come-back.

William Gallas, vad-skada likaså. Enligt Wenger så är tre veckor ett minimum, men i och med fransmannens ålder och för tidiga inhopp efter skada sist, så kommer de vara mycket försiktiga och fem veckor borta från spel är mer troligt. Alltså är säsongen så gott som över för Gallas.

Cesc Fabregas
drog på sig en liten spricka i vad-benet efter tacklingen av Carles Puyol i matchen mot Barcelona för ett tag sen. Sex veckor blir lagkaptenen borta från spel - säsongen är alltså över även för denna spelare.

Johan Djurou skadade knät under en ladskamp i augusti och kommer snart tillbaka till träningen med laget. Han har haft problem med brosket i knä-leden men ska vara helt återställt inom 10 dagar.

Kieran Gibbs förväntas vara tillbaka med laget om 10 dagar.

Aaron Ramsey bröt, som alla i hela världen vet, benet mot Stoke City i februari. Han har gjort framsteg i återhämtningen och kommer återställas helt tillslut. Det är fortfarande för tidigt för att säga ett come-back-datum för Walesaren men det går som sagt framåt, vilket är det viktigaste.

Thomas Vermaelen sträckte vaden i förlusten mot Tottenham i veckan som gått och kommer missa de kommande två till tre veckorna. Inte nog med att Tottenham slog oss alltså... utan Vermaelen ska såklart skada sig i samband med det.

Alex Song missade matchen mot Tottenham och kommer även missa morgondagens match mot Wigan due to inflammerat brosk runt knät. Han kommer inte träna under de kommande två veckorna som han missar och efter det får vi se när han kommer tillbaka.

Det är tunga namn som utgör skadelistan, men i och med förlusten mot Tottenham i veckan och Manchester Uniteds vinst mot City tidigare idag, så är vi inte längre kandidater för titeln. Tredjeplatsen är så gott som säkrad också får vår del, så nu gäller det bara att finish-a så starkt som vi bara kan.

Vad beror denna långa skadelista på? Vad är det Arsenal gör fel? Vad är det de andra lagen gör, som inte Arsenal gör? Jag säger inte att andra lag aldrig drar på sig skador, men hur kommer det sig att vi har så otroligt många tunga skador non-stop? Jag har ingen aning, men jag hoppas att någon vet och tar tag i det.

Kommentarer
Postat av: M

Min teori är att Arsenal spelar en något annorlunda fotboll än de andra lagen i PL; lite mer åt La liga-hållet skulle jag säga. Det gör att Arsenal har (förmodligen) flest passningar inom laget per anfall, det i sin tur kan frustrera försvararna i PL vilket gör att de går in fel i tacklingarna och skadar spelare(se Ramsey). En annan faktor är att försvarare kommer undan med "fulare" spel i PL än i tex La liga eller Serie A. Det är my 2 cents iaf.

2010-04-18 @ 21:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0